Instagram Reklam Danışmanlığı Nedir? | Neleri Kapsar?

Instagram Reklam Danışmanlığı Nedir? | Neleri Kapsar?

(This article has been translated with google translate.)

Instagram'ın şu anda 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı var. 180 milyondan fazla şirket ürünlerini veya hizmetlerini işletme profilleri aracılığıyla burada sergilemektedir. Instagram bir reklam kanalı olarak çok önemli bir platform haline geldi.

Bir işletmenin büyüklüğü dışında Instagram müşterilerle bağlantı kurmak için çok sayıda seçenek sunmaktadır. Ancak neredeyse her sektörde daha fazla işletme Instagram'a katıldıkça rekabet ortamı içinde öne çıkmak daha zor olacaktır.

2015'in sonlarında Instagram, reklam destekli yayınlar başlattı. Pazarlamacılar artık Facebook reklam sistemini kullanarak Instagram'ın milyonlarca kullanıcısı arasından belirli bir demografik kitleyi hedefleyebilir. Instagram'da reklam vermek platformu her gün kullanan 500 milyon kişiye ulaşmak isteyen işletmelere büyük bir güç sağlamaktadır.

Instagram reklam danışmanlığı ile ürün ve hizmetlerinizi pazarlayabileceğiniz kitlenize direkt olarak ulaşabilirsiniz.

Kumsal Ajans Instagram reklam kampanyalarınızda sizlere reklam üretimi, reklam yönetimi, reklam değerlendirme ve yeni stratejiler geliştirme konusunda yardımcı olur.

Instagram Reklam Danışmanlığı Nedir?

Instagram reklam danışmanlığı, işletmelerin platformdaki hedef kitlelerine ulaşmak için ödeme yapabilecekleri gönderilerde etkili stratejiler geliştirmesini sağlar.

Instagram'daki reklamlar, Facebook'takiler gibi kullanıcıların haber akışları, hikayeleri ve diğer alanlar da dahil olmak üzere uygulamanın her yerinde görülebilir. Normal bir gönderi ile reklam gönderisi arasında fark vardır. Reklamlarda "sponsorlu" etiketi bulunur. Bağlantılar, eylem çağrısı düğmeleri ve ürün katalogları bu gönderilerde kullanılabilecek stratejilerdir.

Ülkemizde Instagram üzerinde sadece sponsorlu reklamlar kullanılmaktadır. Bu nedenle birçok işletme bu platformu tam performansla kullanamıyor. Instagram çok daha farklı reklam stratejileri ile hedef kitlenize ulaşmanızı sağlar.

Profesyonel Instagram reklam yönetimi hizmetimiz ile Instagram reklamlarından maksimum verimi alabilirsiniz.

Instagram Reklam Danışmanlığı Neleri Kapsar?

Instagram reklam danışmanlığı hizmetimizden yararlanırsanız hedef kitle belirleme, reklam türüne karar verme, reklam içeriklerini oluşturma, reklam performanslarını izleme ve yeni reklamlar için verileri optimize etme konusunda ekibimiz sizlere destek olmaktadır.

Instagram reklam danışmanlığı kapsamında şu hizmetleri sağlamaktayız;

1. Pazarlama Hedefinizi Belirliyoruz

İlk adımımız bir kampanya hedefi seçmek oluyor. Burada hedeflerinizi şeffaf ve net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Mesela daha fazla trafik mi istiyorsunuz? Trafik çekecek bir reklam kampanyası oluşturuyoruz. Markaların görünürlüğünü artırmak için, markanızın marka bilinirliğini arttıracak reklamlar oluşturuyoruz.

Instagram reklamları belirli amaçlar için çalışır. Bu nedenle Instagram reklamları ile bu hedeflerin dışına çıkamazsınız. Instagram reklam hedefleri şöyle olabilir;

  • Marka bilinirliği
  • Potansiyel müşterilere ulaşma
  • Trafik
  • Uygulamayı yüklemeyi sağlama
  • Etkileşim (yalnızca gönderi etkileşimi için)
  • Video görüntülemeleri
  • Dönüşüm

2. Hedef Kitlenizi Yapılandırıyoruz

Hedefinize karar vermek bu süreçte çok önemlidir. Instagram reklamlarınızın potansiyel müşterileriniz tarafından görülmesi için hedef demografinizi daraltıyoruz. Doğru insanları hedeflemek için Facebook'un demografik istatistiklerinden yararlanıyoruz., Instagram reklamlarından böylece direkt hedefleme yapmanızı sağlıyoruz.

3. Reklam Alanlarınızı Seçiyoruz

Doğru demografiyi göz önünde bulundurarak artık reklamınızı nerede yayınlayacağınıza karar vermekteyiz. Reklamlarınızın yalnızca Instagram'da gösterilmesini istiyorsanız reklam alanlarınızı seçmeliyiz. Bu adımı görmezden gelmeyi tercih ederseniz Facebook'un reklamlarınızı Instagram ile birlikte Facebook üzerinde göstermesini de sağlamış olursunuz.

Instagram için özel olarak hazırlanmış materyalleriniz olduğunda burada "Reklam Alanlarını Düzenle" seçimi yapmamız gerekmektedir.

4. Bütçenizi ve Reklam Planınızı Belirliyoruz

Facebook, AdWords veya başka bir dijital reklam ağlarında olduğu gibi Instagram reklamlarında da bütçenize ve reklam planınıza karar veriyoruz. İlk Instagram pazarlama kampanyaları için günlük veya uzun süreli bütçeler için profesyonel danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

5. Instagram Reklamınızı Oluşturun

Yukarıdaki tüm adımlardan sonra Instagram reklamlarınızı yayına hazır hale getiriyoruz. Bu aşamadan sonra reklam türlerine karar veriyor ve Instagram reklamlarınızı oluşturuyoruz.

Instagram Reklam Türleri Nelerdir?

Instagram reklam türleri konusunda çok sayıda farklı seçeneğiniz var. Bu nedenle Instagram reklamlarından maksimum düzeyde verim alabilmek için doğru reklam stratejilerini uygulamalı ve doğru reklam türlerine yatırım yapmalısınız.

Instagram reklam danışmanlığı hizmetimiz ile sizlere bu konuda destek oluyoruz.

Kullanabileceğiniz Instagram reklam türleri şöyledir;

Resim reklamlar

Ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak için görüntülü reklamlar kullanıyoruz.

Resim reklamcılığında tek bir görüntüde aktarılabilecek güçlü görsel içerikler kullanıyoruz. Bu görselleri üretmek için en yüksek kalitede fotoğraflar veya tasarım stratejilerini kullanıyoruz.

Fotoğraflara metin eklemek de mümkündür. En iyi sonuçları elde etmek için Instagram, resimlere yerleştirilen metin miktarını minimum düzeyde tutuyoruz.

Kullanıcılar, Instagram'da kendi Hikayeleriyle serpiştirilmiş tam ekran görsel veya video reklamları ile markanızı tanıyabilir.

Uygulamanın Hikayeler bölümünü görüntülemek için her gün 500 milyondan fazla kişi Instagram'ı kullanıyor. Hikayeler reklamcılığı, tüm mobil ekranı doldurdukları ve akış içi reklamlardan daha sürükleyici bir deneyim sağladıkları için daha fazla dikkat çekmektedir.

Video reklamlar

Instagram video reklamları, Instagram'ın resimli reklamları gibi şirketlerin ürünlerini ve hizmetlerini müşterilere yakından ve kişisel olarak göstermelerini sağlar.

Feed içi video reklamın uzunluğu 60 dakikaya kadar çıkabilir. Markanız için kurumsal ve etkili video reklamlar oluşturuyoruz.

Dönen reklamlar

Dönen reklamlar, kullanıcıların bir dizi resim veya video arasında hızlıca gezinmesine olanak tanır. Bir kaydırma bağlantısı veya eylem çağrısı düğmesi kullanarak hem akışta hem de Instagram Hikayelerinde görünebilirler.

Dönen reklamlar şu amaçlarla kullanabilirsiniz:

  • İlgili ürünlerden oluşan bir grubu ekranda düzenleyebilirsiniz.
  • Çok parçalı bir ürün grubunu tanıtabilirsiniz.
  • En fazla 10 fotoğraf veya video paylaşılabilirsiniz.

Koleksiyon reklamları

Koleksiyon reklamları, dönen reklamlar ile alışveriş reklamlarının bir karışımıdır ve her ikisinin de en iyi özelliklerini bir araya getirir. Ürün kataloğunuzdaki ürünleri öne çıkaran reklamlara koleksiyon reklamları denir.

İnternette bir şeyler satıyorsanız koleksiyon reklamcılığı şirketiniz için mükemmel bir seçimdir. Kullanıcıların ürün hakkında daha fazla bilgi edinebileceği ve bir reklama tıkladığınızda satın alabileceği bir avantaj sağlar.

Keşfet reklamları

Kullanıcılar, Keşfet Reklamları düğmesine tıklayarak Instagram kullanım alışkanlıklarına göre yeni içerikler ve hesaplar keşfedebilirler. Instagram kullanıcılarının yarısından fazlası ayda en az bir kez Keşfet'i ziyaret ediyor ve keşfet bölümü çalışmanızı tanıtmak için mükemmel bir alan olarak öne çıkıyor.

Instagram'da reklam yayınlamak, kullanıcı Keşfet'teki bir fotoğrafa veya videoya tıkladıktan sonra görünür. Keşfet Reklamları'nı kullanan şirketler, kullanıcıların Keşfet sekmelerinde kültürel açıdan alakalı ve trend olan bilgilerin yanında öne çıkarılabilir. Keşfet kısmında görünen reklamlar fotoğraf veya video olabilir.

Alışveriş reklamları

Instagram’ın aylık 130 milyon müşterisi bulunmaktadır. Bu da e ticaret yeteneklerinin gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Alışveriş yapanlar artık uygulamadan hiç ayrılmadan Instagram'da bir şeylere göz atabilir ve satın alma deneyimi yaşayabilir. Bu reklamlar Instagram'da Ödeme özelliğinin etkin olduğu işletmeler tarafından kullanılabilir.

Bir Instagram Alışveriş reklamına tıklayan kullanıcılar, Instagram uygulamasındaki bir ürün ayrıntıları sayfasına yönlendirilir. Daha sonra bir işlem yapmak için mobil web sitenizi kullanabilirler.

Instagram'da Alışveriş reklamları yayınlamak için öncelikle Instagram'da bir alışveriş kataloğu oluşturmanız gerekir.

Makaralı reklamlar

Son zamanlarda, Instagram Reels'te reklam vermenin mümkün olacağını açıkladı.

Tam ekran dikey videolar olan Makaralar reklamları, Makaralar arasında yayınlanır ve 30 saniyeye kadar sürebilir. Makaralar reklamlarının organik Makaralarla uyumlu olmasını sağlamak için ses ve müzik dahil edilmelidir.

Instagram reklam danışmanlığı ile işletmeniz için en doğru reklam türlerini seçebilir ve en etkili reklam stratejilerini uygulayarak satışlarınızı arttırabilir ya da hedef kitlenize organik şekilde ulaşabilirsiniz.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım