Reklam Ajansı Nedir? | Neden Gereklidir?

Reklam Ajansı Nedir? | Neden Gereklidir?

(This article has been translated with google translate.)

Reklam ajansı, reklamın oluşturulmasında reklam verene yardımcı olur. Reklam verene, fikir anlayışından bir reklamın basılmasına kadar çok çeşitli hizmetler sunarlar. Bu nedenle reklam ajansları çeşitli etkinlikler düzenler ve çeşitli departmanlardan ve uzmanlardan meydana gelirler.

Bazı büyük işletmelerin reklamcılıkla ilgilenmek için kendi reklam departmanları vardır. Bazen reklam ajanslarından da yardım isterler. Ancak küçük ölçekli endüstriler, kendi başlarına bir reklam departmanına sahip olmayı göze alamayacakları için her zaman bir reklam ajansı ile iş ortaklığı kurarlar.

Reklam ajansları, reklam oluşturan ve uygun medya aracılığıyla reklamını yapan meslek örgütleridir. Etkili bir reklam kampanyası üretmek için gereken özel bilgi, beceri ve deneyimi sunarlar.

Kumsal Ajans her türlü reklam ve kampanya ihtiyaçlarınızda deneyimli ekibi ile sizlere yaratıcı çözümler sunuyor.

Reklam Ajansı Nedir?

Bir reklam ajansı, reklam için içerik hazırlamak, reklamları optimize etmek ve reklamı uygun medya aracılığıyla yayınlamak gibi reklamcılıkta uzmanlaşmış hizmetler sunmak amacıyla kurulmuş firmadır. Kısacası, reklam verenler için ve onlar adına reklam hazırlama ve yerleştirme ile uğraşan iş ortağıdır.

Kumsal Ajans birçok iş ortağı ile reklam hizmetleri veriyor. Reklam departmanımızda görev yapan ekipte sanatçılar, metin yazarları ve medya uzmanları, SEO uzmanları, Google reklam uzmanları gibi birçok uzman görev yapmaktadır.

Reklam Ajansı Neden Gereklidir?

Bir reklam ajansı, müşteri veya reklam veren adına gerekli tüm işlevleri yerine getirir. Bu nedenle bir reklam ajansı ile iş ortaklığı kuran reklam veren istenen sonuçları elde etmek adına büyük avantaj sağlar.

Bir reklam ajansı hizmetleri için önceden belirlenmiş paketler veya proje faturasının sabit bir yüzdesi üzerinden ücret talep eder. İşletmeler profesyonel destek alarak reklam giderlerini en aza indirirken diğer taraftan da en yüksek verimi alırlar.

Bir reklam ajansı çok çeşitli reklam hizmetleri sunar. Tam kapsamlı hizmet sunan reklam ajansları belirli bir işi yapmak için uzmanlar barındırır ve böylece her türlü ihtiyaca cevap verebilirler.

Kumsal Ajans Google reklamları, sosyal medya reklamları ve diğer birçok reklam modeli konusunda sizlere dönüşüm odaklı çözümler vaat ediyor.

Reklam Ajansı ile Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

Bir şirketin kendi başına verimli bir reklam departmanı olsa bile reklam ajansı ile çalışmanın bazı avantajları vardır.

Reklam ajansı ile çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Bir şirket metin yazarları sanatçıları, tasarım personeli, pazar araştırması uzmanları gibi her türlü uzmana sahip olamaz. Ancak bir reklam ajansı, bu yüksek ücretli uzmanları kalıcı olarak istihdam eder. Çünkü maliyetleri birçok reklam verene yayılmıştır. Bu nedenle bir reklam ajansının hizmetlerini kullanmak ekonomik ve daha ucuzdur.
  • Bir reklam ajansı herhangi bir reklam sorununa tarafsız veya objektif bir bakış açısı getirebilir. Ajans ürünü, değerlerini ve değersizliklerini alıcıların gözünden de değerlendirebilir. Bu nesnellik, şirketin bir reklam departmanı için mümkün değildir.
  • Bir reklam ajansının zengin deneyimi, birçok ürün ve müşteriyle uğraşırken kazandığı uzmanlık reklam verenler tarafından tamamen kullanılabilir.
  • Bir şirketin kendi departmanının sonuç üretmek için fazla zamanı olmayabilir. Bir reklam ajansı mümkün olan en kısa sürede etkili performans göstermesi için baskı altına alınabilir.
  • Bir reklam ajansı tarafından sunulan hizmetler zayıf veya tatmin edici değilse şirket tarafından iş ortaklığı kolayca sonlandırılabilir. Bununla birlikte verimsiz bir reklam departmanında problemleri çözmek zaman alıcı, maliyetli ve zor olacaktır.
  • Son olarak ajansa işletme sahibi tarafından ödeme yapılır. Reklam veren, reklam alanı satın alırken ajansa bu konuda ödeme yapması gerekmez. Doğrudan ajansa yönelik reklam verirse ödeme yapması gerekir.

Reklam Ajansı Nasıl Seçilir?

Reklam ve tanıtımı pazarlama stratejinizin bir parçası olarak kullanarak satışlarınızı artırabilirsiniz. Bir reklam ajansı size yardımcı olabilir ancak bunun için belirli bir bütçe de ayırmanız gerekiyor. Mevcut çok çeşitli reklamcılık seçenekleri göz önüne alındığında kampanyalarınızın etkili olmasını sağlamak istiyorsanız saygın bir ajanstan destek almak önemlidir. Bir reklam ajansı seçmeden önce şunları yapmalısınız:

  • Ajansın büyüklüğünü öğrenin
  • Herhangi bir meslek alanında uzmanlıkları olup olmadıklarını kontrol edin
  • Hangi medyada uzmanlaştıklarını ve kullanmayı tercih ettikleri belirli yaratıcı stratejileri olup olmadığını sorun.
  • Geçmiş kampanyalarını inceleyin ve ne kadar başarılı olduklarını öğrenin.
  • Geçmiş ve şimdiki müşteri türlerine bakın.
  • Hesabınız üzerinde çalışacak ekip üyelerini ve geçmiş kayıtlarını sorun.
  • İş türünüz için çalışma konusunda herhangi bir deneyime sahip olup olmadıklarını ve alanınızdaki rekabeti anlayıp anlamadıklarını görün.
  • Bir kampanyanın etkinliğini nasıl değerlendirdiklerini kontrol edin.
  • Ücretlerinin ve nelerin dahil edildiğinin bir tahminini alın. Aynı zamanda sonuçlara göre ödeme sözleşmesini kabul edip etmeyecekleri gibi sorulara bakın.
  • Mümkünse müşterilerinden referans almaya çalışın.

Ayrıca reklam ajansı seçerken bazı sorular sormanız gerekecek. Bu noktada şu sorulara da cevap almalısınız;

  • Ücretleriniz nelerdir? Hizmetlerinizi karşılayabilir miyiz?
  • Sektör uzmanlığınız nedir? Bizimki gibi benzer şirketlerden iyi referanslarınız var mı?
  • Rakiplerimizden herhangi biri için çalışıyor musunuz? Endişelenmemiz gereken herhangi bir durum var mı?

Bunun gibi sorular ile doğru ajansı seçebilirsiniz. Kumsal Ajans deneyimli ekibi ile sizlere profesyonel reklam ajansı olarak hizmet veriyor.

Reklam Ajansı İçin Neden Kumsal Ajans?

  • Tüm ürünleriniz, işletmeniz veya markanız için iyi bir reklam ve pazarlama planı oluşturuyoruz ve strateji oluşturuyoruz. Bunlar, işletme hedefleriniz dahilinde çalışmak ve potansiyel müşterilerin dikkatini çeken ve onları ürünlerinizi satın almaya teşvik eden reklam kampanyaları geliştirme sürecini bütçeniz dahilinde yürütmemizi sağlıyor.
  • Tam hizmet veren reklam ajansı olarak aynı zamanda organizasyon için grafik tasarım ve web prodüksiyonu da yapıyoruz. Normalde bunun için farklı reklam ajansları diğer firmalarla irtibat kurarlar. Ancak biz kendi ekibimizle size bu konuda destek veriyor ve sadece ekibimize güveniyoruz. Çünkü kötü basılmış veya tasarlanmış bir kampanya, bir bütün olarak işletmeye kötü bir şekilde yansıyabilir.
  • Ekibimiz kampanyanın ilerlemesini izler ve işletme üzerinde herhangi bir etkisi varsa analiz eder. İşletmenin iyi gitmemesi durumunda pazarlamayı geliştirmek için yeni stratejiler ve yeni yaklaşımlar geliştirir.
  • Kumsal Ajans olarak dergi ve gazetelere, televizyon ve radyo yayınlarına ve diğer satış noktalarına reklam vermek gibi tüm medya süreçlerinizi de talebiniz üzerine yürütüyoruz.
  • Yayıncılıktan, sayfa izlemeden ve web tasarımından web pazarlamasından sorumluyuz. Görevimiz mümkün olduğunca çok insanın ürünlerinizde en iyisini görmesini sağlamak ve onlara bunları satın almaları için güçlü nedenler vermektir.

Reklam Ajansı Nasıl Çalışır?

Kumsal Ajans olarak çalışma sistemimiz ekip halinde tam koordine ve yenilikçi bir anlayışla yürümektedir. Sizler için şu şekilde bir süreç yürütüyoruz;

  • Müşteri Seçimi

Bir reklam ajansının ilk ve en önemli rolü ürünlerini, hizmetlerini veya satmayı planladıkları başka bir şeyin reklamını yapmak isteyen müşterilerle iletişim kurmak ve seçmektir. Sağlam ilkelere, yetenekli yönetime ve pratik operasyonel mal ve hizmetlere sahip firmalar, müşterilere yaklaşmaya ve seçmeye öncelik verir. Finansal durum, iş büyüklüğü ve türü, etkili liderlik ve fonksiyonel ürünler gibi tüm süreçleri ele alıyoruz.

  • Medya Seçimi

Bir reklam şirketinin bir diğer temel görevi de medya seçimidir. Bir medya kuruluşu seçerken maliyet, dolaşım, hizmet verilen nüfus, izleyiciler, ürünün doğası, tüketici kategorileri ve en önemlisi müşteri talepleri gibi çeşitli hususlar göz önünde bulundurulmalıdır.

  • Reklam Planlama

Bir reklam şirketinin üçüncü ve en önemli görevi müşterileri için reklam hazırlığıdır. Bunu yapmak için reklam ajansı firmanın malları, reklam geçmişi, pazar koşulları, dağıtım kanalı, rakiplerin ürünleri ve reklam stratejileri hakkında bilgi, kapsanacak alan, tüketicilerin doğası ve türü vb. hakkında kapsamlı bir araştırma yaparak veri elde etmelidir. Planlama sürecindeki bir sonraki adım, reklamın yer alacağı reklam kanalını seçmektir. Son olarak reklam mesajı, dağıtılacağı medyaya göre uyarlama süreçleri ele alınmalıdır.

  • Yaratıcı İşlev

Planlama fonksiyonu tamamlandığında yaratıcı süreç başlar. Reklam içeriğinin, düzenin, grafiklerin, resimlerin, reklam mesajlaşmasının, reklam temalarının en iyi şekilde yaratılması gerekir. Bu görevler yazarlar, sanatçılar, tasarımcılar, yönetmenler, fotoğrafçılar ve hareketli grafik profesyonelleri de dahil olmak üzere ekibimizde bulunan tüm uzmanlar tarafından yürütülür.

  • Araştırma Fonksiyonu

Bir reklam ajansının beşinci birincil işlevidir. İlk olarak medyada ve sektörde detaylı bir araştırma yapar. Bu bağlamda reklam ajansı yaratıcı çalışanların reklam metnini daha çekici ve başarılı hale getirmelerine yardımcı olmak için ürün, pazar büyüklüğü, rakip taktikler ve tüketici alışkanlıkları hakkındaki verileri toplar ve analiz eder.

  • Müşterinin Onayı

Reklam metni geliştikten sonra reklam ajansının bir sonraki rolü metin içeriğini müşterisine göstermek ve onay almaktır. Müşteri herhangi bir iyileştirme önerirse bunlar uygulanabilir ancak nihai onay alınmadan süreç başlatılmaz.

  • Pazarlama Fonksiyonu

Reklam şirketi aynı zamanda hedef tüketicilerin seçimi, ürün ve paketlerin oluşturulması, dağıtım kanalı stratejilerinin oluşturulması, fiyatlandırma ve indirim oranlarının belirlenmesi gibi pazarlama sorumluluklarını da yürütmektedir. Buna ek olarak müşterilerine piyasa koşullarının doğası ve eğilimi hakkında faydalı önerilerde bulunur. Sonuç olarak müşteri piyasa koşullarını göz önünde bulundurarak üretim sürecini koordine eder.

  • Değerlendirme Fonksiyonu

Reklam ajansının bir sonraki rolü müşterilerinin iyiliği için reklam etkilerinin kapsamlı bir incelemesini yapmaktır. Sadece reklam içeriği koymak ve yayınlamak yetersizdir. Bir problem olursa ve istenen hedefler gelmezse gerekli öneriler yalnızca müşterinin izninden sonra sunulmalı ve uygulanmalıdır.

  • Koordinasyon Fonksiyonu

Reklam ajansının son önemli işi reklam kampanyasının uzun vadeli etkinliğini sağlamak için müşterinin satış ekibi ve tedarik zinciri ile uygun işbirliğini geliştirmektir. Reklam ajansı kullanılacak reklam ortamı hakkında müşteriyle her iletişim kurduğunda, reklam verenin talep ettiği değişiklikler yapıldıktan sonra reklamların kaç kez yayınlandığı gibi süreçler hakkında da bilgi verir.

Kumsal Ajans olarak sizlere her türlü konuda profesyonel destek veriyoruz. Reklam ajansı ihtiyaçlarınız varsa hemen bizi arayın ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi edinin.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım