Web Sitesi Yenileme: Ne Zaman ve Neden Yapılmalı?

Web Sitesi Yenileme: Ne Zaman ve Neden Yapılmalı?

Web siteniz biraz modası geçmiş görünüyorsa muhtemelen yeniden tasarım için bir grafik tasarımcı veya web geliştirici ile çalışmalısınız. Ancak tam bir web sitesi yeniden tasarımı gerçekten ihtiyacınız olan şey mi? Son birkaç yılda web sitesi yenileme işletme sahipleri arasında popülerlik kazanıyor.

Yenileme, her şeyi sıfırdan yeniden tasarlamak yerine birkaç yerinde öğenin güncelleştirilmesini veya değiştirilmesini içerir. Web sitenizi yenilemeyi düşünüyorsanız veya tam bir yeniden tasarımın gerçekten ihtiyacınız olup olmadığından emin değilseniz bu konuda detaylı bilgi verelim. 

Zaman değişiyor ve zaman içinde işletmeler büyür. En güçlü satış ve pazarlama varlığınız olarak web sitenizi korumak adına web sitenizin değişime uyum sağlaması ve genişlemesi gerekir. Ancak bir web sitesi yenilemesine veya eksiksiz bir web sitesi yeniden tasarımına ihtiyacınız olup olmadığını karar vermeniz lazım.

Web Sitesi Yenileme Nedir?

Web sitesi yenileme, web sitenizi yeni baştan değiştirmek yerine belirli özelliklerinde geliştirmeye ve değişikliğe gidilmesidir. Halihazırda kaliteli bir web sitesi olan işletmeler genellikle mevcut web sitesini yenileme ve geliştirme üzerine çalışırlar.

Bir web sitesi yenilemesi, bir arabaya yeni bir kat boya atma veya oturma odanızdaki duvar dekorunu değiştirmeye benzer. Aslında görsel görünümü etkileyen küçük değişiklikler söz konusudur ve güncellediğiniz öğenin yapısı aynı kalır. Aracınız kırmızı yerine maviye boyandığında gerçekten farklı görünse de aslında aracınız temelde hala aynı özelliklere sahiptir.

Web sitesi yenilemeleri, değişiklikler kesinlikle küçük olsa bile büyük bir etki yaratabilir. Örneğin, menülerinizin rengini kırmızıdan maviye değiştirmek, CSS dosyasıyla uğraşmak yalnızca birkaç saniye sürebilir ancak sitenizin tüm görünümü de bu dosyayla birlikte değişir. Yeni bir menü eklemek veya resimlerinizin boyutunu artırmak gibi daha büyük değişiklikler biraz daha uzun sürebilir ancak yine de sitenin kullanıcılar için genel görünümü ve üzerinde büyük bir etkisi olabilir.

Yenileme, aynı anda değiştirilen ve kullanıma sunulan birden çok öğe içerebilir veya daha uzun bir işlem olabilir. Bazen web sitesi yenileme projeleri uzun süre devam ediyor. Bu durumda tasarımcılar daha uzun bir süre boyunca haftada bir veya iki küçük değişiklik yapacaklar. Birçok web sitesi sahibi aslında birkaç ay hatta yıllar boyunca farklı öğeleri yenilemeyi tercih eder.

Bunu, devam eden A / B ve dönüşüm oranı optimizasyonu testlerinin bir sonucu olarak yaparlar. Bu anlamda, web siteleri hiçbir zaman yenileme bitmez. Her zaman ek zayıflıklar veya iyileştirme fırsatları için test edilir, güncellenir ve tekrar analiz yapılır. Web sitesi yenileme süreci de aslında dinamik bir süreçtir.

Web Sitesi Yenileme Hangi Durumlarda Yapılabilir?

Bir web sitesi yenilemesinin mantıklı olabileceği senaryolardan bazıları şunlardır:

  • Kısa bir süre önce web sitenizin tam bir yeniden tasarımını tamamladınız ve içeriğinizi büyük ölçüde yeniden yapılandırmadan sadece görünümü düzeltmek istiyorsunuz. Bu durumda web sitesi yenileme yapabilirsiniz.
  • Ziyaretçileriniz genellikle gitmek istedikleri sayfalara ulaşabilir ancak dönüşümü iyileştirmek, belirli içerikleri öne çıkarmak veya hemen çıkma oranınızı azaltmak istediğinizde yenileme yapabilirsiniz.
  • Yeni bir logonuz var veya yeni marka standartları geliştirdiniz ve web sitenizin yeni görünümünüzle tutarlı olmasını istediğinizde bunu yapabilirsiniz. 
  • Web siteniz yeni akıllı telefonunuzda (veya belki de herhangi bir akıllı telefonda) iyi çalışmıyor ve duyarlı tasarım eklemeniz veya duyarlı tasarımınızı yeni teknoloji için ayarlamanız gerektiğinde yenileme yapabilirsiniz. Buradaki yaklaşım web sitenizin nasıl kodlandığına bağlıdır. Ancak bu süreç bazı durumlarda yenileme yerine yeniden tasarım da gerektirebilir.

Web sitenizin görüntüsünü değiştirmek, web varlığınızı geliştirmenin heyecan verici bir yoludur. Genellikle ucuz ve hızlıdır. Ancak gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını nasıl anlarsınız? Web sitenizi bir süredir kullanıyorsanız, güncelleme zamanının ne zaman geldiğini belirlemek zor görünebilir. Neyse ki, bir web sitesi yenileme zamanının gelip gelmediğini öğrenmenize yardımcı olacak bazı tanımlanması kolay durumlar var. Web sitesi yenileme şu durumlarda alınabilecek bir karardır;

  • Siteniz çekici değil,
  • Çok fazla dönüşüm almıyorsunuz,
  • Web siteniz modası geçmiş ve sıkıcı görünüyor,
  • İletişiminizin etkisiz olması,
  • Çok fazla potansiyel müşteri almıyorsunuz,
  • Yüksek bir hemen çıkma oranına sahipsiniz.
  • Bu senaryolardan herhangi biri size tanıdık geliyorsa, bir web sitesi yenilemesine ihtiyacınız olabilir.

Web Sitesi Yenileme Avantajları Nelerdir?

İşletmeler için web sitesi yenileme bazı avantajlar barındırmaktadır;

Bütçe

Yenileme, neredeyse her zaman yeniden tasarımdan daha ucuzdur. Bununla birlikte bir yenileme, tam bir yeniden tasarıma giden yolda bir durak noktası olabilir. Ayrıca tam bir web sitesi yeniden tasarımının daha iyi bir seçenek olacağı bir web sitesi yenileme işlemi yaparsanız uzun vadede kayıp potansiyel müşteriler ve daha fazla maliyet ortaya çıkar. Bu nedenle bu kararı iyi vermelisiniz.

Zaman 

Tam bir web sitesi yeniden tasarımı, istediğiniz projeye bağlı olarak sizden ve ekibinizden daha fazla zaman isteyecektir. Web sitenizin yeniden tasarlanmasına çok fazla kafa yormak için çok vaktiniz yoksa mevcut sitenizin kısa süreli bir yenilemesini yapmak mantıklı olabilir.

Güvenlik, yavaş yükleme süreleri ve hatalar

Genellikle bu tür sorunlar kod ve içerik optimizasyonu, kötü amaçlı yazılım taraması, güvenlik duvarları veya genel sorun giderme yoluyla düzeltilebilir. Ancak web siteniz doğası gereği güvensiz bir platform haline geldiyse tam bir yeniden tasarım yapmak mantıklı olabilir.

Web Sitesi Yenileme ve Yeniden Tasarıma Nasıl Karar Verilir?

Web sitesi yenileme veya yeniden tasarlanma gerekip gerekmediğinden emin değil misiniz? İşte doğru kararı verirken kullanabileceğiniz birkaç kriter;

  • CMS'niz hala işi sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa bir web sitesi yenilemesi daha iyi bir seçim olabilir. Ek olarak yapmak istediğiniz değişiklikler basit veya yalnızca görselse dayalıysa yenilemeyi seçebilirsiniz. Ayrıca sitenizin işleyiş şekliyle ilgili şikayetler duymuyorsanız  yalnızca grafik öğelerin bazıları  yenilemeye gitmek daha doğru olacaktır. 
  • Web sitesi yenileme tam tasarımdan önce size her şeyi test etme fırsatı verir.  Bu nedenle ilk olarak yenilemeyi deneyebilirsiniz. Ancak CMS'nizin kullanımı zorsa veya sitenizle entegre değilse tam bir yeniden tasarıma yatırım yapmayı düşünmelisiniz. 
  • Müşterilerden veya personelden şikayet alıyorsanız, hemen çıkma oranlarınız yüksekse, web sitenizin çağı geçmişse, yeniden tasarım muhtemelen sizin için daha iyi bir seçenektir.

Yeniden tasarlamanın ve web sitesi yenilemenin artılarının ve eksilerini iyi karşılaştırmalısınız. Tam bir web sitesi tasarımının maliyetini belirlemeli ve buna göre karar vermelisiniz.

Web Sitesi Yenileme Fiyatları

Web sitesi yenileme fiyatları web sitesini yeniden tasarlamaya göre çok daha uygun maliyetlidir. Bu nedenle web sitenizin öncelikle yenileme seçeneğine uygun olup olmadığına bakmalısınız. Ancak web siteniz yenilemeye uygun değilse sıfırdan web sitesi tasarlamak yerine yenilemeyi tercih ederseniz uzun vadede bütçe ve zaman kaybı yaşayabilirsiniz.

Bu nedenle Kumsal Ajans ile iletişime geçerek web sitenizin detaylı olarak analiz edilmesini isteyin. Ekibimiz sizler için öncelikle web sitesinin yenilenme seçeneğini değerlendirir.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım