Firmanın Kimliği: Kurumsal Tasarımın Gücü

Firmanın Kimliği: Kurumsal Tasarımın Gücü

İnsanlar hayatlarını devam ettirebilmek için kimlik sahibi olmalıdır. Bu kimlikten kast edilmek istenen şey sadece yazılı olarak değildir. Bazı durumlarda görsellikte çok ön plandadır. Yani kişinin karakteri bile o kişinin kimliğini ifade etmektedir. İlk tanıştığınızda kişiyi unutulmaz kılan ya kişiliğidir ya da o kişinin giyimidir. Yani üzerinden günler, aylar hatta yıllar geçse bile o kişi unutmamaktadır. Çünkü beyni onun bir özelliğini çok kolay bir şekilde etiketlemiştir. Biz insan olarak bu özellikleri kendimizde barındırıyorsak eğer aynı şekilde büyük firmalarında barındırması gerekmektedir.

kurumsal kimlik tasarımı, kimlik tasarımının önemi

Firmanın Kuruluş Amacı Olmalıdır

Bir kurumsal firma oluşturmak istiyorsanız o firmanın özetini insanlara sunmalısınız. Yani nasıl ortaya çıktı nereden geldi gibi sorulara cevap verilmelidir. Ondan sonra da firmanın logo tasarımı çok önemli bir rolde olmaktadır. Logo basit olmalıdır. Aynı şekilde ilginç olur ise insanların aklına daha kolay kazınmaktadır. İnsanlar gördükleri şeyleri kolay unutmazlar. Ama burada önemli olan kısım zor bir logo yerine sade ve kolay bir tasarım yapılmaktadır. Günümüzde büyük firmaları gözlediğimiz zaman logo tasarımlarının ne kadar sade ve basit olduğunu görebilmekteyiz. Yani kurumsal bir şirket için sade bir logo tasarımı yeterlidir. Yani insanlar için çok şık olması yetmez. Yoldan geçen bir insan zor bir ismi ya da logoyu ezberlemek istememektedir.

Kurumsal Kimliği Oluşturan Birçok Faktör Vardır

Bir kitap seçiminde nasıl akıcılık önemli ise aynı şekilde ticaret yapmak niyetinde olan herkes akıcılık ve netlikte o şekilde çok önemli olmaktadır. Aynı şekilde sadece logo değil kartvizit de çok önemli bir yer tutmaktadır. Renk seçimi yazı tipine kadar her ince ayrıntısı önemlidir. Özen ile seçilmesi gereklidir. İnsanlara en çok hitap edenler nelerdir? Bunlar sıralanmalıdır. En belirgin olanlar öne çıkarılmalıdır. Daha sonra karar verilmelidir. Bazen firmaya koyulan isimler günlük hayatta karşımıza çıkmamaktadır. Fakat insanların diline o kadar basit gelir ki hiçbir zaman unutulmamaktadır. Firmanızın iler ki zamanlarda yer edinmesini istiyorsanız kurumsal kimliğine de çok önem vermelisinizdir.

kurumsal kimlik tasarımı, kimlik tasarımının önemi

Bir de şu açıdan düşünmek gerekirse kurumsal kimlik denildiği zaman müşteriye olan saygı da önemlidir. Mesela müşteri bir alışveriş ya da iş için şirketinize adım atmaktadır. Şirket içerisinde insanların olumlu ya da olumsuz tüm tavrı beyine işlemektedir. Aynı şekilde ilk adım atıldığı zaman şirketin görselliği gibi çok farklı faktörlerde bulunmaktadır. Yani kurumsal bir kimlik sadece bir isimden ibaret değildir. Zaten sadece isim ile olacak bir şey hiç değildir. Bütün faktörler bir araya gelerek kalıcı bir şirket oluşturulmaktadır. Yani geleceğe bu şekilde umut ile bakılması sağlanmaktadır. Aksi hâlde bu faktörlere önem verilmezse şirket ileriye dönük olarak devam etmeyecektir. Geleceğe ışık tutmak için temelin sağlam olması gerekmektedir. Temelde her şey usulüne göre yapılmışsa geleceğe daha umut dolu bakılabilmektedir. Her şey doğru bir şekilde yapılırsa o şirket daima başarıyı yakalamış olmaktadır.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım