Web Sitesi Tasarımı Nedir? Neden Önemlidir?

Web Sitesi Tasarımı Nedir? Neden Önemlidir?

Web Sitesi Tasarımı Nedir?

Web tasarımı, şahıs veya kurumları tanıtmak amacıyla internet tarayıcılarının görüntülenebileceği şekilde hazırlanmış özel tasarımlardır. Hazırlanan bu tasarımların HTML diline çevirilmesi mecburidir.

web sitesi tasarımı, web sitesi tasarımı nasıl yapılır

WEB SİTESİ TASARIMI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Web tasarımı işletmeler ve şahıslar için temel ve resmi bilgilendirme aracı olmuştur. İnternet kullanmının ve hızının da artmasıyla, yüksek çözünürlüklü videoların ve fotoğrafların alıcılara aktarılması kolaylaşmıştırBu sayede birçok insan evinden dışarı adımını atadanher saatte kendisine lazım olan bilgileri web sayfalarından alabilmiştir. Bu nedenle birçok kuruluş internette etkili bir şekilde var olmak için web tasarım yatırımlarını arttırmışlardır.

WEB TASARIMININ UNSULARI NELERDİR?

Web tasarımı belirli ana hatlar çerçevesinde yapılır.

Düzen: Web sitelerinde kullanılacak grafik ve metinlerin belirli bir düzen içinde olması gerekir. Web sitelerinde amaç, kullanıcıların tek bakışta aradıkları bilgileri çabucak bulmalarını sağlamaktır. Bu ise tasarımın düzenli, tutarlı ve kendi içinde bir bütünlük arz etmesiyle mümkün olabilir.

Renk: Renk seçimi müşterinin isteklerine ve kullanım amacına göre değişir. Birbiriyle uyumlu renkler kullanılarak kişinin ya da markasının karakteri yansıtılabilir.

Grafik: Web tasarımı için grafikler,simge, logo veya fotoğraf olabilir. Kullanım rahatlığı açısından grafikler arasındaki mesafe iyi ayarlanmalı, sıkışık bir düzende olmamalıdır.Hızını etkilemeyecek şekilde, web sayfasının içeriğine uygun şekilde konumlandırılmalıdır.

Font: Çeşitli yazı tiplerinin kullanılması, bir web sitesinin tasarım kalitesini arttırır. Birçok web tarayıcı sadece ''web-güvenli yazı tipleri'' olarak ifade edilen fontları okunaklı bir şekilde görüntüleyebilir. Bundan mütevellit tasarımcının, yaygın olarak kabul gören bu grup içindeki fontlarla çalışması faydalı olacaktır.

İçerik: Kullanılan yazılı metnin faydalı ve güncel olması içerik için oldukça önemlidir.İçerik ve tasarım, sitenin vereceği mesajı geliştirmek için birlikte kullanılabilir . Okuyucuyu şaşırtmak ve aradıklarını onlara vermek oldukça önemlidir. Böylece kullanıcılar sitede daha uzun vakit geçireceklerdir. Kullanılan yazılı metnin içerikle alakalı anahtar kelimeler içermesi ve uygun uzunlukta olması da dikkat edilmesi gereken hususlardandır.

Web Tasarım Nedir ve Neden Önemlidir?

Web tasarım, kullanıcıların internet üzerinden bir web sağlayıcı aracılığıyla ulaştığı internet sitelerinin tasarımı ve yazılımıyla ilgilenir. Bir site hazırlarken web tasarım kadar web yazılım bilgisi de önemlidir. Genellikle kişileri ve kurumları tanıtmaya yardımcı olur. Web tasarım aracılığı ile tasarımlarınız internet tarayıcılarında görüntülenebilir duruma gelir. Birçok yönü ile grafik tasarıma çağrışım yapsa da grafik tasarımdan farklıdır. Hazırlanan tasarımlar web master yani web tasarımcı uzman kişi tarafından genelde HTML CSS diliyle yazılır ve web tarayıcı yani browserda görüntülenebilir bir hale gelir.

Günümüzde internet ve teknoloji kullanımının artmasıyla en önemli bilgi alma ve tanıtım yapma yolu web siteleri olmaya başlamıştır. Her geçen gün web yazılım ve web tasarımın önemi artmaktadır. Çoğu kişi ve kurum için şimdiden en öncelikli tanıtım yolu web siteleri olmuştur. İnternet kullanımı ve hızı arttıkça web tasarımın önemi de şüphesiz artacaktır. Web tasarımda sadece yazılı metinlerin içeriği değil medya eklentileri videolar ve yüksek çözünürlüğü olan fotoğraflar da ilgi çekmektedir. Web siteleri sayesinde artık dileyen bütün kullanıcılar bilgisayarın başından ayrılmadan istediği konuyla ilgili medya içeriklerine video ve fotoğraflara anında ulaşabiliyor.

Web tasarımın önemi ve kullanımı artış gösterdikçe web tasarıma ve yazılıma yapılan yatırımlar da oldukça artış göstermiştir. Web sitesi yapan kurum ve kişilerin de web tasarıma verdiği önem de son derece artmıştır.

 Web sitelerinin kullanım oranı arttıkça web tasarımcılar daha kullanımı kolay ve daha estetik tasarımlar yapmaya dikkat eder oldu. Bir web sitesi oluştururken oluşturulan web sitesini daha estetik daha dikkat çekici bir duruma getirmek için çeşitli medyaların video ve fotoğrafların kullanımı son derece artış gösterdi. Ancak bu medyalar dozunda kullanılmaz ise kullanımı kolay bir web sayfası oluşturmanıza engel olabilir. Web tasarımcının dikkat etmesi gereken birçok unsurdan biri de budur. Oluşturduğunuz web sayfasında menü ve içerik metinleri belirli bir düzen içerisinde olmalıdır. Eğer bu düzeni sağlayamazsanız kaliteli bir web yazılım yapsanız bile estetikten ve kullanışlı olmaktan uzak olduğu için web sayfanız muhtemelen pek tercih edilmeyecektir. 

Tasarlanan sitenin kullanışlı olması da oldukça büyük önem arz etmektedir. Kullanıcılar estetik görüntünün yanında aradıkları bilgiye metine ya da medyaya en hızlı ve en kolay şekilde ulaşmak ister. Gelişen teknolojiyle ve internet kullanımının artmasıyla doğru orantılı olarak zamanın değeri de bizim için son derece arttı. Bu sebeple kullanışlı bir menü oluşturmak ve bilgileri düzenli bir şekilde kullanıcıya sunmak tercih edilmenize sebep olur. Kullanılan grafikler logolar da son derece önemlidir. Logolar çok sıkışık bir görüntü yaratmamalıdır. Logo estetik görüntüyü bozmamalıdır. Grafikleriniz ne kadar estetik olursa web sayfanızın tercih edilme oranı da o kadar artar. Web tasarım size estetik ve kullanışlı bir web sitesi sunar.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım