Dijital Ajans Nedir? Doğru Nasıl Seçilir?

Dijital Ajans Nedir? Doğru Nasıl Seçilir?

dijital ajans nedir doğru nasıl seçilir

Dijital Ajans Ne İş Yapar?

Bir dijital ajans arama motorları, e ticaret, web sitesi tasarımı gibi birçok alanda hizmet alabileceğiniz bir iş ortağıdır. Dijital ajanslar sandığınızdan çok daha fazla alanda işlerini yürütür. İşletmeniz ister ürün ister hizmet pazarlasın, dijital mecralarda pazarlamak için çok farklı yöntemleri ve platformları kullanabilirsiniz.

Geleneksel pazarlama faaliyetlerinden gelen işletmeler dijital pazarın dinamik yapısına uyum sağlamakta zorlanabilirler. Bu yüzden dijitale yatırım yapmak isteyen işletmeler için profesyonel bir dijital ajans ile çalışmak çok doğru olacaktır.

Dijital ajansların çalıştığı ajanslar genel olarak şöyledir;

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO): Web sitenizin arama motorlarında üst sıralara çıkması ve organik bir trafik çekmesi için yapılan tüm çalışmalardır.

Web Tasarım: İşletmenizin dijital dünyadaki ofisi web sitenizdir. Kurumsal web sitesi tasarımı, e ticaret sitesi tasarımı, mobil uygulama tasarımı gibi birçok konuda hizmet alarak dijital dünyaya web tasarım ile adım atabilirsiniz.

Web Yazılım: Kurumsal işletmeler dijital ajans ile çalışarak ihtiyaçlarına yönelik yazılımlar satın alabilir. B2B-B2C entegrasyonu, iş süreci takip yazılımları gibi konularda destek alabilirsiniz. Ayrıca özel web yazılım projelerinde de dijital ajanslar işin içine girmektedir.

Sosyal Medya Danışmanlığı: Markanızı sosyal medyada daha görünür hale getirme ve sosyal medyada etkileşim oranını arttırarak satışlarınızı yükseltmek için profesyonel sosyal medya danışmanlığına ihtiyaç duyabilirsiniz.

E- Ticaret Danışmanlığı: E ticaret sitenizde ve diğer dijital pazarlama kanalları üzerinde ürün ve hizmetlerinizin satışını arttırmaya yönelik danışmanlık hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Kurumsal Kimlik Tasarımı: İşletmenizin kurumsal kimliğini dijitale de entegre etmeniz gerekir. Logo, marka renkleri ve diğer kurumsal detayları en ince ayrıntısına kadar planlamalısınız. Bu da deneyimli bir dijital ajans desteğiyle olabilir.

Reklam Yönetimi: İşletmenizin arama motorları ve sosyal medyada hedef kitlesine ulaşması için profesyonel reklam yönetimine ihtiyacınız olur. Bunun için de reklam yönetimi konusunda dijital ajanslar size yardımcı olabilir.

Dijital ajans web tabanlı olan tüm alanlarda hizmet verir. Dijital alandaki serüveninizde başarıyı yakalayamamaktan mı korkuyorsunuz? Bu durum sizi hiç endişeye düşürmesin, çünkü dijital ajans tam da bu iş için yanınızda!

dijital ajans nedir doğru nasıl seçilir

Dijital Ajans Çalışma Adımları

Kumsal Ajans olarak her müşterimizin taleplerini geçmişte yürüttüğümüz projelerden gelen deneyimimizle özel olarak kabul ediyor ve tamamen özgün olarak planlıyoruz. Dijital alandaki maceralarınızda sizlerle belirli adımlarla çalışmaya başlıyoruz.

Dijital ajans çalışma adımları şöyledir;

1. Tanışma Toplantısı Düzenleme: İlk olarak sizlerle bir tanışma toplantısı düzenliyoruz. Dijital ajans olarak öncelikle kendimizi size tanıtmak ve sizi de tanımak isteriz. Hedeflerinizi ve beklentilerinizi dinliyoruz. Mevcut dijital varlığınızı detaylı olarak analiz ediyoruz. Ücretsiz olarak yaptığımız analizler sonrasında sizler için yeni fikirler paylaşıyoruz.

2. Dijital Faaliyet Stratejisi Oluşturma: İster web tasarım ister arama motoru optimizasyonu ister sosyal medya hesap yönetimi olsun tüm hizmetlerimizde belirli bir stratejiye göre planlı şekilde hareket ediyoruz. İhtiyaçlarınıza, mevcut dijital varlığınıza ve taleplerinize özel bir strateji ve yol haritası belirliyoruz.

3. Size Özel Teklifler Sunma: Yaptığımız analizler sonrasında beklentilerinize göre oluşturduğumuz stratejiye göre size özel teklifler sunuyoruz. Teklifimizde fiyat bilgisinden yol haritasına kadar her noktaya şeffaf olarak yer veriyoruz. Sizler onay verdiğiniz anda çalışmaya başlıyoruz.

4. Değerlendirme ve Rapor Süreci: Tüm dijital projelerimizde her zaman verileri topluyoruz ve verileri işleyerek dönüşleri değerlendiriyoruz. Düzenli olarak yaptığımız değerlendirmeler sonucunda raporlar oluşturuyoruz. Süreç içinde ve süreç sonunda her zaman sizinle şeffaf raporlama toplantıları düzenliyoruz.

Profesyonel bir dijital ajans olarak bizlerin çalışma sistemi bu şekildedir. Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Dijital Ajans Seçiminde Yapılan Hatalar

Dijital ajans seçimi markanızın dijitaldeki varlığı ve konumu için çok önemli bir süreçtir. Dijitalde markanızın konumunu güçlendirmek için doğru ajansı seçmelisiniz. Dijital ajans seçiminde yapılan hatalar markaların dijitalleşmeye yönelik yatırımlarını olumsuz etkileyebilir.

Dijital ajans seçiminde en çok yapılan yanlışlar şöyledir;

Ücretlere Odaklanmak: Dijital ajans seçiminde yapılan hataların başında ücretlere odaklanmak geliyor. Tabii ki de her işletmenin bu iş için ayırdığı bir bütçe vardır. Ancak her marka dijital platformlarda başarılı olmak için dijital ajans ile çalışır. Ücret yerine size sunulan teklifte öncelikle sunulan hizmetlere ve elde edilmesi öngörülen sonuçlara odaklanmak daha doğru olur.

Referans Sayısının Çokluğuna Bakmak: Her işletme dijital ajans seçerken referanslarını inceler. Ancak referans inceleme işlemleri de doğru şekilde yapılmalıdır. Bir ajansın referans sayısının çok olması size kaliteli hizmet vereceğini göstermez. Bu yüzden referans sayısı yerine bir işletmeyi aldıkları nokta ve getirdikleri nokta dikkate alınmalıdır. Yani geçmiş projelerdeki başarı dikkate alınmalıdır.

Yüksek Tutarlı Teklifin Kaliteli Olacağını Düşünmek: Dijital ajans sektöründe aynı hizmet için çok farklı fiyat teklifleri duyabilirsiniz. Yüksek tutarlı tekliflerin kaliteli ve başarılı olacağını düşünmek de yanlış olacaktır.

Düşük Tutarlı Teklifin Başarısız Olacağını Düşünmek: Dijital ajanslar rakipleri yanında aynı hizmete düşük tutarlı teklifler verebilir. Bu yüzden düşük tutarlı tekliflerin başarısız olacağını düşünmek yanlış olacaktır.

Ücretlere odaklanmak yerine hizmetin niteliğine ve dijital ajans ile iletişiminizin olumlu olup olmadığına baklamız gerekiyor. Dijital varlığınızın ve bu alana yaptığınız yatırımların boşa gitmemesi için yanlışlara düşmemeli ve doğru dijital ajans ile çalışmalısınız.

Doğru Dijital Ajans ile Çalışmak

Türkiye’de son yıllarda dijital ajans olarak hizmet veren firma sayısında büyük bir artış oldu. Birçok işletme başarısız dijital ajans seçiminden sonra ümitsizliğe kapılıyor. Ancak her alanda olduğu gibi bu alanda da yanlış iş ortaklıkları kurabileceğinizi unutmamalısınız. Doğru dijital ajans ile çalışmak her zaman markanızın pazardaki konumunu güçlendirecektir.

Dijital ajanslar ile görüşürken öncelikle etkili bir iletişim kurabilmeniz gerekiyor. Ancak her şey de güzel bir iletişim kurma değildir, aynı zamanda sizlerin dijital mecralardaki hedeflerinize ulaşmanız için faydalı olacak ajansları seçmeniz gerekiyor.

Yanlış ajanslar sizler için maddi ve zaman olarak kayıp oluşturacaktır. Ayrıca belirli büyüme fırsatlarını da yanlış ajans seçimiyle kaçırabilirsiniz. Doğru dijital ajans seçimi markanızın pazardaki konumunu her zaman en üste taşıyacaktır.

Bunun için deneyimli bir ekiple çalışmalı ve dijital ajans seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri atlamamalısınız.

Dijital ajans arayışı içindeyseniz Kumsal Ajans ekibi ile tanışmanızı; kreatif, profesyonel ve dinamik hizmet anlayışımızla tanışmanızı istiyoruz.

Dijital Ajans Seçerken Referans İncelemesi Nasıl Yapılır?

Dijital ajans seçiminde en önemli değerlendirme noktalarından biri referans incelemesidir. Referans incelemesi yaparken öncelikle sektörlere göre bir değerlendirme yapmanız doğru olacaktır. Sizin sektörünüzde başarı hikayeleri olan dijital ajans seçenekleri daha doğru seçimler olabilir.

Referans değerlendirmesi yaparken sadece sektörünüz odaklı değerlendirme yapmak yanlış olacaktır. Bunun için özel olarak tüm referansları incelemeniz daha doğru olur. Daha önce ajansın çalıştığı markaların pazardaki konum değişikliği, sektördeki yeri gibi birçok unsuru dikkate alarak değerlendirme yapmalısınız.

Başarılı dijital ajans referanslarını incelerken özgün politikaları uygulayıp uygulamadığına da bakmanız gerekiyor. Ajanslar referanslarındaki başarılı stratejilerini size özel olarak optimize ederek markanızın konumunu güçlendirebilir.

Dijital ajans seçiminde merak ettiğiniz tüm sorular için bizlere ulaşabilirsiniz.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım