Mobil Web Sitesi Tasarımlarında 2024 Trendleri

Mobil Web Sitesi Tasarımlarında 2024 Trendleri

Teknolojinin değişimi ve gelişimi mobil tasarımlara da yön veriyor. Kullanıcıların daha yüksek performansta mobil kullanımını sağlayan mobil tasarımlar 2020 trendleri ile özel tercihler oluşturuyor. Mobil uygulamaları daha efektif ve daha canlı hale getiren 2020 mobil trendleri mercek altına alındığında ortaya çıkan yeni uygulamaları şu şekilde değerlendirebiliriz.

mobil web sitesi tasarımı, mobil tasarımda 2020 trendleri

Telefon Ekranları Artık Daha Büyük

Son dönemde kullanımı oldukça yükselen phablet modelleri 2020 mobil tasarımına yön veriyor. Daha büyük ekranlarında olmasının sebebi özellikle navigasyon gibi uygulamalarda başparmağı ile rahat kullanım imkanı sağlamasıdır. Kullanım ve görsel açısından zengin imkan sağlayan büyük ekranlar yeni mobil tasarımları için erişilebilir ve kullanışlı deneyim şansı sunuyor. Bunun yanında solak kullanıcılar için de ideal gelecek olan büyük ekranlar ergonomik kullanım imkanı sağlayarak yeni dönemin trendi olarak dikkat çekiyor.

Dokunmatik Seçeneğine Kaydırma Tasarımı Detayı

Dokunmatik telefonlar İlk çıktığında çok dikkat çekici ve özel tasarımı ile dokunmatik yapısı dikkat çekiyordu. Bu özellik zamanla iki parmak ve değişik kombinasyonlarla daha özel tasarımlara dönüştü. 2020 için telefonlarda tasarım detaylı olarak öne çıkan kaydırma özelliği ayrıca bir özellik olarak tasarlanıyor. Kullanıcı bunu kullanırken hissederek anlıyor. Tek elle telefon kullanırken daha çarpıcı şekilde Farkına vardığımız bu özellik çeşitli mobil uygulamalarla etkili şekilde kullanılıyor. Profil incelemesi ve web sitesi kaydırma özelliği kullanılarak yeni dönemin trendi olan kaydırma tasarımı kullanılıyor.

2020'de Giyilebilir Telefonlar

2020 mobil trendleri mercek altına alındığında işlevsellik özelliği ile öne çıkan giyilebilir telefonlar yükselişe geçiyor. Giyilebilir teknolojinin hızla büyüdüğünü ve kendisine geniş bir kullanıcı kitlesi kazandığını düşünürsek mobil uygulamalarda bu yükselen trendi takip ederek telefonları girilebilir formatta tasarlıyorlar. Kullanıcının hareketleri ve eylemleri ile uyumlu olan bu yeni tasarımlar özellikle yoğun iş hayatı içinde zamanı azalan bireyler için özel tasarımlar oluşturuyor.

Katmanlı Mobil Tasarımları

Estetik yönden değerlendirme yapıldığında yüzey tasarımı geçmiş dönemlerdeki tasarımlarıyla demode içeriğe sahip. 2020'de bu monotonluk kırılarak katmanlı tasarımlara yer veriliyor. Yüzey tasarımları modellerle yeni bir yüze kavuşurken ögeler de katmanlı ve maddesel tasarım gibi geometrik tasarımlarla özel konseptlere kavuşuyor.

Hareketli Tasarımlar

Mobil uygulamaların en temel özelliği olan hızlı kullanım 2020 tasarımları içinde daha da önemli ve işlevsel hale geliyor. 4G gibi uygulamalarla hızı arttıran yeni tasarımlar mobil uygulamalara birçok özellik kazandırıyor. Yeni ve hızlı uygulamalarla daha az kısıtlama ve daha çok özgürlük alanına sahip olan kullanıcılar yeni dönemin tasarımları ile beraber zengin mobil uygulamalara sahip oluyor.

Bulanıklık Netlik Tasarımı

2020'nin Trend uygulamalarından biride netlik bulanıklık tasarımıdır. Arka planda bulanık ve yarı saydam tasarım ekleyen yeni mobil tasarımlar kullanıcının asıl kullanılacağı bilgiye odaklanmasını kolaylaştırıyor. Bu durumun olumsuz yönleri de olabilir. Arka planda kalan bilgilerin kullanıcı tarafından fark edilmemesi kullanım performansını düşürebilir. Telefonu özel bulanıklık efekti uygulamaları ekleyerek göz yorma miktarı azaltılabilir daha sağlıklı bir telefon kullanımı oluşturulabilir.

mobil web sitesi tasarımı, mobil tasarımda 2020 trendleri

Erişilebilirlik Yenilikleri

Telefon kullanımının en önemli özelliği olan erişilebilirlik tasarımı makro el fonksiyonlarını kullanarak daha kontrollü bir telefon kullanımı ve tıklama, dokunma, yaklaştırma gibi işlemleri yapmayı sağlar. Telefon yüzeyine yapılacak geniş ögeli ve özel Polatlı kolay tasarımlarla kullanıcı aradığını daha kolay ulaşabilir tek elle ve özel kısa yollarla basit işlem menüsüne sahip olabilir. Bu noktada erişilebilirlik yenilikleri telefonlara ekstra özellik kazandırarak kullanıcının daha rahat ve telefon kullanmasını sağlayarak kullanıcıya yüksek performans sunuyor.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım