Web Tasarımın Seo Üzerindeki Etkisi Nelerdir?

Web Tasarımın Seo Üzerindeki Etkisi Nelerdir?

Kişisel veya kurumsal olarak web sitesinin gelişen dünya da herkesin ihtiyacı vardır. Artık bir web sitesi olmayan veya bu alanda kendini yenilemeyen şirketler online olarak müşteri kazanamamanın yanında mevcut müşterilerini de kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilmektedir. En basit bir işletmeden, çok büyük bir holdinge kadar her işletmenin web sitesinin olması artık bir zorunluluktur. Bu zorunluluk ulaşmak istedikleri müşterilere kolay ulaşım ve işlem yapmasıyla birebir ilgilidir. İnternet son 30 yılda baş döndürücü bir hızda gelişmekte ve insanoğlunun bir parçası haline gelmiştir. Özellikle genç yaştaki insanlar bazen saatlerce internet üzerinde vakit geçirmekten en temel ihtiyacını bile ertelemek zorunda kalmıştır. Bu derece önemli olan internet tabii ki milyonlarca konu üzerinden araştırma yapanın önüne hemen getirilmelidir.

seo uyumlu web tasarımı, seo'nun web tasarımdaki etkisi

Web sitesinin tasarımında ki izlenecek yollardan bir tanesi de her zaman ulaşılabilir yani görünebilir olmasıdır. Tasarımcınız ile ilk adımı attığınız da web siteniniz kimlere ulaşacağı ve ne amaçlar kurulacağı belirlenmeli ve arama motorlarında en üst sırada olması çok önemli bir konudur. İşletmeler çok başarılı bir ürün çıkarmış olabilir ancak bunu online müşterisine seo etkisiyle yani en üst sıralar da olmaması, ürettiği başarılı bir ürünü pazarlayamaz ve mevcut müşterilerine dahi ispat edemeyebilir. İşletmenin sadece üst sırada olması da bazen yeterli olmayabilir, bunun en önemli nedeni özgün ve etkin kullanılmayan web sitesine giren bir müşteri zaman kaybı nedeniyle o siteden çıkmış olacaktır. Zaman bir müşteri veya o araştırmayı yapan kullanıcı için en önemli bir konudur. Zamanı etkin ve verimli kullanmak adına ilk web siteye girişte kullanıcı ulaşmak istediği bilgi eğer bu sitede ise hemen araştırmaya devam eder böylece web siteniz istediği amaca ulaşmış olacaktır.

Web Tasarım'da Seo Neden Önemlidir

Milyonlarca site, blog veya forumdan oluşan arama motorları dünya da en çok tıklanan arasındadır. Arama motorları, internet ortamında ilk adım attığınız da sitenizin kayıt altına alındığı bir anlamda depolama aracıdır. Bu depolama kurmuş olduğunuz web sitesinin tüm bilgilerini internet ortamına aktarıp kullanıcının veya araştırmacının ekranına getirmiş olacaktır. Seo olarak bilinen ve uzun adı ‘Search Engine Optimization’dur.Yani Türkçe karşılığı arama motoru optimizasyonudur. Binlerce liranızın gittiği ve günlerce üzerinde çalıştığımız web siteniz eğer ilk sıralarda değil ise beklediğiniz müşteriler muhtemelen diğer rakiplerinizin web sitesine girmiş olacaklardır.

Web tasarımınız arama motorunda en üst sıralar da olması tasarımınızın da etkisi büyüktür. Tasarımınız güzel ve kaliteli olması sizi seo olarak üst sıralara taşıyacaktır. Bu şekilde yapılan bir tasarım kullanıcının direk dikkatini çekecektir. Tasarımızın çağa uygun ve farklı yazılım kullanılmalıdır. Günümüz de üç boyutlu animasyon teknolojisi de çok fazlaca kullanılmaktadır. Hareketli bir yazı ile müşterilerin dikkatini çekecektir. Seo gerçek anlamda tasarım ile birlikte başarıya ulaşacak gerçek kullanıcıya ulaşmada başarılı bir sonuç alınmış olunacaktır.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım