Mobil Tasarım ile E-Ticaret Yapmanın Farkı

Mobil Tasarım ile E-Ticaret Yapmanın Farkı

Mobil Tasarım Nedir?

Mobil tasarım web dilinde Responsive adı verilen bir çalışma neticesinde ortaya çıkartılan web sitesi görünümüdür. PC’lerde görüntülenen tasarımın mobil ( cep telefonlarına ) uyumlu hale getirilmesidir. Böylece kullanıcı cep telefonundan web sitesine girdiğinde sayfada kaymalar veya kodlamalarda herhangi bir hata ile karşılaşmadan kolaylıkla gezinebilmektedir.

mobil tasarım, mobil tasarımla e-ticaret

Mobil Tasarımın Avantajları

Mobil tasarım uygulamalarının pek çok avantajını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Web görünümünde kolaylık

Bilgisayarlardan girdiğinizde web sitesinin daha uzun, daha fazla kategorili ve daha detaylı olması gibi özellikleri mobile uydurmak için öncelikle daha kısa ve öz bir görüntü elde etmelisiniz. Böylece kullanıcı cep telefonundan girdiğinde sitenizi sade ve şık olarak görecek ve en çok kullanılan alanlarınızı kullanıcının gözleri önüne serebileceksiniz. Tabi ki bu sitenizin tüm özelliklerini kısıtlayacaksınız gibi bir yargı yaratmayacak. Tüm özellikleriniz aktif olarak devam edecek. Buradaki amaç sadece daha kullanışlı bir web görünümü kullanıcıya sunmaktan geçmektedir.

  • Zaman Dilimlerinde Kazanın

Araştırmalar gösteriyor ki bir çok kullanıcı özellikle sıkıntıdan web adreslerini dolaşmaktadır. Ve raporlar neticesinde ortaya çıkan belirli zaman dilimlerinde mobil kullanımı daha aktif. Özellikle sabah ve gece saatlerinde akıllı telefonlar aracılığı ile web sitelerinde dolaşan kullanıcıların sayısı geçmiş yıllara göre %60 daha fazla yükselmiştir. Bu da demek oluyor ki mobil uyumlu web siteleri artık daha fazla tıklanacak ve kazanacak. Ancak web sitenizi mobil uyumlu olarak yaptıysanız. Eğer yapmadıysanız bu oranlar sizin için herhangi bir kar getirmeyecektir.

mobil tasarım, mobil tasarımla e-ticaret

  • E-Ticaret Sitenizi Kullanıcıya Göre Düzenleyin

E-Ticaret yaptığınız site veya sitelerinizi kullanıcı odaklı olarak ayarlamak çok gerekli bir olgudur. Bu olguyu mobil uyumlu olarak devam ettirmek ise sizin daha başarılı olabilmeniz için en gerekli temel esaslardan biridir. Kullanıcının görsel olarak sitenizi özgürce dolaşmasını sağlamalısınız. Gereksiz kategori seçimleri, üyelik kayıtları ve kayıt alanlarındaki fazla seçeneklerden vazgeçmeli kullanıcının bir an önce sitenizden mal veya hizmet almasını sağlamalısınız. Kullanıcı mobilden girdiği zaman en kısa sürede nasıl alış veriş yapabilir bunu düşünmeli ve mobil uyumlu E-Ticaret’e katılmalısınız. 

Akıllı telefonların piyasaya sürüldüğü ilk yıllar %2 oranında web kullanımı söz konusu iken günümüzde bu oran %150 oranında artmıştır. Bu oranların neredeyse %30 ‘luk bir kısmını ise sadece mobil uyumlu e-ticaret sitelerinden yapılan alış veriş oranları takip etmektedir. Kalan %70’lik oran ise büyük oranda PC’de kalmaya devam etmektedir.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım