Kurumsal Web Siteleri için Tasarım Önerileri

Kurumsal Web Siteleri için Tasarım Önerileri

İyi bir web tasarımı için aşırılıktan kaçınmak gerekir. Sitede görsellik her zaman önemlidir ancak aşırı görsel kullanmak ta görüntü kirliliği oluşturur. Sitede kaliteli bir tasarım için düzenli bir yerleşim olmalıdır. Satır aralıkları düzgün bir şekilde yer almalıdır. Sitenin yapısında mutlaka bir harita bulunmalıdır. Tasarım ne kadar kaliteli ve özgün olursa o kadar ziyaretçi çeker. Mesela siteye animasyonlar eklenirse dikkat çeker. Sitenin kullanılabilirlik durumu büyük önem taşır. Ne kadar kolay kullanım gerçekleşirse o kadar kullanıcı kitlesi olacaktır. Sitede renkler, grafikler, fontlar birbiri ile orantılı olmalıdır. Resimlerin netliği çok önemlidir.

Kurumsal bir web sitesinde müşterinin ya da okuyucunun sitede daha fazla vakit geçirmesi için içerik dışında görsellik de büyük önem taşır. Kurumsal sitelerde uzman bir web tasarım ekibi her zaman vardır. Görsellik ve bilgiye tecrübeleriyle kullanan bu uzman ekibin tek amacı kullanımı kolay, anlaşılır, pratik ve gezinirken sıkılmayacağı bir site hazırlamaktır. Tasarım her şeyden önce bir sanattır. Bir web sitesi tasarımıyla konuşur, tasarımıyla coşar, firmaya geri dönüşü arttırır.

web tasarım, kurumsal web tasarım, web tasarımı nasıl yapılır

Bir Web Sitesinde Tasarım Aşamaları

Her şeyden önce müşteri talebinin alınması ilk aşamadır. Daha sonra hedeflerin analizi belirlenir, bilgiler toplanır, çalışma akışı belirlenir. Teklif hazırlanır ve onaylama aşamasına gelinir. Ön taslaklar oluşturulur. Sonrasında görsel tasarımlar ve kodlamalar ardından bilgi içerikleri girişi tamamlanır. Proje bir yayın denemesinden geçtikten sonra hatalar giderilir. Ve web sitesi yayınlanmaya başlar. Web sitesinin sürekli güncellenmesi, yeni yeni bilgiler girilmesi hem izlenme sayısını arttırır hem de kullanıcı sayısında artış sağlar.

İdeal Bir Web Sitesi Nasıl Olmalıdır

Öncelikle bir web sitesinin neden istendiğine dair emin olunmalıdır. Zira amaç satış arttırmak, müşteri potansiyelini yükseltmektir. Kurumsal bir web site için mutlaka profesyonel bir kurumla çalışılmalıdır. Çalışılacak kurum çok iyi araştırılmalı ve o şekilde yola çıkılmalıdır. Projenin içeriğinde hedef kitle ve onlara sunulacaklar ön plandadır. Ürünün tanıtımı, kriterler, görsellik ve firma tanıtımı ideal bir web sitesinde aranan özellikler arasındadır. Tasarımda planlı bir görsellik kullanımı yapılmalıdır. Ziyaretçi site içinde kaybolmamalıdır. Sayfalar kolaylıkla açılmalıdır. Geç yüklenen sayfalar ziyaretçiyi kaçırır. Hazırlanan animasyonlar sayfaları yavaşlatmamalıdır.

Kurumsal Web Siteleri İçin Web Tasarım Önerileri

Profesyonelce tasarlanmamış, web tasarımda emek harcanmamış, estetik anlamda hiçbir zenginlik katılmamış bir kurumsal web sitesi kurmak ; internet ortamında ziyaretçi ve hedef kitle gözünde kötü bir izlenim yaratmaktan başka bir şey kazandırmaz. Bu da prestij ve müşteri kaybı demektir.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım