İnsan Kaynakları Yönetimi Yazılımları: Kullanım ve Faydalar

İnsan Kaynakları Yönetimi Yazılımları: Kullanım ve Faydalar

İnsan kaynakları yönetimi yazılımları; personellerin mesaiye giriş çıkışlarının kontrol edilmesi, personel özlük bilgileri ve maaş takibine ek olarak bordro ve puantaj işlemlerinin takip edilmesini sağlayan yazılımlardır. Bu yazılımlar bünyesinde personel çalıştıran her ölçekte ve sektörde işletme için gerekli olan programlardır.

Her işletme için personellerine şeffaf ve kaliteli bir iş ortamı sunmak en önemli görevler arasında geliyor. İşletmenizde personel sayısı arttıkça insan kaynakları hizmetlerinin yükü de artış gösteriyor. Günümüzde birçok işletme İK operasyonlarını insan kaynakları yönetimi yazılımları ile gerçekleştiriyor. Bu yazılımlar insan kaynakları departmanı ve diğer departmanlar arasındaki iletişimi ve belge paylaşımını daha nitelikli hale getiriyor. Ayrıca işverenler personellere ait resmi süreçlerin tamamını tek bir platform üzerinden yönetebiliyor.

Bu yazılımlar sadece insan kaynakları departmanı tarafından kullanılan yazılımlar olarak görülmemelidir. Personeller açısından da birçok avantaj barındırırlar.

Kumsal Ajans olarak işletmenizin ihtiyaçlarına uygun insan kaynakları yazılımları geliştiriyoruz.

i̇nsan kaynakları yönetimi yazılımları nedir ne i̇şe yarar

İnsan Kaynakları Yönetimi Yazılımları Neden Önemlidir?

İnsan kaynakları departmanı günlük bazı işleri yerine getirmelidir. Bu süreçlerde en ufak bir hata yapılması işletmenizin idari para cezası almasına yol açabilir. İşte burada devreye insan kaynakları yönetimi yazılımları giriyor. Manuel olarak yapıldığında saatler sürecek İK operasyonları bu sistemler sayesinde çok daha kısa bir sürede yapılabilir. İşletmeler insan kaynakları süreçlerini tek bir platform üzerinden takip etme şansı yakalar.

İnsan kaynakları yönetimi yazılımı işletmede ERP sistemlerinin yan ürünü değil, ERP sistemiyle entegre çalışan bir sistem olur. Bu yazılımlar işletmenin muhasebe ve ERP yazılımı için İK departmanının ihtiyaç duyacağı modülleri sunar.

Bu yazılımlar işletmede birden fazla personeli olan özellikle personelleri farklı lokasyonlarda yer değiştirerek çalışan işletmelerin personele ait özlük bilgileri ve yasal yükümlülükleri tek bir merkezden takip etmesini sağlar. İşletmeler bu yazılımlar sayesinde tek bir tuşla bütün bordro hazırlama işlemlerini kusursuz şekilde yapabilirler.

Kumsal Ajans olarak işe alım, performans yönetimi, eğitim gibi stratejik ihtiyaçlarınıza kreatif çözümler sağlayan İK yönetimi yazılımları tasarlıyoruz.

İnsan Kaynakları Yönetimi Yazılımları Ne İşe Yarar?

İnsan kaynakları yönetimi yazılımları personellerinizin işe alımından başlayarak işten ayrıldıkları süreye kadar tüm kayıtlarını ve raporlarını yasal prosedürlere uygun olarak tutmanız sağlar. Yani bu yazılımlar İK departmanına ait operasyonların uçtan uca yönetilmesinde büyük işlev sağlar. İnsan kaynakları departmanında kayıtların doğru tutulması, arşivlenmesi ve raporlanması çok titizlik gerektiren bir alandır.

İK yazılımları sizleri bu zorluklardan kurtarır. İşletmenize ait tüm kayıtları zorlanmadan tutabilirsiniz. İK operasyonlarının hatasız ve şeffaf olmasını sağlayan bu yazılımlar aynı zamanda İK personellerinin iş yükünü de hafifletir. Özlük işlemlerinden personel işlemlerine, bordro işlemlerinden izin işlemlerine kadar birçok detayı bu yazılımlarda yönetebilirsiniz.

İnsan Kaynakları Yönetimi Yazılımlarının Faydaları

İşletmenize özel geliştirilen insan kaynakları yönetimi yazılımları tekrarlayan ve çok zaman alan insan kaynakları operasyonlarının çok daha kısa sürede etkin şekilde yerine getirilmesini sağlar. Özetle bu yazılımlar İK süreçlerinin otomatik hale gelmesini sağlar.

İK yönetimi yazılımları faydaları şöyle sıralanabilir;

  • Manuel olarak yürütülen kağıt işlerini en aza indirir.
  • İK departmanının operasyon maliyetlerini büyük oranda düşürür.
  • İK personellerinin iş yüküne bağlı streslerini azaltarak çalışma verimlerinin artmasını sağlar.
  • İşlerin ertelenme ve zamanında yetişmeme olasılığı ortadan kalkar.
  • Farklı hesap tablosu programlarına yönelik bağımlılık giderilir.
  • Teşvik kapsamındaki personellerin yararlanabileceği kanunlar takip edilebilir.
  • İşletmedeki personellere ait yıllık izin, maaş, bordro ve avans gibi süreçlerine yönelik takipler daha etkin biçimde yürütülür.
  • İK alanındaki hukuki sorumluluklar daha yakından takip edilebilir. Böylece işletmenin idari para cezasıyla karşı karşıya kalma olasılığı ortadan kalkar.
  • Zimmet modülü eklendiğinde personellere verilen demirbaşlar ve diğer belgeler ile iş güvenliği kapsamında kullanım süreleri tek bir merkezden takip edilebilir.

İnsan Kaynakları Yazılımları İçinde Hangi Modüller Bulunur?

Kumsal Ajans tarafından geliştirilen insan kaynakları yönetimi yazılımları içinde İK departmanınızın ve işletmenizin ihtiyacına yönelik geliştirilen modüllerden oluşuyor.

İnsan kaynakları yönetimi yazılımları özellikleri şöyledir;

  • Bordro ve bütçe
  • Fark bordro
  • Özlük bilgileri
  • Zorun Bireysel Emeklilik Sistemi
  • İzin yönetimi
  • Eğitim süreci yönetimi
  • Zimmet yönetimi
  • PDKS
  • Organizasyon yönetimi
  • Sendika aidat yönetimi
  • Harcırah yönetimi
  • İş kazası ve meslek hastalıkları bildirme
  • İŞKUR ve Emniyet iletişim entegrasyonu
  • Sigortalı işe giriş ve ayrılma bildirgesi
  • Kıdem ve ihbar tazminatları
  • İşçilik maliyeti hesaplama
  • İşgücü yönetimi
  • AR-GE yönetim modülü

İnsan Kaynakları Yönetim Yazılımları Özellikleri Nelerdir?

İnsan kaynakları yönetim yazılımları işletmenize İK departmanının görev alanı içine giren birçok iş, işlem ve eylemi otomatik hale getirir. İnsan kaynakları yazılımlarının bazı özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Personel Takibi: Personellere ait çalışma planı, vardiya oluşturma, personel giriş ve çıkış saatlerinin detayları ile ilgili rapor oluşturarak detaylı analizler yapılabilir.
  • Bordro Süreci: Personellere ait puantajları ve bordroları kişi bazlı veya toplu olarak düzenleyebilirsiniz. Ayrıca düzenlemeleri rapor haline getirebilir, çıktısını alabilir, yöneticilere gönderebilir veya mail olarak iletebilirsiniz.
  • İş Başvurusu ve Ziyaretçi Takibi: İşletmenize gelen iş başvurularını ve ziyaretçileri sistem üzerinden kolaylıkla takip edebilirsiniz.
  • İnsan Kaynakları Web Modülü: Bu mobil üzerinden personellerinizin web sitenize girerek kullanıcı adı ve parolaları ile istedikleri bilgilere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Performans Yönetimi: Yazılımınıza performans yönetim sistemi de ekleyebiliyoruz. Bu sayede belirli aralıklarla personellerinizin çalışma performansını ölçebilir ve performans optimizasyonu yapabilirsiniz. Ayrıca performansını arttıracak performans yönetimi sürecini de planlayabilirsiniz.

İşletmenizin insan kaynakları süreçleri hakkında çok daha fazlasını sizin talepleriniz üzerine ekibimizle sektörel ve kurumsal ihtiyaçlarınıza yönelik olarak planlıyoruz.

i̇nsan kaynakları yönetimi yazılımları nedir ne i̇şe yarar

İnsan Kaynakları Yönetim Yazılımlarının İşletme Bütçesine Etkisi

İnsan kaynakları departmanının en önemli görevi personellerle ilgili çalışma süreçlerini, işe devam durumlarını, bordro süreçlerini takip etmek ve optimize etmektir. Bu işlemler geçmişte büyük işletmeler de dahil insan kaynakları departmanları tarafından manuel olarak gerçekleştiriliyordu. Bu durum hem İK personeli sayısı hem de kullanılan kağıt ve diğer malzemeler açısından büyük bir maliyet oluşturuyordu.

İnsan kaynakları yönetim yazılımları ile birlikte insan kaynakları süreçleri tamamen dijital hale geldi. İK personelleri tüm İK süreçlerini tek bir merkezden yürütebiliyor. Tüm takip, planlama, raporlama, kayıt ve resmi süreçler tek bir yazılım üzerinden yürütülüyor. Bu durum hem zaman hem de maliyet açısından işletmelere büyük katkı sağlıyor. İşletmenize özel İK yönetim yazılımları ile insan kaynakları departmanı maliyetinizi %40’lara kadar azaltabilirsiniz.

İnsan Kaynakları Yönetimi Yazılımı Fiyatları

İnsan kaynakları yönetimi yazılımı fiyatları hakkında bilgi almak için bizleri arayabilirsiniz. Bizler Kumsal Ajans ekibi olarak her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek özel yazılımlar geliştirmeye odaklanıyoruz.

İnsan kaynakları yönetimi yazılımları talebiniz olduğunda işletmenizin çalışma sistemini, personel durumunuzu ve İK ihtiyaçlarınızı dikkate alarak size özel bir yazılım geliştiriyoruz. Yazılımdaki modül sayısı, yazılımın programlama dili, kullanım özellikleri gibi birçok unsur yazılım bütçesini etkiliyor.

İK yönetim yazılımı fiyatları için yapacağımız çalışma sonrasında size özel bütçe teklifi sunuyoruz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım