Google Reklam Danışmanlığı Nedir? | Neden Önemlidir?

Google Reklam Danışmanlığı Nedir? | Neden Önemlidir?

(This article has been translated with google translate.)

Google Ads, popüler arama motoru Google'ın etkili bir reklamcılık platformudur. Google üzerinden reklam vermek, daha nitelikli arama yapanlara ulaşarak sitenizin trafiğini ve satışlarını artırmanın etkili bir yoludur.

Google Ads aracılığıyla sonuçları nasıl en üst düzeye çıkaracağınızdan emin değilseniz Google reklam danışmanlığı hizmetlerine yatırım yapmayı düşünün. Bir Google Ads danışmanıyla çalışmak satışlarınızı en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olmak için reklam kampanyalarınıza rehberlik eden uzmanlara sahip olmanızı sağlar.

Google AdWords hem önemli kazançlar getirebilir hem de çok yüksek maliyetli yatırımlarınızın boşa gitmesine yol açabilir.

Doğru yaparsanız AdWords ile yüksek trafik çekerek, daha fazla potansiyel müşteri ve gelir elde ederek ve satışları artırarak işletmenizi tamamen dönüştürebilir.

Ancak yanlış strateji uygularsanız binlerce lira harcayacak ve karşılığında kesinlikle hiçbir şey almayacaksınız.

Bu nedenle Kumsal Ajans Google reklam danışmanlığı hizmeti ile tanışmalısınız.

Google Reklam Danışmanlığı Nedir?

Google reklam danışmanlığı, işletmenizin reklamını Google'ın arama platformu üzerinden yapmanıza yardımcı olması için alacağınız hizmettir.

Bu danışmanlar genellikle Google Ads sertifikalıdır ve bilgilerini Google Ads'de gösterir. Bazı danışmanlar, Google Ads konusunda deneyimli ve yetenekli olduklarını belirten bir Google İş Ortağı veya Google Premier İş Ortağı olabilir.

Bir Google Ads danışmanı, tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığı ve görüntülü reklamcılık konusunda uzmanlaşmıştır ve çevrimiçi reklam kampanyaları için önemli katkılar sağlar.

Google Reklam Danışmanlığı Neden Önemlidir?

Google reklam danışmanlığı hizmeti çok sayıda işletmenin yatırım yapmak istemediği bir alandır. Bu noktada işletmeler ajansa verecekleri bütçeyi reklamlara aktarmayı düşünüyor. Ancak profesyonel olarak Google reklam yönetimi yapılmadığında tüm yatırımlar boşa gidecektir.

Google reklamları hakkında gelin birkaç istatistik inceleyelim;

  • Google reklamları her gün 3,5 milyar etkileşim üretiyor.
  • Reklam verenler, tüm çabaları için yaklaşık %700 yatırım getirisi bekleyebilirler.
  • Tüketicilerin %90'ı, reklamların satın alma kararlarını etkilediğini söylüyor.
  • Alışveriş yapanların % 66'sı alışveriş merkezleri veya mağazalar yerine çevrimiçi alışveriş yapmayı tercih ediyor.

Gördüğünüz gibi, Google AdWords ile birlikte çok önemli bir potansiyel var. Ancak Google reklamlarında etkili sonuçlar almak için tek başınıza çabalarsanız taleplerinize ulaşamayabilirsiniz.

Ek olarak, zamanınız olmayabilir veya bununla ilgili karmaşıklıkları anlamak için gerekli dikkati veremeyebilirsiniz.

Doğru stratejiler AdWords'ten para kazanmak ve potansiyel müşterileri çekerek satışlarınızı katlamak mümkündür. Ancak doğru rehberliğe sahip olmanız gerekir.

Dolayısıyla, Google Ads hesabınızı tam potansiyeliyle kullanmak istiyorsanız, kesinlikle Google reklam danışmanlığı hizmeti almanız gerekiyor.

Kumsal Ajans olarak ekibimiz, işletmeniz için diğer avantajlardan yararlanmanın yanı sıra büyümenize ve gelişmenize yardımcı olabilecek uygun bir danışman işe alma sürecinde size yardımcı olacaktır.

google reklam danismanligi nedir

Google Reklam Danışmanlığı Neleri Kapsar?

Google reklam danışmanlığı arama motorları üzerinde yer alan tüm kampanyalarınızı optimize etmeye yardımcı olur.

Reklam danışmanlığı hizmetlerimiz şu süreçleri kapsıyor;

  • Mevcut kampanyaları denetleme

Uzmanlarımız hangi kampanyalarınızın başarılı olduğunu ve hangilerinin iyileştirilmesi gerektiğini görmek için mevcut reklamlarınızı değerlendirecektir.

  • Anahtar kelime stratejileri

Anahtar kelimeler, Google Ads'in önemli bir parçasıdır. Danışmanlar, işletmenizin yatırım getirisini (YG) artırmak için en iyi seçenekleri nasıl hedefleyeceklerini ve teklif vereceklerini bilirler.

  • Açılış sayfalarını iyileştirme

Potansiyel bir müşteri reklamınızı tıkladıktan sonra işiniz bitmez. İstediğiniz eylemi tamamlamaları için onlara rehberlik etmelisiniz. Bu hedef için doğru, alakalı açılış sayfaları çok önemlidir.

Açılış sayfaları şu özelliklere sahip olmalıdır;

  • Dikkat çekici bir başlık
  • İlgi çekici bir hikaye
  • Vaka çalışmaları, referanslar vb. Şeklinde sosyal kanıtlar
  • Kişiselleştirilmiş bir dokunuş ekleme
  • Müşteri odaklı içerik oluşturma
  • Harekete geçirici mesaj ekleme
  • Kalite puanını yönetme ve iyileştirme

Google, arama yapanları aradıklarıyla en yakından uyumlu organik içerik ve reklamlarla bağlamak istiyor.

Yıllar boyunca, Google, teklif verdikleri gerçek klavyeyle ilgisi olmayan anahtar kelimeleri kullanan ve teklif veren şirketlerle ilgili bir sorun yaşadı.

Kalite puanı Google reklamlarında farklı bir değişkendir. Her anahtar kelimenin, reklam sıralamanızı ve tıklama başına maliyetinizi etkileyen kendi puanı vardır.

Bu nedenle, belirli bir anahtar kelimenin veya kampanyanın şirketiniz için karlı olup olmadığını bilmek çok önemlidir.

Ayrıca, daha yüksek bir Kalite Puanınız varsa her tıklamada indirimli bir fiyat alırsınız. Dolayısıyla, 10'luk bir Kalite Puanı, her tıklamada ortalama % 30'luk bir indirim sağlar.

Şu çalışmalar ile kalite puanınızı arttırıyoruz aşağıdakileri yaparak herhangi bir kampanyanın Kalite Puanını artırabilir:

  • Reklamların alaka düzeyini artırmak için kampanyaları daha küçük hedefli reklam grupları etrafında segmentlere ayırma.
  • Aramanın anahtar kelimelerini içeren reklamlar, içermeyen reklamlardan daha alakalı olduğundan, bir danışman, reklamların tıklama oranlarını artırmak için AdWords reklam metnini optimize eder.
  • Hedefli açılış sayfaları oluşturma.
  • Kullanıcılara daha iyi deneyimler sunmak için web sitesi yükleme sürelerini azaltma.

Sonuç olarak Kalite Puanınızı yükseltmek, AdWords kampanyanızın karlılığı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.

  • Rekabette öne geçmek

Bir danışman, bütçenizi en üst düzeye çıkarmadan doğru reklam araçlarını ve stratejilerini kullanmanızı sağlayabilir. Ayrıca sizi nihai hedeflerinize yaklaştırmak için doğru stratejiler uygulayabilir.

Bu rakipleriniz hala düşük kaliteli potansiyel müşterileri araştırırken, para kaybetmeden işinize yüksek kaliteli potansiyel müşteriler çekmenizi sağlayacaktır.

  • Daha hızlı sonuç

Web sitenize Google reklamları aracılığıyla gelen ziyaretçilerin organik ziyaretçilere göre % 50 daha fazla satın alma olasılığı vardır.

Bu nedenle, kampanyalarınızı doğru yaparsanız deneyimli bir danışmanın tespit edebileceği bir strateji ile daha hızlı ve anında sonuç alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Aslında, Google reklamlarında bilgili deneyimli bir ekiple iletişime geçerseniz, kampanyalarınızı birkaç gün içinde yayına sokabilirsiniz ve başarılı olabilirsiniz.

google-reklam-danismanligi

Google Reklam Danışmanlığı Avantajları Nelerdir?

Google reklam danışmanlığı işletmenizin daha görünür olmasını ve daha fazla müşteri çekmesini sağlar.

Kumsal Ajans Google reklam danışmanlığı hizmeti sizlere şu avantajları sağlar;

  • Uzman Bir Ekibe Erişim

Google Ads danışmanlığına yatırım yaparak reklamcılık platformunun işleyişinde ustalaşmış bir ekibin uzmanlığına sahip olursunuz. Dönüşümlerle sonuçlanan etkili reklamlar tasarlamanıza yardımcı olabilirler ve reklamlarınızın iyi performans göstermeye devam etmesini sağlamak için çeşitli metrikleri izlerler.

  • Reklam Verimliliği Artışı

Bir Google reklam danışmanlığı doğru alanlara yatırım yapmanıza ve reklam bütçenizin etkinliğini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olur. Danışmanlarımız bütçenizle daha fazla yararlanmak için reklamınızın sıralamasını yükseltmenize yardımcı olur.

  • Pazarlama Trendlerine Ayak Uydurma

Google Ads danışmanları reklamcılık konusunda uzmanlaştığından değişen pazara ayak uydurmaktan ve reklamlarınızı nasıl daha etkili hale getirebileceklerini bilirler.

  • Diğer İş Süreçlerine Odaklanmak

Bir Google reklam danışmanlığı hizmeti almak müşteri ilişkilerini yönetmek veya yeni ürünler geliştirmek gibi işletmenizin diğer iş süreçlerine odaklanmanız için size zaman tanır.

  • Daha Fazla Verimlilik

Google Ads uzmanlarından oluşan profesyonel bir ekip tek bir kişiden daha hızlı ve daha doğru çalışacaktır.

  • Daha Fazla Deneyim

Ekibin birleşik uzmanlığı, her üyenin reklam stratejinizi mükemmelleştirmeye katkıda bulunabilmesini sağlar.

  • Artan Karlılık

Bir ekibin daha yüksek beceri düzeyi ve verimliliği dönüşümleri artırma olasılığı daha yüksek olan daha iyi reklamlarla sonuçlanır.

Tüm bunlara ek olarak Kumsal Ajans Google reklam danışmanlığı hizmeti şu avantajları elde etmenizi sağlar.

  • Alakalı trafik alın ve alakasız olanları filtreleyebilirsiniz.
  • Pazarlama harcamalarınızı iyi bir şekilde optimize edebilirsiniz.
  • Ücretli ve organik kampanyalarınızın etkinliğini arttırabilirsiniz.
  • Müşterilerin satın alma yolundaki sorunları belirleyebilir ve gerekli düzeltmeyi yapabilirsiniz.
  • Doğru KPI'ları tanımlayabilir ve geliştirebilirsiniz.
  • Yatırım Getirilerinizi ve Reklam Harcamalarından Elde Edilen Getirileri arttırabilirsiniz.
  • Müşteri dönüşüm yolculuğunuzdaki tüm potansiyel temas noktalarını ele almak için Tam Dönüşüm Hunisi (full-funnel marketing) pazarlama stratejisi uygulayabilirsiniz.
  • Çalıştığınız danışmanın uzman Google reklam araçlarına erişimi vardır. Bu nedenle bu araçlar için kendiniz ödeme yaparak para harcamanıza gerek kalmaz. Ayrıca, hedef anahtar kelimelerin bir listesini geliştirebilir ve hedef kitleniz ve rakipleriniz hakkında önemli bilgiler sağlayabilir.

Google Reklam Danışmanlığında Ajans Seçimi

Google reklam danışmanlığı konusunda yardım almak istiyorsanız, reklam kampanyanız için en iyi ajans ile çalışmak önemlidir. Yetenekli bir ekibi işe almak, bu reklam platformu aracılığıyla dönüşümleri artırmanıza ve sonuçta YG'nizi artırmanıza olanak tanır.

  1. Niteliklere Odaklanın

Bir Google reklam danışmanı seçerken göz önünde bulundurulması gereken ilk şey, reklam kampanyalarınızı yayınlamak için uygun olup olmadıklarıdır. Örneğin, bir kişinin veya şirketin Google Ads sertifikalı olduğundan emin olarak danışmanınız olmaya uygun olup olmadığını görebilirsiniz.

Resmi bir Google Ads danışmanı olarak sertifika almak için Google'ın çevrimiçi eğitim platformu olan Skillshop üzerinden test yaptırmak gerekir. Bu test ücretsiz olsa da alıcının Google'ın reklamlarını anlamak için gerekli soruları yanıtlamasını gerektirir.

Daha da etkileyici bir nitelik, danışmanınızın çeşitli avantajlar sunan bir Google İş Ortağı olmasıdır. Google İş Ortağı kuruluşları platformdan haberdar olur, Google'ın ürün sertifikası sınavlarını geçer, beta özelliklere erişebilir ve daha fazlasını yapar. Bu yeterliliğe sahip danışmanlar reklam kampanyalarınızda etkili şekilde yardımcı olacaktır.

  1. Deneyimlerini Sorun

Deneyimli bir Google Ads danışmanını işe almak işletmenizin reklamcılık alanında deneyimi olması önemlidir. Yılların deneyimi yararlı bir faktör olsa da başarılarını ve müşterilerini de değerlendirmelisiniz.

Beş yıllık deneyime ve üst düzey memnun müşterilere sahip bir danışman seçmek, 15 yıl deneyim ve sınırlı başarı ile bir danışmandan daha etkili olacaktır.

Google Ads danışmanınız, Google'ı iyi tanımalı, uygun anahtar kelimeleri hedeflediğini ve reklam sıralamanızı artırdığını bilmelidir. Deneyimli bir Google Ads danışmanı, işletmenizin istediği sonuçları elde etmesine yardımcı olur.

  1. Uzman Bir Ekip İşe Alın

Reklam kampanyalarınızı etkili bir şekilde uygulayabilecek bireysel Google Ads danışmanları olsa da birden fazla Google Ads uzmanına sahip bir şirket seçmek daha iyi bir seçenektir.

Projeniz üzerinde çalışan deneyimli profesyonellerden oluşan bir ekibe sahip olmak özel bir problemde uzman birinin size yardımcı olmak için her zaman hazır olmasını sağlar. Bu nedenle uzman bir ekiple çalışmak her zaman daha avantajlıdır.

  1. İzleme ve Raporlama Stratejisini Öğrenin

Çoğu danışman AdWords kampanyanızın başarısını göstermek için size aylık raporlar sağlayacaktır.

Raporların toplam reklam harcaması, tıklama sayısı, tıklama oranı ve dönüşüm sayısı gibi önemli veri noktalarını kapsadığından emin olun. Ayrıca genel yatırım getirisini belirlemek için danışmandan, edinme başına maliyet gibi önemli metrikleri hesaplamasını isteyebilirsiniz.

Sürekli izleme tüm süreci düzeltmeye yardımcı olur ve kampanya performansını artırmak için ayarlamalar yapmanıza olanak tanır.

Google reklam danışmanlığı hizmeti alacaksanız çalışmak istediğiniz ajansa şu soruları sorabilirsiniz;

  • Google reklam yönetiminde kaç yıllık deneyime sahipsiniz?
  • Ne tür reklam kampanyaları yönettiniz? Geçmiş müşterileriniz kimler?
  • Hiç negatif anahtar kelimelerin dahili listelerini tuttunuz mu?
  • Kampanya optimizasyon sürecinizi açıklayabilir misiniz?
  • Arama motoru optimizasyonu hizmetleri ve ücretli arama sunuyor musunuz? Genişletmek istersem sosyal medya reklamcılığı yapmaya istekli olacak mısınız?
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım