Wireframe: Tasarımın Temeli | İpuçları

Wireframe: Tasarımın Temeli | İpuçları

WireFrame Nedir?

Bir işin sistematik ve düzenli olarak işlemesini istiyorsak; doğru bir algoritma üzerinde, planlı bir şekilde çalışmalıyız. WireFrame ise bu konuda imdadımıza deyim yerindeyse Hızır gibi yetişmektedir. Hiçbir şekilde kod yazımına ihtiyaç duymadan, proje aşamalarını, kurgusunu; müşteriye ve yazılımcılara gösterme imkânı sunmaktadır.  Bu şekilde bakıldığı zaman WireFrame aslında bir web sitesinin mimari iskeleti diyebiliriz.

Wireframe nedir?, Kullanım alanları nelerdir?

WireFrame Kullanımındaki Temel Amaçlar Nelerdir?

  • Sitedeki sayfa hiyerarşisini düzenlemek en temel amaçlardandır.
  • Tasarımcılar ve müşteriler arasında dizayn konusunda hemfikir oluşu sağlamak adına tasarlanacak web sitesinin mimarisini daha önceden belirlemek.
  • Tasarımı tamamen bitirmeden önce işlevsellik ve sayfa düzenin oturtulmasını belirlemektir.

Neden WireFrame Kullanımına İhtiyacınız Var?

Tasarım sürecinde WireFrame kullanımının pek çok avantajı vardır. Gelin bu avantajlardan bazılarını hep beraber inceleyelim.

  • WireFrame tasarımın daha kolay bir şekilde anlaşılmasını sağlamaktadır.

WireFrame ile web sitesinin soyut site haritasını renksiz, logosuz, grafiksiz olarak oluşturabilirsiniz ve web sitesi üzerindeki planlarınızı müşterinizle paylaşabilirsiniz. Bu sayede yapacağınız işi en baştan belirleyerek anlık fikir değişiklikleri yüzünden ilerlediğiniz yol haritasını her seferinde değiştirmek zorunda kalmazsınız.

  • WireFrame feedback alımı için ve bu süreci hızlandırmak için kullanılmaktadır.

Kullanıcılar, ekip arkadaşları ve stratejik ortaklar tasarımınızı gelişim aşamasında gözden geçirebilir ve kullanıcı deneyimini daha da iyi hale getirmek adına geri bildirimlerde bulunabilirler.  Feedback döngüsü sayesinde yapılan erken müdahaleler sizleri daha büyük maddi ve manevi kayıplardan kurtarmaktadır.

  • WireFrame web sitesi üzerinde bulunması gereken özelliklerin belirlenmesinde kullanılmaktadır.

WireFrame, sayfa içerikleri ve bu sayfaların işlevselliklerinin kullanıcı tarafında ihtiyaçları ne doğrultuda karşıladığınızı analiz etmek için kullanılabilmektedir. İhtiyaçları tam olarak belirlemek ve ona göre pozisyon almak sizleri daha sonra:” Benim istediğim şey bu değildi, ödeme yapamam.”  Cümlesini duymaktan kurtaracaktır.

  • WireFrame daha hızlı ve uygun maliyetleri tasarımlara zemin hazırlamaktadır.

WireFrame, ucuz ve hızlı bir tasarım için tasarlanmıştır. WireFrame kullanımdan daha basit ve ucuz bir yol arıyorsanız lütfen kalem ve kağıt kullanın. WireFrame ile birkaç dakika içerisinde tasarım şablonlarınızı oluşturabilirsiniz.

En İyi WireFrame Araçları

Bu yazılımlar ve internet siteleri sizlerin WireFrame kullanımını daha da kolaylaştırmak ve hızlandırmak için tasarlanmıştır.  Bir WireFrame tasarımı yapmak için ise elbette bu sitelere ihtiyacınız bulunmaktadır.   Eğer iyi bir WireFrame tools web sitesi arıyorsanız sizler için geçtiğimiz yıl en popüler olan WireFrame Tools markalarından 3 tanesini liste halinde derlemiş bulunmaktayız.

1.MockPlus- Dizaynlarınız için ücretsiz ve kolay kullanıma sahip bir WireFrame Tools.

Mockplus, oldukça hızlı ve kolay kullanımlı bir WireFrame aracıdır. Onu diğer araçlardan ayıran yegane unsur ise kesinlikle en hızlı olanı olmasıdır. Tüm kompnentler daha önceden kullanıma uygun olarak tasarlanmış olup, zaman kazandırmak adına yapılabilecek en iyi şekilde görsel yerleştirme yapılmıştır. Etkileşimli prototipler ve wireframe aracılığı ile istediğiniz tasarım şablonunu 5 dakikada oluşturabilirsiniz.

Wireframe nedir? Kullanım alanları nelerdir?

2.WireFrame CC- Minimal seviyede tasarımlar için hazırlanmış WireFrame aracı.

WireFrame.cc , adından da anlaşılacağı üzere online bir WireFrame aracıdır. Kullanımı son derece basit olan bu araç, arayüzünde bulunan toolbar ile tüm isteklerinizi karşılamaya hazır bir vaziyettedir. Herhangi bir komponent ve element limiti bulunmayan WireFrame.cc araçları sayesinde istediğiniz tüm web sitesi dizaynlarını hızlı bir biçimde ayarlayabilirsiniz.

Wireframe nedir? Kullanım alanları nelerdir?

3.Balsamiq Mockups- Özgün tasarımlarınız için basit bir WireFrame aracından çok daha fazlası.

Balsamiq Mockups, özgün tasarımlar oluşturabilmek adına hazırlanmış bir WireFrame aracıdır.  Pek çok özelliği içinde barındıran bu araç sayesinde WireFrame tecrübeniz olmasa dahi çok özgün ve ilgi çekici tasarımlar oluşturabilmektesiniz.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım