Web Tasarımının Ziyaretçi İçin Önemi Nedir?

Web Tasarımının Ziyaretçi İçin Önemi Nedir?

Bir web sitesi ziyaretçilerini bilgilendirmek, ürün tanıtımı, sosyal amaçlar ve daha birçok amaç için yayında olabilir. Web sitelerinin farklı amaçlar doğrultusunda hazırlanabildiği gerçeği farklı müşteri kimliklerinin varlığı gerçeğini de ortaya koymuştur.

Bir Ziyaretçi Web Sitesinden Ne Bekler?

Her site memnun ayrılan ziyaretçilere sahip olmak ister. Her ziyaretçi ise sitede geçirdiği zamanın kaliteli olmasını ister. Web sitelerinin ve ziyaretçilerin amaçları aslında birbirine yakın olmakla birlikte bazı siteler ziyaretçiler için işkenceye dönüşebilmektedir.

web tasarımda ziyaretçinin önemi nedir, web sitesi ziyaretçisi ne yapar

Bir Web Sitesi Nasıl Ziyaretçiyi Memnun Eder?

Bir web sitesini ziyaret eden internet kullanıcılarını siteden genel ve özel beklentileri bulunmaktadır. Ziyaretçinin özel beklentileri sitenin hitap ettiği müşteri kitlesi ile alakalı olup, genel beklentiler ise her sitenin ziyaretçisine sunması gereken beklentileri kapsamaktadır.

Bir ziyaretçi öncelikle bir sitede aradığını kolaylıkla bulmak ister. İstediği ürünü ya da hizmeti uzun uğraşlar sonucunda bulabilen bir müşteri, siteden ayrılırken kafasında bir sürü soru işareti ile uzaklaşmıştır demektir. Bu nedenle bir site tasarlanırken bilindik tasarım sorunları giderilmeli, butonlar görünür, başlıklar belirgin, yazılar okunaklı ve bağlantılar doğru olmalıdır. Ziyaretçinin bir siteden beklediği bir diğer tasarım özelliği ise renklerdir. Ziyaretçinin göz sağlığını bozan renkler ya da arka plan ile uyumsuz yazı renkleri web sitesinin tasarımsal olarak sahip olduğu eksiklikler olarak göze çarpar.

Sonuç olarak ziyaretçiler için web sitelerinin tasarımı olmazsa olmaz bir unsurdur. İçeriğinde ne kadar zenginlik barındırırsa barındırsın bir web sitesi web tasarımı anlamında sınıfta kalıyorsa anlattıkları duyulmayacaktır. Uzun soluklu ziyaretçiler ve çekici web siteleri için web tasarım hizmetleri çok önemlidir. Aslında web tasarım hizmetleri sadece buton, yazılar ve renkler ile kısıtlanamayacak kadar genişlikte bir kavramdır. Web tasarım denilince akla etkileşim de gelmektedir. Ziyaretçinin etkileşimde bulunduğu bir site muadili olan fakat ziyaretçileri ile etkileşimi olmayan diğer sitelere nazaran daha başarılıdır. Etkileşimden kastedileni basit bir örnek ile açıklamak gerekirse, bazı sitelerde görebileceğimiz canlı yardım kısmı buna örnek verilebilir. Ziyaretçi siteyi ziyareti esnasında karşılaştığı sorunlar ile ilgili anında cevap alabilirse daha mutlu bir şekilde siteden ayrılacaktır.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım