Influencer Marketing Nedir? | Etkileyici Pazarlama

Influencer Marketing Nedir? | Etkileyici Pazarlama

INFLUENCER MARKETING NEDİR?

Influencer marketing bir pazarlama stratejisidir; Türkçeye etkileyici pazarlama olarak çevrilebilir. Influencer marketing, influencer denilen kişilerin sahip olduğu kitlenin satın alma davranışlarını etkileme ve onları yönlendirme amacını taşır.

INFLUENCER NE DEMEKTİR?

İnfluencer, kitlelerin davranışlarını etkileyen kişi manasına gelir. Çağımızda bu kişiler, sosyal medyada aktif bir biçimde rol alan ve belirli bir takipçi kitlesi olan youtuberlar, instagram ve twitter fenomenleridir diyebiliriz. Bu kişilerin sahip oldukları kitle onların beğenilerine, tavsiyelerine güvenir; onları adeta bir bilirkişi olarak görürler. İşte Influencer'lar sahip oldukları bu gücü takipçi kitlelerinden alırlar. Influencer marketing anlayışının stratejisi de bütün bir pazarı değil de sadece bu kitlenin satın alma davranışlarını etkilemek ve onları yönlendirmektir.

influencer nedir, influencer pazarlama nedir

INFLUENCER MARKETING HANGİ PLATFORMLAR ÜZERİNDEN YAPILIR?

Influencer marketing belirli hedef kitleye ulaşılabilecek her platformda yapılabilir. Günümüzde özellikle youtube ve instagram bunun için biçilmiş kaftandır. Ancak ulaşılacak hedef kitle de bu platformun seçiminde önem taşır. Ürünün tanıtımını ayrıntılı olarak video ile yapmak için youtube daha elverişli bir platformdur.

INFLUENCER MARKETING NEDEN TERCİH EDİLMELİDİR?

1)Influencer marketing'de ilgi alanlarına göre hedef kitleyi bulmak daha kolay ve pratiktir.

Bazı influencerlar sadece belirli kitleye yönelik paylaşımlar yaparlar. Bu da seçili kitleye ulaşmak açısından oldukça kolaylık sağlar.

2)Reklamlara nazaran influencer marketing daha ilgi çekici ve ikna edicidir.

Böylece daha önce ikna edilememiş ya da ulaşılamamış hedef kitleleri etkileyip, onların fikirlerini değiştirebilirsiniz; yani hedef kitlenizi arttırabilirsiniz.

3)Influencer marketing ürüne doğrudan odaklanılmasını sağlar.

4)Influencer marketing uygulamaları akılda kalıcıdır.

5)Tanınmış kişiler satın alma tercihlerini ve kararlarını etkilemede oldukça etkilidir.

6)Farklı sektördeki firmalar da etkileyici pazarlama yöntemlerinden faydalanabilir.

influencer nedir, influencer pazarlama nedir

KİMLER INFLUENCER MARKETING KULLANMALI?

Influencer marketing uygulamalarının birçok avantajının olması her firmanın etkileyici sonuçlar alacağı anlamına gelmez. Sunulan ürün ve tanıtımlarda verilmek istenen mesaj gözle görülmeye değer olmalıdır ki influncer marketing istenilen sonucu versin.

INFLUENCER MARKETING'DE BAŞARIYA ULAŞMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Üç unsur influencer marketing için çok önemlidir;

Birincisi, influencer denilen kişi yani reklamı yapacak ve kitleleri etkileyecek kişi:

Bu kişinin ürün hakkında bilgisinin olması oldukça önemlidir. Influencer, söz konusu ürünle ilgili olarak zaten öncesinde de paylaşımlar yapıyorsa, tanıtım daha inandırıcı ve gerçekçi olur. Kitleleri etkileme olasılığı da o kadar artar.

Söz konusu kişiler aynı zamanda sektöre hakim olduğu için tanıtım kabiliyetleri de yüksek olacaktır.

İkincisi, reklamın içeriğidir.

Influencer marketingde reklam içeriği olabildiğince reklama benzememelidir; yani içerik mümkün mertebe tavsiye şeklinde olmalıdır ki izleyicinin güveni sağlanabilsin. İzleyicinin güveni sağlandıkça satışlar da aynı oranda artacaktır.

Üçüncüsü ise tanıtımın yapılacağı platformdur.

Tanıtımı yapılacak olan ürünün niteliği, özellikleri, kullanım alanı, ürünün hedef kitlesi gibi faktörler reklam yapılacak platformun neresi olacağını etkiler.

Örneğin, bir makyaj malzemesi tanıtımı yapacaksınız Twitter'ı değil de instagramı ya da youtube'ı kullanmanız daha doğru olur.

SONUÇ OLARAK;

Influencer marketing günümüzde oldukça tercih edilen bir yöntemdir ve ürün satışını olumlu yönde etkilediği ortadadır. Belirli kitleleri etkisi altına almış kişilerin aracılığıyla yapılan bu pazarlama teknikleri dijital dünyanın etkili yöntemlerinden biridir.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım