Logo Tasarımında Önemli Noktalar Nelerdir?

Logo Tasarımında Önemli Noktalar Nelerdir?

Logo Tasarımınızın (Kimliğinizin) Sizi Temsil Etmesindeki Önemi

Logo kelimesini, sizin, daha doğrusu işletmenizin kağıt üzerindeki temsili olarak tanımlayabiliriz. Logo işletmelere özel olarak tasarlanmaktadır ki insanlar logoya baktıklarında sizin kim olduğunuzu ne iş yaptığınızı anlayabilmelidir. Logo sadece işletmelere özel midir? Hayır tabi ki, Kendini tanıtma ihtiyacı duyan, çalışma hayatında olup kendine özel kartviziti olan kişiler de kullanabilir. Sonuç olarak isteyen herkes kendi ismine logo yapabilir.

logo tasarımı, logo nasıl olmalı, logo tasarımındaki etkenler

Logo Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Yukarıda belirtildiği gibi, logonun temsil ettiği firmayı tam olarak anlatması gerekmektedir. Logo işletmenin kimliğidir demek yanlış olmaz. Kullandığınız renkler, yazı fontları, puntoları, çizgiler grafikler hepsi küçük detaylar ama bir araya geldiklerinde tam anlamıyla sizi ifade etmekteler. Bu sebeple logoda kullanılan her çizginin dikkatli kullanılması gerekmekte. İyi bir logo mesaj verici olmalı. Örneğin, bir inşaat şirketisiniz, logonuzun üzerinde bulunduğu kartvizitinizi birisine taktim ettiğinizde, karşınızdaki kişide öncelikle güven duygusu oluşmalı. Kaliteli malzeme kullandığınızı, yaptığınız evin dayanıklı olduğunu, ailesiyle mutlu olacağını hissetmeli. Logo hedef pazara göre tasarlanmalıdır. Şöyle ki hedef pazar eğer çocuklarsa yazılar daha hareketli, eğlenceli olmalıdır. Yada hedef pazar kadınlarsa kadınların çok kullandıkları renkler, kadınlara yönelik çizimler kullanılmalıdır. 

Yani dikkat çekici, açıklayıcı, müşteriye “beni incelemelisin!, bakmadan geçme!” diye haykırmalı  ve en önemlisi akılda kalıcı olmalıdır.
İyi bir logo firmanıza özgü olmalıdır. Size tasarlanmış bir logo müşteriyi farlı bir markaya yönlendirmemeli, yada benzer markaların logolarına benzememelidir.
Kullandığınız renkler birbirine girmeden, kafa karıştırmadan, birbirine uygun renkler olmalı ve sadelik açısından en fazla üç renk olmalıdır. Logo tasarlanırken teknik olarak çeşitli defter, not kağıdı, kupa, branda gibi tanıtım araçlarında farklı boyutlarda kullanılabileceği düşünülerek, küçültme ve büyütme işlemlerinde bozulmayacak görünüm ve çözünürlükte tasarlanmalıdır.

logo tasarımı, logo nasıl olmalı, logo tasarımındaki etkenler

Logoda Kullanılması Gereken Renkler

Logo tasarımı yaparken renklerin anlattıkları duygular sebebiyle kullanıldığı sektörler eşleşmiştir. Örneğin; Kırmızı iştah açan, kan basıncını arttıran bir renk olması sebebiyle gıda sektöründe fazla kullanılmaktadır. Yeşil, doğa rengidir ve güveni huzuru temsil eder. Banka logolarında sık kullanılması bu sebeptendir.Sarı rengi dikkat çekmek isteyen sıcaklık mesajı vermek isteyen işletmeler kullanmaktadır. Beyaz, siyah, pembe, mor, turuncu renkler kullanılırken sektörünüzü ifade etmesi, anlamlarını, insan bilinç altındaki etkileri bilinerek logoda kullanılmalıdır.

Logonun doğru mesajı doğru şekilde vermesi gerektiğinden profesyonellerce yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki sizin olmadığınız yerde logo sizi temsil etmektedir.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım