Lojistik Yönetimi Yazılımları: Avantajları ve Kullanım

Lojistik Yönetimi Yazılımları: Avantajları ve Kullanım

Lojistik yönetimi yazılımları, işletmeniz tarafından üretilen bir ürünün üretim sürecinin ilk halkasından başlayarak tüketiciye ulaşacağı son adıma kadar depolama ve taşıma süreçlerinin tamamının verimli şekilde planlanmasına ve uygulanmasına izin veren bir uygulamadır. Lojistik yönetimini sağlayan yazılımlar işletmeninin maliyetlerini düşürebilir, verimliliği attırabilir ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarabilir.

İşletmenizin iş kalitesini, zaman yönetimini ve müşteri ilişkilerini belirleyen önemli unsurlardan bir tanesi de lojistik sürecini yönetmektir. İşletmeler arasında çok güçlü bir rekabet olması sebebiyle işletmenizi büyütmek istiyorsanız mutlaka lojistik alanında başarılı olmalısınız. Lojistik sürecini daha etkin şekilde yönetmeniz için de bu konuda sizlere yardımcı olacak nitelikli bir yazılıma ihtiyacınız var.

Lojistik yönetimi yazılımları şöyle nitelendirilebilir;

  • Ürünün üretim sürecine girmesindeki tüm aşamaları yönetebilmeyi
  • Ürünün üretimden sonra gönderilmeye hazır halde depoda beklemesini
  • Ürünün tüketici siparişi sonrasında en uygun maliyetle en kısa sürede müşteriye ulaştırılmasını
  • Taşıma sırasında ürünün doğru yere, zarar görmeden ulaşmasını sağlayan bir mekanizmadır.

Lojistik faaliyetlerde her zaman acil durumlar olabilir. Bu yüzden işletmeler acil durumlardan etkilenmemek adına lojistik süreçlere hakim olmalıdır. Lojistik planlamalarınızı anlık olarak gerçekleştirebilmek ve işletmenizin mevcut müşteri taleplerine yetişebilmesini sağlamak için lojistik yönetimi yazılımı ihtiyacınız bulunuyor.

Bize ulaşarak işletmenize özel bir lojistik yönetimi yazılımı sahibi olabilirsiniz.

lojistik yönetimi yazılımları nedir avantajları kullanım alanları

Lojistik Yönetimi Yazılımı Avantajları Nelerdir?

Lojistik yönetimi yazılımı işletmenize maddi ve müşteri memnuniyeti gibi birçok avantaj sağlayacaktır;

  • İşlemenizin ileriye dönük olan lojistik maliyetlerini düşürür.
  • İnsan kaynaklı hataları ortadan kaldırarak maddi kayıplar yaşamanıza engel olur.
  • Kağıt kullanımı ve arşiv gibi maliyetleri ortadan kaldırır.
  • Müşterilerden gelen taleplere çok hızlı bir şekilde yanıt vermenizi sağlar. Bu sayede müşteri sadakatini en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.
  • Ürünlerin sipariş sürelerini en aza indirebilirsiniz.
  • İşletmenizdeki insan kaynağını en verimli şekilde kullanabilirsiniz.
  • İşletmenizde faturalama, tahsilat gibi işlemleri iyileştirerek nakit akışının hızlanmasını sağlar.
  • Lojistik yönetimi yazılımları bilgi akışını hızlandırır. Böylece stok maliyetlerini kısa süre içinde düşürmeye başlayabilirsiniz.
  • Üretim sürecinde ihtiyacını olan ham madde ve ürünlerin kontrolünü sağlayarak üretim maliyetlerini en aza indirebilirsiniz.
  • Ani talep artışı ve beklenmeyen kriz durumlarına karşı hazırlıklı olmanızı sağlar.
  • Personelleriniz dışarıda olsa dahi sisteme girerek ürünün lojistik süreciyle ilgili bilgi alabilir.
  • Müşterilere ürünün geliş süresi hakkında satıcılar doğru bilgi verebilir. Bu sayede yeni müşteri kazanmak daha kolay hale gelir.
  • Üretimin sürekli ve nitelikli şekilde yürümesini sağlar.
  • Ekibinizin takım çalışması yeteneğini en üst seviyeye çıkarır.

Lojistik Yönetimi Yazılımları Kullanım Alanları

Lojistik yönetimi yazılımları büyümek isteyen her işletme için kullanılması gereken bir uygulamadır. Üretim, satış ve pazarlama faaliyetleri bulunan her işletmede bu yazılımlara ihtiyaç vardır. Gıda, tekstil, savunma sanayii, yedek parça, otomotiv, takı, beyaz eşya, sağlık gibi aklınıza gelebilecek her sektörde bu yazılımlar kullanılıyor. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde bir ürün üretimi ve lojistik süreci olması durumunda lojistik yönetimini optimize etmek için bu yazılımlar kullanılıyor.

Lojistik yazılımları aynı zamanda bayilik sistemiyle çalışan ya da farklı noktalarda toptancı, satış yetkili firma gibi iş ortakları olan işletmeler için de kullanılması gereken uygulamalardır. İşletmeler bu otomasyonlar sayesinde üretim gününden teslimat anına kadar tüm süreçleri etkin bir şekilde planlayabilir ve son tüketiciye ürünleri ulaştırma noktasında büyük kolaylıklar elde edebilir.

Kumsal Ajans her sektöre ve kuruma özel lojistik yönetim yazılımları geliştiriyor. Detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

Lojistik Yönetimi Yazılımı Neden Gereklidir?

İşletmelerin teknolojisi sayesinde sınırları aşması, çok küçük çaplı işletmeleri dahi büyük firmalarla rekabet edebilir hale getirdi. İşletmeler müşteri memnuniyetini sağlamak için çeşitli araçlara ihtiyaç duyarlar. Bu araçlardan biri de lojistik sürecini kusursuz hale getirecek yazılımlarıdır;

  • Lojistik Süreci Doğru Planlanmalıdır: Üretimin başladığı andan itibaren ürünün tüketiciye ulaştığı güne kadar her detayın titizlikle planlaması gerekir. Sektör ne olursa olsun başarılı bir işletme olmak isteyenler tüm süreci en ince ayrıntısına kadar planlamalıdır. Beklenmeyen aksamalar bazen yaşansa da lojistik yönetimi yazılımları ile bu süreç planlanabilir.
  • Kriz Yönetimi Güçlü Olmalıdır: Pazarlama sürecinde işler her zaman istediğiniz gibi gitmez. Gümrük, üretim, dağıtım, depolama gibi her süreçte bazı problemler çıkabilir. Bu yüzden sorunların potansiyelini önceden görebilme yeteneği yanında kriz anlarını da başarılı bir şekilde yönetecek planlama yapılmalıdır. Bu planlama da lojistik yönetimi yazılımları ile olabilir.
  • Lojistikte Ekip Çalışması Önemlidir: Her sektör ve alanda olduğu gibi lojistik sürecinde de ekip çalışması çok önemlidir. İşletmenizde lojistik ve pazarlama ağında yer alan üretim, finans, muhasebe, insan kaynakları gibi tüm departmanlar koordineli şekilde çalışmalıdır. İşletmenizde güçlü iletişim için de size özel bir yazılıma ihtiyaç vardır. Lojistik sürecine özel yazılımlarla bu alanda ekip çalışmasını mümkün hale getirebilirsiniz.
  • Her Zaman B Planınız Olmalıdır: Lojistik alanında kasamalar her zaman yaşanabilir. Aksamalara karşı her zaman bir B planınız olmalıdır. Bunun için de doğru analizleri yapmanız gerekiyor. Doğru analizler için de lojistik yönetimi yazılımları ile birden fazla veriye anlık olarak ulaşabilmeniz gerekir.

Bu yazılımlar sadece nakliye sürecini değil; müşteri memnuniyeti, üretim, satış ve pazarlama gibi birçok alanı direkt olarak etkileyecek güce sahiptir.

Lojistik Yönetimi ve Dönüşüm Oranı İlişkisi

Dönüşüm oranı, potansiyel müşterilerinizden elde ettiğiniz başarını ölçümü olarak tanımlanabilir. İşletmeler müşteri taleplerini karşılama noktasında ne kadar başarılı olursa dönüşüm oranı da o kadar yüksek olacaktır.

Lojistik anlamında güçlü olan işletmelerde;

  • Müşteriler rakipleri eleyerek direkt olarak ihtiyaçlarında işletmenize gelirler.
  • Potansiyel bir müşterinin ürün siparişi verme olasılığı daha güçlüdür.
  • Bir ürün satın alan müşteriler satın alma deneyimi sonunda memnun ayrılırlar.
  • Gelen müşterilerin önemli bir bölümü deneyimini satın alma işlemi ile sonlandırır.

Kısaca işletmenize lojistik yönetimi ne kadar güçlü olursa ürünlerinizi satın alacak müşteri sayısı da o kadar fazla olacaktır. Bu yüzden işletmenizin ihtiyaçlarına yönelik bir lojistik yönetimi yazılımına ihtiyacınız var.

lojistik yönetimi yazılımları nedir avantajları kullanım alanları

Lojistik Yönetimi Yazılımı Gerekli mi?

İşletmeler pazarlama süreçlerinde tamamen müşteri taleplerine göre üretim yaparlar. Yani müşteriler ürünlerinize ne kadar ilgi gösterirse üretim süreçleriniz de o oranda hızlı olur. Müşterilerin bir ürünü satın almak için öncelikle o ürünün kısa sürede eline ulaşabileceğini bilmesi çok önemli bir detaydır. Yani müşterinin bir ürünü satın alması için lojistik yönetiminizin güçlü olduğunu bilmesi gerekir. Lojistik yönetiminiz güçlü olursa satış oranlarınız artar ve üretim süreciniz de belirli bir hızda ve sistemde ilerler. Böylece kazançlarınız artar. Güçlü bir lojistik yönetimi için de mutlaka lojistik yönetimi yazılımları kullanmanız gerekir.

Lojistik Yönetimi Yazılımı Fiyatları

Lojistik yönetimi yazılımı fiyatları için hemen bizi arayabilirsiniz. Lojistik yazılımınızın temel özellikleri, kullanılacak programlama dili, yazılımdan beklentileriniz gibi birçok unsura göre fiyat ortaya çıkar. Hemen sizinle tanışalım ve lojistik yönetimi yazılımları konusundaki ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi öğrenerek sizlere bir maliyet çıkaralım.

Daha çok satış ve yüksek karlılık oranı için Kumsal Ajans’a güvenebilirsiniz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım