Web Tasarım Firmaları Seçmek İçin 12 İpucu

Web Tasarım Firmaları Seçmek İçin 12 İpucu

İşletme sahipleri için yeni dönemde en zorlu çalışmalardan biri yeni bir web sitesi oluşturmaktır. İşletmenizi pazarlayabilmek için başarılı web tasarım firmaları ile çalışmalısınız. Bunu yaparken de dikkate almanız gereken bazı etmenler söz konusudur.

web tasarım firmaları seçmek i̇çin 12 i̇pucu

Dijital pazarlamaya adım atmak ya da internet üzerinde potansiyel müşterilerine ulaşmak isteyen işletme sahipleri web sitesi işini profesyonellere bırakması gerektiğini bilmelidir. Doğru web tasarım şirketini seçerek sektörünüzde öne çıkmanızı sağlayacak bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

Seçim yapmakta zorlanacağınız birçok web tasarım şirketi vardır. işletmeniz için doğru olan iş ortağını bulmak sizin için zorlayıcı olabilir. Doğru web tasarım ajansı seçmek çok kritik bir karardır.  Doğru şirketi seçerseniz işletmenizin başarısında kısa süre içinde bir sıçrama olacaktır.

Web siteniz potansiyel müşteriler için ilk izlenim olacaktır. İşletmenizin görünen yüzü olan web siteniz potansiyel müşterilerinizin sizin ve rakibiniz arasında bir seçim yaparken en önemli destekçinizdir.  Bu yüzden hedef kitlenize ulaşmanızda sizlere destek olacak bir web tasarım şirketi seçmek doğru olacaktır.

Şimdi gelin web tasarım firmaları arasından seçim yapabilmeniz için birkaç ipucu verelim;

  • Fikirlerinizi Dinleyip Dinlemediğine Bakın

Bir sektörde uzun süredir hizmet veriyorsanız ürününüzü pazarlama konusunda fikirleriniz olacaktır. İşinizi en iyi siz bilebilirsiniz. Web tasarım şirketi sizi dinlemiyorsa ve bu fikirlerinize açık değilse doğru seçim olmayacaktır. Doğru firma fikirlerinizi geliştirerek eyleme geçirebilmelidir.

  • Kreatif Fikirler Sunabilmelidir

Web tasarım firmaları arasından seçim yaparken sizi dinlemenin yanında sizlere kreatif fikirler sunacak ekibi seçin. Dönüşüm odaklı bir web sitesi bu alanda yaratıcı fikirleri olan bir uzman tarafından ortaya çıkarılabilir.  Sizin fikirlerinize katkıda bulunmayan web tasarımcılar yararsızdır. Uzmanlık alanınızı bilgilerinizle harmanlayarak profesyonel bir proje oluşturabilmelidir.

  • Profesyonel Pazarlama Ekibi Bulunmalıdır

İşletmenizi büyütmek ve gelirlerinizi arttırmak istiyorsanız dijital pazarlama alanına yönelmek istemeniz çok doğal. Ancak sadece fiziki satış deneyiminiz varsa ya da büyümekte olan bir şirketseniz başarılı bir pazarlama ekibine ihtiyacınız var.  Web siteniz üzerinden işleri büyütmek için web tasarım firması deneyimli bir pazarlama ekibine sahip olmalıdır.

Pazarlama ekibi bulunmayan bir web tasarım ajansı size bir şey katamaz. Web sitenizin performansını ortaya koymak için aktif bir dijital pazarlama faaliyeti yürütülmelidir. Ekipte pazarlama uzmanları bulunan bir web tasarım şirketi size faydalı olacaktır.

  •  Güçlü Yönetim Sistemine Sahip Firmalarla Çalışın

Türkiye’de web tasarım şirketleri genelde hazır alt yapılarla çalışmaktadır. Ancak hazır yönetim sistemleri işletme ihtiyaçlarınızla uyumlu olmayabilir.  Doğru firma kendi yönetim sistemini size yönelik entegre edebilmelidir.  Kendi alt yapısına yatırım yapan web tasarım firmaları ile çalışmayı deneyin.

  • Duyarlı Web Tasarım Projeleri Yürütmelidir

Ülkemizde birçok web tasarım şirketi duyarlı web tasarım projeleri yürütmüyor. Neredeyse tüm web sitesi tasarımcıları masaüstü cihazlar dışında mobil uyumlu tasarım projeleri planlıyor.  Mobil kullanım her ne kadar artsa da işletmenizin her cihaza yönelik optimize edilmesi gerekiyor. Sizlere ayrı bir mobil web sitesi kurma fikriyle gelen web tasarım firmalarından uzak durun.  Her cihazla uyumlu web sitesi tasarlayabilen web tasarım firmaları ile çalışın.

  • Başarılı Çalışmalar Yapmış Olmalıdır

Bir web tasarım şirketi beklentisini görebilmenin en iyi yolu daha önce yürüttükleri gerçek projeleri incelemektir. Sizlere daha önce yürüttükleri başarılı ve gerçek çalışmaları sunabilen firmalarla çalışın. Adidas web sitesi gibi kurumsal markaların ana sayfalarının ekran görüntüsüne yer veren şirketlerden kaçının.  Size direkt olarak gerçek referanslar gösteren şirketlerle başarıyı yakalayabilirsiniz.

  • Kurumsal ve Deneyimli Şirketlerle Çalışın

Günümüzde sürekli birçok web tasarım firması faaliyete başlıyor. Ancak bu şirketlerin en önemli özelliği bir yıl sonra ortada görünmemesidir. Her yıl kurulan ve kısa süre içinde kapılarını kapatan tasarım şirketleri vardır. Bu yüzden de bir web tasarım şirketinin uzun ömürlü, kurumsal ve deneyimli olmasına özen gösterin.

Sürdürülebilir projelerde yer alan ve uzun vadede faaliyet planlayan şirketler size de değer katacaktır. Web tasarımcının ve web tasarım şirketinin yeteneği ve deneyimi ne kadar fazla olursa yeni trendleri yakalama ve başarılı bir web tasarım çalışması yürütme olasılığı o oranda artacaktır.

  • Web Sitenizde Trafiği Potansiyel Müşteriye Dönüştürebilmelidir

Kaliteli ve güzel bir web sitesi tasarlama birçok ekibin yapabileceği bir iştir. Ancak web tasarım firmaları web sitenize gelen trafiği potansiyel müşteriye dönüştürme yollarını bilen bir ekibe sahip olmalıdır. Tasarım düzeni, harekete geçirme mesajları, renk psikolojisi, içerik stratejisi gibi birçok konuda sizlere profesyonel hizmet verebilmelidir. Veri analizi yapabilmeli ve verileri dönüşümleri arttırmak için etkili kullanabilmelidir.

  • Birden Fazla Sektörde Deneyimli Olmalıdır

Web tasarım firması seçerken  sadece sizin sektörünüzde hizmet vermesi ilk etapta çekici gelebilir. Sadece sağlık alanında hizmet  veren web siteleri tasarlayan firmaların sağlık alanı hakkında geniş bir bilgi birikimine sahip olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu sizin  aynı sektörde çok sayıda rakibinizle benzer web sitelerine sahip olacağınız anlamına geliyor. 

Başarılı web tasarım şirketleri birden fazla sektörde deneyimli olmalıdır.  Sektör deneyimi fazla olan ajanslar daha geniş ve çeşitli kitlelere ulaşabilme konusunda fikir sahibidir. Bu sayede kendi sektörünüzde özgün bir web sitesine sahip olma olasılığınız da artacaktır.

web tasarım firmaları seçmek i̇çin 12 i̇pucu

  • Yerel ve Ulusal Web Tasarım Deneyimi Olmalıdır

Bir web tasarım firmasına farklı talepler olabilir. Küçük işletmeler sadece yerel düzeyde kendilerini temsil edecek bir web sitesine sahip olmak isteyebilirler. Farklı firmalar da ülke genelinde ulusal düzeyde bir web sitesi isteyebilir. Küçük bir işletme ya da ulusal bir marka olmanıza bakmadan her iki konuda da deneyimli web tasarım firmaları ile çalışmalısınız.

Sadece yerel işletmelerle deneyimi olan tasarımcılar büyüme hedefiniz olduğunda daha büyük başarılar getirecek bir web tasarım projesi yürütemez. Bir web tasarım firması gerektiğinde hem büyük hem de küçük düşünebilmelidir. Farklı stratejiler ve kitlelere hitap eden projelerde yer alıysa stratejik olarak büyümenize yardımcı olacak bir site tasarlayabilir. 

  •  Tasarım Trendlerine Ayak Uydurabilmelidir

Web tasarım trendleri her geçen gün değişiyor. İnternette kullanıcı alışkanlıkları sürekli olarak şekilde değiştiriyor. Bu yüzden de web siteleri de trendlere yönelik her zaman güncellenmiş görünmelidir. Trendlere uyum sağlayan web sitesine sahip firmalar marka sadakatine ve güvenilirliğine kavuşabilirler.

Başarılı bir web tasarımcı sade tasarım, duyarlı tasarım ya da yeni nesil web tasarım yöntemlerine aşina olmalıdır.  Modern ve popülerleşen tasarım trendleri ile kanıtlanmış web tasarım yöntemleriyle dengeyi kurabilen web tasarım şirketleri size başarıyı getirebilir.

  • Hedef  Analizi Yapmalı ve Çalışmalarını Sürekli Ölçümlemelidir

Dijital dünyada veri her şeydir. En iyi web tasarım şirketleri web sitenizi oluşturmadan evvel hedefler için detaylı analiz yapar ve web tasarım projenizi planlarlar.  Büyük web tasarım şirketleri öncelikle hedef belirler ve bu hedeflere uygun hareket eder.

Web tasarımda dönüşüm oranlarını sürekli ölçerek çalışmalar iyileştirilmelidir. Durağan bir web sitesine sahip işletmeler rekabette her zaman geri plana düşerler. Analiz yapan, analiz sonuçlarını paylaşan ve çalışmalarını ölçerek güncelleyebilen web tasarım firmaları ile çalışın.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım