Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları: Kullanım Alanları

Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları: Kullanım Alanları

Kurumsal kaynak planlaması yazılımları bir işletmenin temel tedarik zinciri, üretim süreci, hizmetleri, finansal ve diğer süreçlerinin planlanabilmesi ve yönetilebilmesini sağlayan yazılım sistemleridir. Yani bu yazılımlar sayesinde işletmenizin muhasebe, satın alma, proje yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, risk yönetimi, uyumluluk ve tedarik zinciri gibi tüm operasyonlarını otomatik hale getirebilir ve basitleştirerek yönetebilirsiniz.

Kurumsal kaynak planlaması sürecinde markanıza özel yazılımlar alabilirsiniz. Size özel kurumsal kaynak planlaması yazılım paketleri ile marka ihtiyaçlarınıza uygun çözümler bulabilirsiniz. Bu yazılımlar işletmenizdeki tüm iş süreçlerini ve bölümleri birbirine bağlayabilir. İşletmenizin mali durumu ve hedeflerini planlayabilir, bütçelendirme yapabilir, geleceğe yönelik bütçe tahminleri oluşturabilir ve tüm mali detaylarınız hakkında detaylı raporlandırmalar yapabilirsiniz.

kurumsal kaynak planlaması yazılımları kullanım alanları

Kurumsal Kaynak Planlaması Kısa Tarihi

Geçmişte kurumsal kaynak planlaması birçok sektörde dev isimler tarafından kullanıldı. Kurumsal Kaynak Planlaması ilk olarak 1990’lı yıllarda Gartner Group tarafından kullanıldı. 100 yıldır endüstri dünyasında benimsenen bu terim ihtiyaçlar değiştikçe teknolojik olarak yazılımsal hale geldi.

1913 yılında Ford Whitman Harris isimli mühendis üretim planlaması adına kağıt tabanlı üretim sistemi olan Ekonomik Sipariş Miktarı Modeli’ni kullanıma sundu. 1964 yılında ise Toomaker Black ve Decker bir ana bilgisayar kullanarak ilk Malzeme İhtiyaç Planlaması çözümünü hayata geçirdi.

2000’li yıllardan sonra da bulut tabanlı kurumsal kaynak planlaması yazılımları kullanılmaya başladı. Günümüzde ise çok daha gelişmiş yazılımlar işletmeler tarafından benimsenir hale geldi.

Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları Nasıl Çalışır?

Kurumsal kaynak planlaması yazılımlarının temel prensibi bir şirketin kaynaklarının kullanılma sürecini yönetmek ve organizasyon verimliliğini en üst seviyeye çıkarmaktır. Bu sistemler işletmenizde kalite ve performanstan ödün vermeksizin kaynaklarınızın sayısını arttırma, işinizin etkili büyümesini ve kazancınızı iyileştirmeyi sağlar.

Kurumsal kaynak planlaması yazılımları iş operasyonlarınızın tüm yönlerini barındırır. Bu yazılımlar genellikle şu süreçleri barındırır;

  • Farklı bölümler ve personeller arasında entegre bir sistemdir.
  • İşletmenizin tüm iş süreçleriyle ilgili ortam bir veri tabanı sağlar.
  • Gerçek zamanlı operasyonlar yapmanıza olanak tanır.
  • Uygulama ve tüm paydaşlar arasında ortam bir kullanıcı ara yüzü sunar.
  • Şirketiniz içinde bulut sisteminizde ve yazılımlarınızdaki tüm verilere erişim imkanı tanır.

Bu yazılımlar işletmenizdeki farklı departmanlar arasındaki verileri toplayabilir, karşılaştırma yapmanızı sağlayabilir ve belirli kullanıcı tercihlerine göre istediğiniz raporları sağlama becerisine sahiptir. İşletmenize ait toplanan verileri çok hızlı bulabilir, kolayca rapor alabilir ve şirket kaynaklarınızın nasıl harcandığına yönelik eksiksiz bir iş performansı görünümü sunar.

Kurumsal kaynak planlaması yazılımlarının en güzel yanı rapor oluşturmak için manuel olarak birleştirme yapmanız gereken ayrı veri tabanlarında verileri tutma ihtiyacını ortadan kaldırır ve veri tabanı arasında bir senkronizasyon sağlar. Bu sayede maliyetlerinizi nerede azaltmanız gerektiği ve iş planlaması gibi birçok konuda işlem yapmanıza olanak tanır.

Büyük İşletmeler İçin Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları

Kurumsal kaynak planlama yazılımları bir işletmenin yazılım ihtiyaçlarının karşılanması ve iş performansının iyileştirilmesi için özel olarak tasarlanan yazılımlardır. Geçmişte bu yazılımlar büyük işletmeler tarafından tercih ediliyordu.

Geçmişte büyük işletmelerin iş süreçlerini takip etme, analiz etme, mali süreçler hakkında veri toplama ve mali durumu yönetebilmeleri adına kullandıkları sistemlerdi. Kurumsal ve büyük işletmeler geçmişte çok sayıda kaynağa sahip oldukları için ihtiyaçlarına özel kurumsal kaynak planlaması yazılımları tercih ediyorlardı.

Küçük İşletmeler İçin Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları

Günümüzde kurumsal kaynak planlaması yazılımları büyük işletmelere has olmaktan çıktı. Bir işletmenin büyüklüğüne, işlevine ve ihtiyaçlarına özel bir yazılım geliştirmek mümkündür. Artık kurumsal kaynak planlaması için büyük bir organizasyona sahip olmanıza gerek yok.

Bunun için işletmenizin ihtiyacını karşılayıp karşılamadığına bakmalısınız. Değişen iş ihtiyaçlarına uyum sağlama, gelecekteki teknolojilere uyum sağlama ve diğer tüm gereksinimlerinizi karşılaması adına iş gereksinimlerinize cevap verecek bir yazılım satın alabilirsiniz. Büyümeye odaklanan tüm işletmeler mali süreçlerini yönetebilmek için bu yazılımlara yatırım yapmalıdır.

kurumsal kaynak planlaması yazılımları kullanım alanları

Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılım Türleri Nelerdir?

İşletmeler için farklı kurumsal kaynak planlaması yazılım türleri vardır. İşletmenizin ihtiyaçlarına göre taleplerinizi karşılayan bir yazılım türünü satın alabilirsiniz.

En yaygın kullanılan kurumsal kaynak planlaması yazılım türleri şöyledir;

1. Şirket İçi Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları

Sadece işletmeniz içinde kullanabileceğiniz yazılımlardır. Bu yazılımlar şirketinizde fiziksel ofis alanında kullanılabilmektedir. Yazılım geliştirildikten sonra tüm sistemi tam kontrolünü şirketin kendi bilgisayarlarında ve sunucularında barındırabilirsiniz. Şirketiniz içinde farklı departmanlar arasındaki iletişim, verimlilik ve veri akışı açısından etkili bir yazılım türüdür.

2. Bulut Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları

Bu sistem internet bağlantılı olarak kullanma şansınızın olduğu kurumsal kaynak planlaması yazılımlarıdır. Sisteme dahil olan bir personel fiziki mekana takılmadan yazılım üzerinde işlem yapabilir. Genellikle büyük organizasyonlara sahip işletmeler tarafından tercih edilir. Bulut tabanlı sistemlerde eğitimler, esnek özelleştirmeler ve güncellemeler yaparak ihtiyaçlarınıza göre geliştirebiliyoruz. Özellikle bayilik şeklinde çalışan işletmeler için verimli bir sistemdir.

3. Hibrit Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları

Hibrit kurumsal kaynak planlaması yazılımları şirket içi ve bulut tabanlı sistemlerin bir karışımıdır. Bu yazılımlarda barındırma ve dağıtım hizmetlerine yönelik bir kombinasyon uygulanır. Teslimat modelleri arasında geçiş yapma ve mevcut uygulamalarınızda yer almayan farklı özellikleri entegre etme esnekliği sunan modellerdir.

Kurumsal kaynak planlaması yazılım türleri farklı dağıtım modellerine sahiptir ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak ekibimiz tarafından sizlere önerilmektedir.

Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları Hangi Sektörlerde Kullanılabilir?

Kurumsal kaynak planlaması yazılımları bir işletmenin iş süreçlerini daha verimli hale getirebilmek adına herhangi bir sektörde kullanılabilecek yazılımlardır. Şirketleri iç ve dış departmanları arasındaki bilgileri yönetme, projeleri yönetme, günlük faaliyetleri yürütme, yönergelere uyumu takip edebilme ve bir iş süreciyle ilgili karmaşıklıkları ortadan kaldırmada etkili bir iletişim aracıdır.

Kurumsal kaynak planlaması yazılımları kullanılabilecek bazı sektörler şöyledir;

  • İmalat
  • Endüstriyel makine
  • İnşaat
  • Dekorasyon ve tadilat
  • Elektronik ve teknoloji
  • Otomotiv
  • Havacılık ve savunma
  • Hastane ve Sağlık kuruluşları
  • İlaç
  • Yiyecek ve içecek
  • Konaklama ve otel
  • Giyim ve perakende
  • Gıda sektörleri başta olmak üzere birçok sektörde kullanılabilir.

Kurumsal planlama yazılımları üretim terimiyle alakalıdır. Bu yüzden üretim süreci olan her sektörde şirkete özel şekilde geliştirilebilir. Günlük iş süreçlerini ve mali durumunu takip etmek isteyen her işletmeye özel kurumsal kaynak planlaması yazılımları geliştirilebilir. Kumsal Ajans ekibi sektörünüze ve kurumsal ihtiyaçlarınıza yönelik yazılım planlaması gerçekleştirir.

Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları Modülleri Nelerdir?

Kurumsal kaynak planlaması yazılımları içinde bulunan modüller tamamen ihtiyaçlarınıza yönelik çoğaltılabilir. Genel olarak kullanılan modüller şöyledir;

  • Finansal muhasebe
  • Yönetim muhasebesi
  • İnsan kaynakları
  • İmalat ve üretim
  • Sipariş düzenleme
  • Tedarik zinciri yönetimi
  • Proje yönetimi
  • Müşteri ilişkileri yönetimi
  • Veri servisleri en sık kullanılan modüllerdir.

Kurumsal kaynak planlaması yazılımlarını standart olarak görmek yanlış olur. Kumsal Ajans ekibi olarak taleplerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olacak şekilde güncellemeler, geliştirmeler ve planlamalar yapabiliyoruz.

Şirketinizin iş süreçlerini tek elde yönetebilmek, mali durum da dahil olmak üzere birçok alandaki veriyi kullanarak raporlayabilmek ve geleceğe yönelik üretim, tedarik ve mali planlar yapabilmek için size özel kurumsal kaynak planlaması yazılımları geliştirebiliriz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım