Araba Kiralama Uygulamaları: Özgürlüğün Tadını Çıkar

Araba Kiralama Uygulamaları: Özgürlüğün Tadını Çıkar

İnsanlar özellikle pandemi ile birlikte güvenli seyahat seçeneklerine daha fazla ilgi gösteriyor. Bu nedenle de şehir içinde veya şehirler arasında yolculuk yaparken toplu taşıma araçlarından uzak duruyorlar. En konforlu ve en güvenli seyahat şekli olarak araba kiralamayı seçiyorlar.  Bu nedenle son zamanlarda saatlik araba kiralama uygulaması girişimlerine büyük ilgi var.

Sizler de ülke genelinde veya bulunduğunuz ilde saatlik olarak araba kiralama işlemi yapabileceğiniz bir uygulama geliştirebilirsiniz. Mobil uygulama ile kendi filonuzdaki araçları kiralayabilir, araba kiralama şirketlerinden destek alarak onlar ait araçları kiralayabilir ya da araç sahiplerinin araçlarını kiralayacakları bir mobil uygulamaya sahip olabilirsiniz. Mahalle, şehir veya bir bölgeye yönelik bir kiralama uygulaması projesi oluşturabilirsiniz.

Sizler de bu yönde bir girişime karar verirseniz tüm ihtiyaçlarınıza uygun gelişmiş bir araç kiralama uygulaması için ekibimizden destek alabilirsiniz.  Ülkemizde son yıllarda insanlar elindeki taşınmaz ve diğer mallardan para kazanmanın yollarını arıyorlar. Kendi aracını kiralama uygulaması bu nedenle çok avantajlı bir girişim olacaktır.

Araba kiralama uygulaması konusunda destek almak istiyorsanız hemen Kumsal Ajans ile iletişime geçebilirsiniz.

Araç Kiralama Uygulamasına Neden Yatırım Yapmalısınız?

Birçok sektör, işletmelerinde mobil uygulamaların kullanımından önemli ölçüde yararlanmıştır. Otomobil kiralama işi, Avis, Garenta gibi tanınmış markaların zaten bir etkisi olduğu bir istisna değildir.

Müşterilerin dünyanın herhangi bir yerinden cep telefonlarına birkaç tıklama ile bir araba rezervasyonu yapmalarını veya kiralamalarını sağlayan, hızlı ve kolay hale getiren karşılaştırılabilir bir araba kiralama yazılımı oluşturabilirsiniz. Kendinizi araç kiralama hizmeti sağlayıcısı olarak kurarak ve kullanıcılara bazı özel hizmetler sunarak bir marka geliştirebilir ve rekabet avantajı elde edebilirsiniz. Ayrıca bu tür uygulamaların kullanımında bir artış olduğu için pazara girmeniz için harika bir an ve fırsattır.

Araç Kiralama Uygulaması Özellikleri Nelerdir?

Kumsal Ajans olarak müşterilerimize en gelişmiş entegrasyonlara sahip araç kiralama uygulaması sunuyoruz. Sizlerin taleplerine uygun olacak şekilde entegrasyonlara uygulamanızda yer veriyoruz.

Araba kiralama uygulamalarında en çok yer verdiğimiz entegrasyonlar şöyle;

Uygulama İçi Kamera

Göndermek istediğiniz belgenin fotoğrafını çekmek ve ardından galeride aramak zaman alıcı bir süreçtir. Uygulama içi bir kamera da dahil olmak üzere işlev kullanıcıların bir belgenin fotoğrafını çekmesine ve hemen uygulama kamerasından yayınlamasına olanak tanır.

Özel İlişki Yönetimi (CRM)

CRM, en sadık tüketicilerinize e-postalar, bültenler, indirim kuponları ve diğer promosyon materyallerini teslim etmenizi sağlar. Bu şekilde onlarla uzun vadeli bir bağ kurabilirsiniz.

Gerçek Zamanlı İzleme

Araba kiralıyor ve sürücü atamak istiyorsanız, uygulamanıza bir GPS eklemek çok önemlidir. Kullanıcılar ve yöneticiler GPS kullanarak araç kiralamanın canlı konumunu harita üzerinden takip edebilirler. Kullanıcılar, güvenlik nedenleriyle geçerli konumlarını güncelleyebilir veya yönetici ve akrabalarıyla paylaşabilir.

Online ödemeler

İnternet cüzdanlarının ortaya çıkmasıyla birlikte internet ödemeleri oldukça basit bir hale gelmiştir. Nakit ödeme yapmak yerine, kredi veya banka kartlarını veya çevrimiçi cüzdanlardan birini kullanarak ön ödemeli bir rezervasyon yapılabilir. Araç kiralama uygulamalarının çoğu çevrimiçi ödemeleri mümkün kılar ve müşterilere rezervasyon makbuzları sunar.

Ücret Hesaplayıcısı

Bir araba kiralama uygulaması, seçilen araca ve müşterinin ihtiyaç duyduğu sürenin uzunluğuna bağlı olarak fiyatı belirlemek için kendi algoritmasını kullanır. Kullanıcılar, araca kaç kilometre ihtiyaç duyduklarına bağlı olarak kendi ücretlerini hesaplayabilirler.

Belge Yükleme

Bir araba kiralarken, tüketiciler sürücüleri de talep edebilirler. Uzun bir yolculuğa veya aile tatiline giderken, bu aracı arabaya ek olarak sürücüleri rezerve etmek için kullanabilirler. Kiralık bir otomobil rezervasyonu yaparken, bir tercih belirtme seçeneğini de ekleyebilirsiniz.

Rezervasyonları Yönetme

Tüm araç kiralama uygulaması kullanıcıları otomobili kullanmak istedikleri zamanı onaylayarak rezervasyonlarını yönetebilirler. Bu, şeffaflığın korunmasına ve gelecekteki randevuların takip edilmesine yardımcı olur.

Veri Güvenliği

Yirmi birinci yüzyıldaki en acil zorluklardan biri veri ihlalleridir. İsteğe bağlı araç kiralama uygulaması geliştirmeyi istediğiniz için kullanıcılarınız hassas bilgileri sizinle paylaşacaktır. Kullanıcıların güvenini kazanmak için mümkün olan en iyi güvenlik teknolojilerini kullanarak güvenliğe dikkat etmelisiniz.

Ödeme Ağ Geçidi

Yolcular nakit, kredi/banka kartları, indirimler veya bonuslar gibi uygun ödeme seçeneklerini seçebilirler.

Rezervasyon Geçmişi

Bu özellik kullanıcıların eldeki önceki rezervasyonları görüntülemelerini sağlar. Ayrıca kişisel listelerine tercihler ekleyebilir ve seyahatlerinin mükemmel hale gelmesi için ayarlamalar yapabilirler.

Değerlendirme Sistemi

Yolcular bir yolculuktan sonra yorum bırakabilir ve sürücüleri veya sağlanan hizmetleri değerlendirebilir. Uygulama yöneticileri, incelemeler ve derecelendirmelerle hizmet kalitesini ölçebilir ve iyileştirebilir.

Anlık Bildirimler

Kullanıcılar sipariş ayrıntılarını, sistem güncellemelerini veya bağlılık programlarını izlemek için bildirimler alır. Bu araba kiralama uygulaması geliştirme özelliği, insanların ilgisini çekmeye ve daha olumlu yorumlar almaya yardımcı olur.

Uygulama İçi Sohbet ve Aramalar

Kullanıcılar sürücülere ve şirket yöneticilerine kısa mesaj gönderebilir veya arayabilir. Bu tür uygulama içi iletişim, tüketiciler ve sürücüler kişisel iletişim alışverişinde bulunmak zorunda olmadıkları için kullanışlıdır.

Sürücüler İçin Araç Kiralama Uygulaması Avantajları Nelerdir?

Araç kiralama uygulaması projenizde sürücü entegrasyonları olacaksa sürücüler için bazı özellikler ve avantajlar söz konusu olacaktır;

İki Faktörlü Yetkilendirme

Sürücülerin yolcular için olduğu gibi, iki faktörlü yetkilendirmeyi e-posta veya telefon numarası yoluyla geçmeleri gerekir.

Sürücü Akreditasyonu

Sürücüler sertifikasyon sürecini tamamlamak için başvuruyu doldurmalıdır. Hesaplarını doğrulamak için sürüş ve araç belgelerini içermelidir.

Sürüş Yönetimi

Sürücüler bir yolculuk için emir aldıklarında bunları kabul edebilir veya reddedebilirler. Ayrıca sipariş durumunu da belirleyebilirler: 'teslim alma konumuna giderken', 'teslim alma konumuna ulaştı', 'yolculuk başladı', 'devam eden yolculuk', 'bırakma konumuna ulaşıldı', 'yolculuk sona erdi', 'fatura oluşturuldu.'

Sipariş ve Kazanç Geçmişi

Bir sürücü tüm kazançları, sürüşleri ve bonusları hakkındaki raporlara erişebilir. Bunun da ötesinde istatistikleri günlük veya aylık kayıtlara bölebilirler.

Anlık Bildirimler

Sürücüler yolcu oda ve ek ekipman tercihleri (çocuk koltuğu, tavan rafı vb.) dahil olmak üzere gelen siparişlerle ilgili bildirimler alır

Gelişmiş Rota Optimizasyonu

Başarılı bir araba kiralama uygulaması geliştirme için doğru ve gelişmiş navigasyon şarttır. Rota oluşturucular sayesinde hedeflerine giden rotaları gerçek zamanlı olarak yüksek hassasiyetle optimize eder ve trafik sıkışıklığını gösterir.

Dil Ayarları

Bir yolcu versiyonunda olduğu gibi bu özellik sürücülerin uygun bir dil seçmelerini sağlar.

araç kiralama uygulaması, araç kiralama uygulaması nedir

Araç Kiralama Uygulaması Yönetici Paneli Özellikleri Nelerdir?

Bir araba kiralama uygulaması yönetici paneli geliştirmek, yöneticilerin kalite kontrolünden sorumlu oldukları, tartışmalı durumları sıralamak ve çalışanların faaliyetlerini düzenlemek zorunda oldukları için tüm iş akışını merkezi bir sistemde kontrol etmelerini sağlar.  Yönetici panelinde yer alabilecek özellikler şöyledir;

İçerik Yönetimi

Yöneticiler uygulama içi içerik oluşturabilir, saklayabilir, değiştirebilir. Yöneticiler, platformdaki tüm bilgileri kontrol etmek için bu araçlara ihtiyaç duyar.

İnteraktif Kontrol Paneli

Eldeki sürücüler/yolcular hakkında tam bilgiye sahip olan yöneticiler, uygulama içi etkinlikleri, seyahat geçmişini, finansal sonuçları izleyebilir, şikayetleri yanıtlayabilir, sorunları çözebilir ve daha fazlasını yapabilir.

Sürücü Doğrulama

Yöneticiler, uygulamaların onaylanması veya reddedilmesi nedeniyle sürücülerin hesaplarını doğrular. Ayrıca, araç ve sürücü belgelerini kontrol ederler.

Yolcu Yönetimi

Yolculara kaliteli hizmetler sunmak ve şikayetleri işlemek için yöneticiler yolcu verilerini izler ve yönetir.

Sürücü Yönetimi

Yöneticiler sürücülerin verilerini işler, yeni gelenleri kontrol eder ve kabul eder, ayrıca mevcut olanları sistemden ayırır.

Gelir Yönetimi

Yöneticiler ödemeleri işleyebilir, sürücü komisyonu atayabilir ve bonusları yönetebilir.

Anlık Bildirimler

Yöneticiler yolculara/sürücülere sipariş durumu, ödemeler, sistem güncellemeleri hakkında bildirim gönderebilir.

Coğrafi Konum Sınır Ayarları

Bu özellik yöneticilerin hizmet şehirleri veya ülkeleri eklemesine olanak tanır. Kullanıcılara hizmetin kullanılabildiği konumların sağlanması gerekir.

Bonus Ödeme Sistemi

Bonuslar, müşterileri çekmek ve onları daha sonraki seyahatler için yetkin bir şekilde motive etmek için çalışır. Yöneticiler, yolcular / sürücüler için ödül planlarını işler.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım