Dijital Pazarlama Ajansı Nedir? | Hizmetleri Nelerdir?

Dijital Pazarlama Ajansı Nedir? | Hizmetleri Nelerdir?

(This article has been translated with google translate.)

Dijital pazarlama ajansları, geleneksel reklam ajanslarından farklı olarak internet üzerinde kullanılabilecek tüm online ve dijital kanallarda pazarlama faaliyetleri yürüten ajanslardır. Bu nedenle dijital ajans içinde "dijital" terimi web tasarımı, mobil uygulama geliştirme ve SEM (arama motoru reklamcılığı), SEO (arama motoru optimizasyonu), sosyal medya yönetimi, sosyal medya reklamcılığı, içerik stratejisi oluşturma gibi iş akışları için kullanılmaktadır.

Bir dijital pazarlama ajansı tarafından gerçekleştirilen tüm pazarlama faaliyetlerinin performansı ölçülebilir. TV, gazete, dergi veya reklam panolarındaki reklamların geliri veya verimliliği dolaylı olarak ölçülebilir. Bir dijital pazarlama kampanyasında yapılan tüm çalışmaların geri dönüşü doğrudan ölçülebilir ve etkinliğini artırmak için gerekli adımlar atılabilir. Örneğin prime time sırasında verilen TV reklamları ve reklamlar bu saatler arasında kanalı izleyen herkese gösterilir ve izleyici sayısı (yani izleyici reytingi) yüksekse reklam fiyatı yüksek olacaktır. Ancak, bu bütçenin çok daha azıyla, dijital pazarlama milyonlarca insana ulaşabilir.

Üstelik bu erişim sadece markanızla ilgilenecek hedef kitle belirlenerek bu hedef kitle için yapılacaktır. Aynı zamanda, reklamların başarısı ve dönüşümleri çok kolay bir şekilde ölçülebilir ve raporlanabilir.

Dijital Pazarlama Ajansları Hangi Konularda Hizmet Verir?

Dijital pazarlama ajansları markanızın dijital ortamdaki tüm ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Arama motoru stratejileri, reklam süreçleri ve sosyal medya gibi tüm konularda ajanstan destek alabilirsiniz.

Dijital pazarlama ajansları genel olarak şu konularda hizmet vermektedir;

SEM - Arama Motoru Pazarlaması 

Arama motoru pazarlaması, arama motoru sonuç sayfalarında (veya SERP'lerde) görünen ücretli reklamları kullanarak bir işletmeyi pazarlama uygulamasıdır. Reklam verenler, Google ve Bing gibi hizmet kullanıcılarının belirli ürün veya hizmetleri ararken girebilecekleri anahtar kelimeler için teklif verir. Bu işlem reklam verene reklamlarının bu arama sorgularına ilişkin sonuçlarla birlikte görünme fırsatı verir.

Sosyal Medya Reklam Yönetimi

Sosyal medya reklamcılığı, hedef kitlenize ücretli reklamlar sunmak için Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağları kullanan bir dijital pazarlama türüdür. Sosyal medya reklamları, tüketicilerinizle bağlantı kurmanın ve pazarlama kampanyalarınızı artırmanın hızlı ve etkili bir yoludur.

Reklam verenler, çeşitli veri kaynaklarından yararlanarak kitlelerine yönelik hedefleme yapabilir ve demografiye ve kullanıcı davranışına dayalı kişiselleştirilmiş içerik sunabilir. Bir kitle sosyal medyada bir markayla tanıştığında reklam verenler daha fazla etkileşim ve dönüşüm elde edebilir.

Web Tasarım

Web tasarım, bir şirketin markasını ve bilgilerini yansıtmak ve kullanıcı dostu bir deneyim sağlamak için web sitelerinin ve sayfaların oluşturulmasıdır. Görünüm ve tasarım ister bir web sitesi ister mobil uygulama tasarlıyor olun ya da ister bir web sayfasındaki içeriği ortaya koyun belirli kurallara ve dinamiklere göre profesyonel olarak geliştirilmelidir. Sade, temiz kod yapılı, kullanıcı odaklı ve mobil uyumlu bir web sitesi tasarımı işletmelere büyük fayda sağlar.

Site trafiği analizi

Web trafiği analizi, web sitenize kimlerin geldiği ve oraya vardıklarında ne yaptıkları hakkında veri toplamayı ifade eder. Bu veriler, etkili satış ve pazarlama stratejileri oluşturmak için çok önemlidir.

Çoğu insan daha fazla trafiğin her zaman daha iyi olduğunu düşünürken bu her zaman doğru değildir.

Örneğin Türkiye’deki insanlara sosyal medya yazılımı satıyorsanız, bir gider yönetimi aracı arayan Güney Amerikalılardan trafik istemezsiniz. Doğru web trafiği metriklerini izlediğinizde sitenize kimlerin geldiği, içeriğinizi beğenip beğenmedikleri ve daha sonra hangi işlemleri yapabilecekleri hakkında daha derin bilgiler edinirsiniz.

Performans izleme ve raporlama

Web Performansı İzleme, bir web sitesinin veya web hizmetinin son kullanıcı etkileşimlerine verimli bir şekilde yanıt verme yeteneğinin ölçülmesidir. İzlemeden toplanan veriler, hizmetin hızını artırmaya ve sonuçta kullanıcı memnuniyetini artırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda hemen çıkma oranlarını ve alışveriş sepetini terk etmeyi azaltırken daha yüksek kullanıcı tutma oranı sağlar.

 Sosyal medya yönetimi

Sosyal medya yönetimi, bir markanın sosyal medya varlığını yönetme uygulamasıdır. Yönetim süreci birden fazla platformun kombinasyonunu içerebilir. Ayrıca bir şirketin birçok markası veya farklı yan kuruluşu varsa aynı platformda birden fazla profili olabilir.

Bir sosyal medya profilini yönetmek, içerik yayınlamaktan çok daha fazlasını içerir. Aksine, bir sosyal medya yöneticisi diğer kullanıcıların katılımını sağlayacak stratejiler geliştirmelidir. Ayrıca içeriğin oluşturulmasını yönetir veya denetler. Sonuçları analiz eder ve stratejiyi gerektiği gibi optimize eder. Başka bir deyişle, sosyal medya yönetiminin ne olduğunu söyleyecek olursak "markanızın sosyal medyada göründüğünden ve sosyal medyada insanlarla iyi etkileşime girdiğinden emin olma uygulamasıdır.

SEO – Arama Motoru Optimizasyonu

SEO, bir web sitesini arama motorları için optimize etmekle ilgilidir. SEO şu konuları ele alır;

  • Arama motoru sonuçlarında iyi sıralamak için bir web sitesi tasarlamak ve geliştirmek.
  • Arama motorlarından bir web sitesine gelen trafiğin hacmini ve kalitesini artırmak.
  • Arama algoritmalarının nasıl çalıştığını ve insan ziyaretçilerin neleri arayabileceğini anlayarak pazarlama.

İçerik pazarlaması

İçerik pazarlaması, alakalı ve yararlı içeriğin (bloglar, bültenler, teknik incelemeler, sosyal medya yayınları, e-postalar, videolar ve benzerleri) mevcut ve potansiyel müşterilere yönelik geliştirilmesi ve dağıtılmasıdır. Doğru yapıldığında işletmelere çok büyük avantajlar sağlayan bir stratejidir.

İçerik pazarlamasının tutarlı kullanımı, potansiyel ve mevcut müşterilerinizle ilişkiler kurmanızı ve onları çekmenizi sağlar. Hedef kitleniz şirketinizi sorularıyla ilgilenen bir ortak ve değerli bir tavsiye ve rehberlik kaynağı olarak düşünürse satın alma zamanı geldiğinde sizi seçme olasılıkları daha yüksektir.

E-posta ile pazarlama

E-posta pazarlaması, işletmelerin yeni ürünlerini, satışlarını ve güncellemelerini kişi listelerindeki müşterilerle paylaşmalarını sağlayan doğrudan bir pazarlama kanalıdır. Yüksek yatırım getirisi, çoğu işletmenin genel gelen stratejisi için çok önemlidir.

Modern e-posta pazarlaması, herkese gönderilen tek toplu postalar yerine kişiselleştirilmiş iletiler gönderimine odaklanıyor. Bu zaman alıcı gelebilir, ancak pazarlama otomasyonu sayesinde bu süreci yürütebilirsiniz. Uzun vadede, iyi tasarlanmış bir e-posta pazarlama stratejisi yalnızca satışları artırmakla kalmaz, aynı zamanda markanızın etrafında bir topluluk oluşturmanıza yardımcı olur.

Marka Yönetimi

Marka yönetimi, bir markanın ve ürünlerinin zaman içinde daha geniş değerini ve itibarını korumak, geliştirmek ve farkındalık yaratma sürecinde pazarlama stratejilerini tanımlamak için kullanılan geniş bir terimdir. 

Güçlü bir marka yönetimi stratejisi, hedef kitlesiyle daha yakın ilişkiler kurmaya ve onları çekmeye yardımcı olur. Güçlü marka yönetimi ayrıca sadık bir müşteri tabanı oluşturarak, bir markanın itibarı ve ürünleri daha olumlu algılanacak ve daha sonra daha yüksek gelir ve daha iyi marka değeri sağlayacaktır.

c

dijital pazarlama ajansı, dijital pazarlama

Dijital Pazarlama Ajansları Departmanları

Dijital pazarlama ajansları farklı departmanlardan meydana gelir. Ajans ekibi içinde her konuda uzman olan birçok ekip üyesi vardır. Her departman kendi alanındaki gelişmeleri takip eder ve müşterilere her zaman en kaliteli hizmet sağlanır.

Dijital pazarlama ajansları departmanları şöyledir;

1. Hesap Yöneticileri/Müşteri Hizmetleri Ekibi

Hesap yönetimi/müşteri hizmetleri ekibi sizinle doğrudan iletişim halinde oldukları için dijital ajansın önemli departmanlarından biridir. Gereksinimlerinizi sorarlar, bu gereksinimleri diğer ekiplerle koordine ederler. Ayrıca süreç hakkında sizinle iletişim kurarlar ve çözümler konusunda sizlere sunum yaparlar.

2. İçerik Ekibi

İçerik ekibi; blog yayınları, web sitesi içeriği, besleyici e-postalar ve mesajlar, sosyal medya yayınları, dijital reklam içeriklerini yazmaktan sorumludur. Marka sesinizi büyülü hikaye anlatımı konseptleriyle aktarırken işinizin büyümesinde hayati bir rol oynarlar.

3. SEO Ekibi

SEO ekibi, web sitenizin arama motoru sonuç sayfasındaki görünürlüğünü artırmaya yardımcı olur. Hem organik hem de inorganik görünürlüğü geliştirmeye yardımcı olurlar.

4. Tasarım Ekibi

Tasarım ekibi, blog yayınlarından sosyal medya yayınlarına, reklamlara ve kitlenize çekici görünen diğerlerine kadar farklı öğeler için görselleştirmeyle ilgilenir.

5. Geliştirme Ekibi

Geliştirme ekibi web sitenizi oluşturmaktan sorumludur. CMS platformunu, programlama dilini ve diğerlerini gereksinimlerinize göre kullanırlar. Ayrıca en son teknolojileri web sitenize, sosyal medya hesaplarınıza ve tüm dijital varlıklarınıza entegre etmekten sorumludurlar.

6. Sosyal Medya Ekibi

Bu ekip, markanızın sesini çeşitli sosyal medya platformlarında yükseltmekten sorumludur. Çekici sosyal medya reklamları oluşturmaya, sosyal medya profilinizi tasarlamaya ve diğer etkinlikleri yönetmeye yönelik görev dağılımları vardır.

7. İzleme ve Analiz Ekibi

İzleme ve analiz ekibi gereksinimlerinizin karşılanıp karşılanmadığını ortaya koyan çok önemli bir ekiptir. Gereksinimleriniz en iyi şekilde karşılandıktan sonra web siteniz, sosyal medya kampanyanız veya dijital olarak aldığınız hizmet analiz edilir ve elde edilen net sonuçlar veri olarak ortaya konur.

Dijital Pazarlama Ajansları ile Neden Çalışılmalıdır?

Dijital pazarlama, geleneksel pazarlamadan farklı olarak dinamik yani sürekli bir faaliyettir. Web sitenizi arama motoru sonuçlarının en üstüne çıkarmak bu süreçte sadece başlangıçtır. Web sitenizi zirvede tutmak sürekli bir çalışmayı gerektirir.

Dijital pazarlama ajansları, işletme web sitenizin ve markalarınızın dijital müşteriye her zaman görünür olmasını sağlamak için SEO, arama motoru pazarlaması (SEM), sosyal medya pazarlaması (SMM), içerik pazarlaması ve mobil pazarlama gibi stratejiler kullanır.

İnsanlar web sitenizi telefon numaranızı bilmek istediklerinden daha fazla bilmek isterler. Markanızla fiziki olarak ilk temas kurulmadan önce sizin hakkınızda bilgi edinmek isterler.

Dijital pazarlama, bazı blog yazıları yazmak, Facebook sayfaları oluşturmak veya diğerleri gibi basit çalışmalar değildir. Bu süreç tek seferlik bir hizmet değil ancak sürekli çaba göstermeyi gerektiren bir süreçtir.

Tüm zamanınızı dijital pazarlamaya harcamak, işinizin diğer süreçlerine yetişememenize yol açabilir. Bu nedenle Kumsal Ajans ekibi sizlere bu konuda destek olacaktır.

Dijital Pazarlama Ajansları ile Çalışmanın Avantajları

Dijital pazarlama sanal dünyada işletmenizin marka devi olmasını sağlar. İçeriği düzenlemek, sosyal medyada yayınlamak, çeşitli çevrimiçi platformlarda reklam vermek bir dijital pazarlama uzmanının rehberliği olmadan istenen verimi sağlamayabilir.

Bir ajansla iş ortaklığı kurarsanız ekip çevrimiçi kanallarda işletmeniz için benzersiz bir sanal imaj oluşturabilirsiniz. Bu nedenle bir dijital pazarlama ajansı ile çalışırsanız markanızı dijitalde güçlendirebilirsiniz.

Mevcut dijital pazarlama müşterilerimizin görüşlerine dayanarak, bir dijital pazarlama ajansına yatırım yaparak yararlanabileceğiniz birkaç avantajı listeledik;

  • Sizler diğer iş operasyonlarınızı yürütmeye odaklanabilirsiniz.
  • İşe alım, maaş paketi, ofis kurulum fiyatlandırması ve diğer masrafların toplam maliyetleriniz azalır.
  • En son teknolojileri, pazarlama araçlarını ve uygulamalarına erişim sağlayabilirsiniz.
  • Hedef kullanıcılarınızın davranışlarına, tercihlerine ve ilgi alanlarına göre sonuç odaklı pazarlama teknikleri uygulayabilirsiniz.
  • Uzmanlık alanlarına bağlı olarak yaratıcılık ve yeni bakış açılarıyla daha fazla çözüm üretebilirsiniz.
  • Dijital pazarlama süreçlerinizde hızlı sonuçlar alabilirsiniz.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım