Hybrit Mobil Uygulama: Kullanım Alanları ve Faydaları

Hybrit Mobil Uygulama: Kullanım Alanları ve Faydaları

Hybrit mobil uygulama, birden fazla işletim sisteminde çalışabilen mobil uygulamalardır. Dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen mobil uygulama türüdür.  Bu uygulamaları melez ya da karma uygulama olarak da nitelendirebiliriz. Native mobil uygulamaların aksine Android, IOS gibi tüm işletim sistemlerinde çalışabilen mobil uygulama türüdür.

Bu uygulamalarda mobil uygulama geliştiricileri kalıp bir uygulama kodlar. Daha sonra kullanılacağı platformun sistemine uygun şekilde ufak uyarlamalar yapılarak kullanılabilir. Hybrit mobil uygulamalar diğerleriyle karşılaştırıldığında hızlı olması ve düşük maliyeti nedeniyle tercih edilmektedir. Özellikle markalaşma yolunda adım atan ve bütçesi kısıtlı olan orta ve küçük ölçekli işletmeler tarafından yoğun olarak talep görmektedir. Bu uygulama ile tek bir işletim sistemine olan bağımlılık ortadan kalkıyor.

Hybrit mobil uygulamalarda temel çalışma mantığı yerel yani native mantığıyla yüklenir. Ancak bu mobil uygulamaların içinde bir web uygulaması açılır. Uygulamaların temel çıkış noktası HTML, CSS ve Javascript gibi kodlama dilleridir. Bu uygulamalar hızlı tüketime odaklanan ve çok kısa süre içinde bir mobil uygulamaya ihtiyacı olan işletmeler tarafından tercih edilir.

hybrit mobil uygulama nedir ne i̇şe yarar kullanım alanları

Hybrit Mobil Uygulama Neden Tercih Ediliyor?

Mobil uygulamalar günümüzde bir işletmenin dijital ortamda daha fazla kullanıcıya hitap etmesine yardımcı oluyor. Küçük işletmeler dahi tek bir mobil uygulama üzerinden gelirlerini çok yüksek oranlarda arttırabiliyor. Yani potansiyel müşterilerine ulaşmak isteyen işletmeler mutlaka mobil uygulamalara yer veriyor.

Mobil uygulamaların en önemli avantajı işletmelerin sadece bulundukları tek bir lokasyonla sınırlı kalma durumunu ortadan kaldırmasıdır. Yani artık küresel ya da ulusal ölçekte bir pazarlama stratejisi için mobil uygulama şart!

Ürün ve hizmet satışı yapan birçok şahıs ve işletme mobil uygulama ile hedef kitlesine ulaşmayı seçiyor. Hybrit mobil uygulamanın yoğun olarak tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında maliyetinin düşük olması ve native uygulamalar gibi tek bir alt yapıya bağlı kalmaması geliyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler kullanıcılarına erişim sağlayabiliyor.

Hybrit Mobil Uygulama Avantajları Nelerdir?

Hybrit mobil uygulamanın yoğun olarak tercih edilmesi avantajlarının fazla olmasıdır. Zaman sınırına takılmayan ve hızlı aksiyona ihtiyacı olan şirketler hybrit uygulamalara başvuruyor.

Hybrit mobil uygulama avantajları şu şekildedir;

  • Hybrit mobil uygulama çok kısa bir süre içinde hazırlanabilir. Bu sayede marketlerde vakit kaybı olmadan kısa süre içinde yer alabilir.
  • Bu uygulamalar HTML, CSS ve Javascript gibi kodlama dillerine dayanır. Bu yüzden genel uyumluluk gerektiren durumlara hemen uyum sağlar. Uygulamayı temel uygulama yapısına sahip tüm işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.
  • Son derece düşük maliyetlidir. Native mobil uygulamada tüm işletim sistemleri için ayrı bir mobil uygulama maliyetli olabilir. Sadece ufak uyarlamalarla tüm işletim sistemlerinde çalışabilir.
  • İOS ve Android gibi en popüler işletim sistemlerine hemen uyum sağlayabilir.
  • Tüketiciyi hedefleyen cihazlarda genel özelliklerden yararlanmak kolaydır. Sistem ilerleyen süreçte geliştirilmeye açık bir mobil uygulama sahibi olunmasınıs ağlar.
  • Farklı işletim sistemlerine özel olarak yazılan kodlar yerine tek bir kod temeli vardır. Mobil uygulamayı yönetme ve güncelleme çok basit ve pratik bir süreç haline gelir.

Hybrit Mobil Uygulama Dezavantajları Nelerdir?

Mobil uygulamalar işletmelerin talepleri, ihtiyaçları ve hitap ettiği müşteri kitlesinin yoğunluğuna göre geliştiriliyor. Bu yüzden çok sayıda avantajı bulunan hybrit mobil uygulamaların bazı dezavantajları da bulunuyor. Bu uygulamaların olumsuz yanları öncelikle taleplere uygun olmaması durumunda ortaya çıkıyor.

İşletmeniz için bir mobil uygulama geliştirirken öncelikle uygulamanın performansı ve uygulamadan beklentinize göre değişir. Ayrıca mobil uygulamanın kullanım kapasitesi de performans üzerinde doğrudan etkilidir.

Hybrit mobil uygulamalar için arayüz görüntülemesinde Webwiew gereklidir. Webwiew çalışması için Javascript kodunun da çalışması gerekir. Bazı durumlarda bu alt yapı mobil uygulama için yüksek performans gösteremeyebilir. Yüksek performans isteyen işletmeler için hybrit mobil uygulamalar yetersiz kalacaktır. Bu durumda native mobil uygulamalar daha doğru seçim olabilir.

Hybrit mobil uygulama yaptırırken uygulama türü de önemlidir. Native mobil uygulamalar kullanıcı deneyimi daha üstün olan mobil uygulama türüdür. Hybrit mobil uygulama kullanıcı deneyimi açısından bazı durumlarda istenen verimi sağlamayabilir. Özellikle oyun sektörü için yaptırılacak mobil uygulamalarda native mobil uygulamalar daha işlevseldir.

Hybrit Mobil Uygulama Ne Kadar Güvenlidir?

Mobil uygulamaya sahip olmak işletmeler için en önemli sorunlardan biri güvenlik açıklarıdır. Hybrit mobil uygulamalar profesyonel bir ekip tarafından yapıldığında ve eksiksiz bir şekilde yazıldığında tamamen güvenli uygulamalardır. Hybrit uygulamalarda güvenlik zafiyetlerini en aza indirecek unsur kodlamanın sağlıklı ve nitelikli bir şekilde yapılmasıdır.

Bir hybrit mobil uygulama diğer tüm mobil uygulamalar kadar güvenlik riski barındırmaktadır. Yani her mobil uygulama için bazı güvenlik riskleri olduğu unutulmamalıdır. Yapılan araştırmalar ve tecrübeler native mobil uygulamaların hybrit mobil uygulamalardan biraz daha güvenli olduğunu ortaya koymaktadır. Ancak başarılı bir kodlamadan geçen hybrit uygulamalarda güvenlik zafiyeti en aza inecektir.

Hybrit mobil uygulamalarda güvenlik açıklarına karşı bazı önlemler alabilirsiniz. Bu önlemler olası risklere ve saldırılara karşı uygulamanızda tehditleri en aza indirecektir. Bir mobil uygulamanın türü ne olursa olsun saldırılardan tamamen korunmasız hale gelmesi için uygulanabilecek bir yöntem yoktur.

Hybrit uygulamalarda en etkili ve en pratik güvenlik yöntemlerinden biri uygulamayı çalıştırmak için güvenli frameworkler kullanılmasıdır. Hybrit teknolojisiyle geliştirilmiş bir mobil uygulamada ön belleğe alma problemler, Javascript injeksiyonu sorunları, SSL uygulamasının zayıf kalması gibi sorunlar yaşanabilir. SSL sertifikasının zayıf kalma durumu native kökenli mobil uygulamalar için de güvenlik riski oluşturmaktadır. Bu yüzden bir mobil uygulamaya sahip olmadan önce güvenlik durumundan ziyade olası beklentiler, talepler belirlenmeli ve profesyonel bir ekipten destek alınmalıdır.

Hybrit Mobil Uygulama Fiyatları

Dijitalleşme yatırımlarına karar verdiğinizde kurumsal alt yapı için web sitesi ya da sosyal medya hesapları tek başına yeterli olmayacaktır. Daha çok kazanmak ve daha geniş bir kitleye hitap edebilmek için mobil uygulamaya da sahip olmalısınız. İşletmeniz için mobil uygulama hizmeti almak istediğinizde önünüze native ve hybrit mobil uygulama seçenekleri çıkacaktır.

Mobil uygulama özellikle bütçesi düşük olan bireysel ya da kurumsal müşteriler için çok maliyetli bir proje olarak görülmektedir. Native mobil uygulamaların maliyetinin yüksek olduğunu belirtebiliriz. Ancak hybrit mobil uygulama projeleri düşük maliyetlerle yapılabilir. Bu uygulamaların temel özelliği tüm işletim sistemlerine yönelik genel bir tema ile tasarlanmasıdır.

Hybrit mobil uygulama fiyatları işletmenizin genel ihtiyaçları, kullanılacak kodlama dili, mobil uygulamayı geliştirecek ekibin tecrübesi ve destek aldığınız ajansın fiyat politikasıyla doğrudan ilişkilidir.

İşletmeniz için profesyonel, kısa sürede hazır olacak ve farklı işletim sistemlerinde kullanabileceğiniz bir mobil uygulama projesi talep ediyorsanız tercihiniz hybrit mobil uygulamadan yana olabilir. Kumsal Ajans ekibi olarak farklı sektörden birçok müşteriye profesyonel hybrit mobil uygulama projeleri yürütüyoruz.

Mobil uygulama projeleri için öncelikle sizinle bir araya geliyoruz. İhtiyaçlarınızı, beklentilerinizi ve taleplerinizi dinledikten sonra size uygun bir mobil uygulama proje taslağı hazırlıyor ve fiyat teklifi sunuyoruz. Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım