CRM Yazılımları Nedir? | Ne İşe Yarar? | Avantajları

CRM Yazılımları Nedir? | Ne İşe Yarar? | Avantajları

CRM yazılımları bir işletmenin pazarlama, satış, müşteri ilişkileri ve tüm operasyon süreçlerini yönetmeye izin veren bir otomasyon olarak tanımlanabilir. CRM yazılımları Customer Relationship Management sözcüklerinden meydana gelir. Satış öncesi ve satış sonrası tüm müşteri ilişkileri süreçlerini yönetmeyi ifade eder.

Kurumsal ihtiyaçlara özel olarak hazırlanan bir CRM yazılımı firmanın müşteriyle kurduğu ilk ilişki, teklif hazırlama, siparişin teslim edilmesi ve teslim sonrası destek gibi tüm süreçleri eksiksiz ve kaliteli bir şekilde yönetebilmeyi sağlar.

Özellikle son dönemde kurumsal hizmet anlayışının gelişmesiyle birlikte müşteri odaklı çalışmaya başlayan firmalar CRM yazılımlarına ihtiyaç duyuyor. İşletmeler bu programlar sayesinde mevcut potansiyellerini görebiliyor, ihtiyaçlarını anlayabiliyor, beklentilerini optimize edebiliyor ve müşteriye kolayca profesyonel bi hizmet verebiliyor.

Kumsal Ajans tarafından markanıza özel olarak tasarlanan CRM yazılımları ile müşterilerinizin bilgilerini, isteklerini ve taleplerini, tüm müşteri etkileşimlerini, ilerleyen dönemde müşterilerinizin nasıl bir beklentiye girebileceğinizi takip edebilirsiniz. Kusursuz müşteri deneyimi sağlama, müşterilerle güçlü iletişimler kurma, her aşamada veriye dayalı çalışma, sadık bir müşteri yaratma konusunda bu sistemler büyük fayda sağlar.

CRM Yazılımları Ne İşe Yarar?

CRM yazılımları müşteri ilişkilerinizi geliştirme, müşteri hizmetlerini ve şikayetlerini oluşturma, müşteri davranışlarının eğilimlerini ortaya koyarak başarıyı sağlamada CRM yazılımları çok önemli işleve sahiptir. Bu yazılımlar mevcut müşterilerinizi ve potansiyel müşterilerinizi tanıyabilmeniz için gerekli verileri elde etmenize yardımcı olur. Müşteri ilişkilerini etkili şekilde yöneterek yeni müşteriler kazandırabilir ve mevcut müşterilerinizi sadık müşteriler haline getirebilirsiniz.

CRM yazılımları şirketlere veri toplama sürecinin otomatik hale getirir. Bu sayede kurumunuz hem zaman hem de iş yükünden tasarruf sağlayabilirsiniz. Kurumunuz bünyesinde satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri gibi farklı departmanlar bilgilere tek bir merkezden ulaşabilir. Bilgiyi işleme verimliliği sağlayan CRM yazılımları kurum hafızasını oluşturmanızı sağlar.

Bu yazılımların en temel amacı müşteri ile kurum arasındaki bağı güçlendirmektir. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler marka prestijini bu yazılımlar sayesine geliştirebilir. CRM yazılımları müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarır. Pazarlama ve satış süreçlerinde CRM entegrasyonunu hayata geçirebilirsiniz.

Kumsal Ajans ekibi olarak markanızın sektörüne, faaliyet alanına, hedef kitlesine, personel sayınıza ve müşteri sayınıza göre size özel olarak optimize ediyoruz.

crm yazılımları nedir ne i̇şe yarar avantajları

CRM Yazılımı Avantajları Nelerdir?

CRM yazılımları sadece bilgi toplama amaçlı bir otomasyon olarak düşünülmemelidir. Bu sistemlerin sadece görünen yüzüdür. CRM sistemleri müşterilerinize daha iyi hizmet ve servis hizmeti sağlamanız için ihtiyacınız olan verileri sunar.

CRM yazılımı avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Müşteri ilişkileriniz tutarlı ve koordineli hale gelir.
  • İşletmenizin tüm iş süreçleri standart hale gelir ve etkinlik verimliliği artar.
  • Müşteri odaklı rekabet edilebilirliğiniz artar.
  • Personelleriniz esnek, ekip tabanlı ve süreç odaklı çalışmaya başlayabilir. Müşteriye ulaşmada ve müşteri ihtiyaçlarını belirlemede çok büyük avantajlar elde edebilirsiniz.
  • İşletmenizin hizmet kalitesini geliştirme ve standart haline getirmede verimli bir ortam elde edebilirsiniz.
  • Müşterilerinizle ilgili bütçeleme, maliyetlendirme, verimlilik gibi alanlarda verim alabilirsiniz.
  • İş gücü, zaman, malzeme gibi tüm açılardan işletmeniz için maksimum faydayı sağlayabilirsiniz.
  • Müşteri ilişkilerinde daha hızlı karar alabilirsiniz. Operasyonel işiler tüm verileri kolayca görebilir.
  • Veri toplama, veri hazırlama, veri girme, yanlışlıkları düzeltme ve yedekleme gibi önemli işlerde verimlilik sağlar.
  • Müşterilerinize ait tüm verileri güvenli bir veri tabanı üzerinde saklamanızı ve ihtiyacınız olduğunda kolayca ulaşmanızı sağlar.
  • Veri analizlerini kolayca yapabilirsiniz. Müşterilerinizle ilgili güncel, tutarlı, net ve eksiksiz verilere ulaşabilirsiniz.
  • Veri maliyetini büyük ölçüde azalmaktadır.

CRM Yazılımlarının Satış Sürecine Katkısı

Markanızda CRM yazılımları kullanırsanız satış departmanınız iş süreçlerini verimli şekilde yönetme fırsatı elde eder. Satış personelleri sahada ya da ofiste zamana ve mekana takılmadan yazılım üzerinden gerçek zamanlı olarak iletişim kurabilir. Personeller anlık olarak müşterinin güncel verilerini, geçmiş verilerini görebilir. Müşteriye özel iletişim çalışmaları hayata geçirebilir.

Müşteriyi ikna etme ve satışı hayata geçirme gibi aşamaları hızlı şekilde tamamlayabilir. İşletmeniz müşterinin dahi farkında olmadığı ihtiyaçlarını belirleyerek yeni iş olanakları oluşturarak yeni müşteriler kazanabilirsiniz. Yani satış departmanınız yeni fırsatlara kolayca ulaşabilir. İşletmenizde sağlıklı bir satış ve pazarlama süreci yürütülebilir.

Kısaca CRM yazılımı işletmenizde faaliyetlerin daha sağlıklı ve sonuç odaklı y ürütülmesini sağlar. Böylece müşteri, iş ortakları ve rakiplere karşı çok daha iyi performans sergilenebilir. Doğru pazarlama yöntemleri kullanarak hem gelirlerinizi arttırabilir hem de sadık müşteriler yaratabilirsiniz.

Bu yazılımlar küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından da iş akışında kontrol sağlayarak kazanç oranını arttırır. Kumsal Ajans ekibi olarak tüm müşterilerimize kuruma özel çözümler sunuyoruz ve sürekli olarak destek sağlıyoruz. Personellerinizi de sistem konusunda eğiterek gelirlerinizi arttırmanızı sağlıyoruz.

crm yazılımları nedir ne i̇şe yarar avantajları

CRM Yazılımı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

CRM yazılımları son yıllarda özel taleplere göre optimize edilebiliyor. Bu yüzden de CRM yazılımı seçerken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu noktalar şöyle sıralanabilir;

  • Büyüme hedeflerinizle uyumlu yazılımlar tercih etmelisiniz. İlk olarak ihtiyaçlarınızı belirlemeli ve ihtiyaçlarınıza göre size en yüksek faydayı sağlayacak CRM yazılımını tercih etmelisiniz.
  • Satın alacağınız CRM sistemi işletmenizin iş süreçleriyle uyumlu, esnek yapıda olmalıdır.
  • Sistemi mevcut ve potansiyel müşterileriniz, çalışanlar kolayca takip edebilmelidir. Kullanılabilir bir ara yüze sahip olmalıdır. Projeler, görüşmeler, tarihler, alınan sonuçlar ve çok daha fazlası sistemde yer almalıdır.
  • CRM yazılımı çalışanlarınız için dönemsel görev planlaması yapmaya olanak tanımalıdır. Ayrıca görev planlamasına göre takip yapılabilmesine de olanak tanımalıdır. İşletmenize özel görev ve iş takip yönetimi sağlamalıdır.
  • Müşteri bilgileri, ziyaret kayıtları, teklifler, satış sayılar, mevcut cirolar gibi tüm bilgilere ulaşmanızı sağlar. CRM sistemleri tüm verileri kayıt altında tutar ve müşterilerinizle ilgili tüm verileri raporlamanızı sağlar. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık gibi dönemlerde istediğiniz müşteriyle ilgili verileri tek bir tuşla raporlayabilmelisiniz.

Ücretsiz CRM Yazılımı Kullanmak Doğru mu?

Küçük ve orta ölçekli firmalar CRM yazılımı kullanmak istiyor ancak bu alanda bir bütçe ayırmak istemiyor. Piyasada hazır ücretsiz CRM yazılımları bulabilirsiniz. Ancak bu programları kullanmanın işletmeniz için ne kadar verimli ve güvenilir olacağı büyük bir soru işaretidir.

Her sektörde ve firmada dinamik ve özel bir çalışma sistemi vardır. Bu yüzden ücretsiz hazır CRM yazılımları işletmenize uyum sağlamayabilir. Bu durumda kullandığınız özel yazılım sizler için hiçbir fayda sağlamaz.

CRM sistemlerinde kullanım kolaylığı da dikkate alınmalıdır. Ücretsiz CRM yazılımlarında kullanıcı deneyimi çok sınırlı olabilir. Bu yüzden Kumsal Ajans’a başvurarak firmanızın ihtiyaçlarına ve taleplerine özel CRM yazılımı geliştirilmesini isteyebilirsiniz.

CRM Yazılımı Fiyatları

CRM yazılımı fiyatları için hemen iletişim kanallarımız üzerinden bize ulaşarak bilgi alabilirsiniz. Kumsal Ajans olarak hiçbir müşterimizde hazır yazılım paketleri uygulamıyoruz. Her müşterimizin kurumsal ve sektörel ihtiyaçlarına uygun olarak yazılımlar oluşturuyoruz.

İşletmenizin ihtiyaçları, sistemde bulunması gereken özellikler, programlama dili gibi unsurlar CRM yazılım maliyetini değiştirebilir.

Mevcut müşterilerinizi sadık müşteri haline getirmek ve yeni müşteriler kazanabilmek için CRM yazılımı ihtiyaçlarınızda ekibimizin kreatif çözümlerine güvenebilirsiniz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım