Mobil Uygulama Nedir? | Ne İçin Kullanılır?

Mobil Uygulama Nedir? | Ne İçin Kullanılır?

mobil uygulama nedir ne i̇çin kullanılır

Mobil Uygulama Nedir ve Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

İlk iPhone ve iOS işletim sisteminin tanıtımıyla birlikte akıllı telefonlardaki rağbet hat safhaya çıkmıştır. Android işletim sistemleri ve iOS işletim sistemleri üzerindeki inanılmaz güçlü rekabet cihazların hızlıca geliştirilebilmesine olanak sağlamaktadır. Bu noktada rekabeti sağlayan en temel unsur işletim sistemlerinin uygulama geliştiricilerine koyulan sınırları yavaş yavaş kaldırmaya çalışması ve bunun akabinde daha yüksek donanımlar olmaktadır.  Yüksek donanımlar ise beraberinde çok daha iyi tasarlanmış ve yüksek grafikli uygulamaları beraberinde getirmiştir.

Bir Mobil Uygulama Neden Gereklidir? Nerede Kullanılır?

Mobil işletim sistemlerindeki hızlı gelişmelerle birlikte mobil uygulamalarda daha aktif, yaratıcı ve akıllı hale gelmektedir.  İnsanların akıllı telefonlarıyla ve doğal olarak uygulamalarla geçirdikleri vakitte her geçen gün daha da artmaktadır. Kullanıcılar akıllı telefonlarıyla geçirdiği zamanın büyük bölümünü sevdiği sosyal medya uygulamaları ve alışveriş şirketlerinin uygulamalarında geçirmektedir. Yurtdışında yapılan bir araştırmaya göre insanlar boş zamanlarının yüzde 70 gibi yüksek bir dilimini akıllı telefonlarını kullanarak geçirmektedir.

İnsanların mobil uygulamalara bu kadar vakit ayırdığı bir dönemde şirketlerin bunun nimetlerinden yararlanmaması büyük bir olacaktır. Bunun farkında olan firmalar ise mobil uygulama sektörüne büyük yatırımlar yapmaktadır. 

Özellikle profesyonel bir görünüm ve marka değeri oluşturabilmek adına mobil uygulama sahibi olmak mutlaka atılması gereken bir adım olarak nitelendirilebilmektedir.  Mobil uygulama sahibi olarak ulaşmak istediğiniz kitleye daha kolay bir şekilde ulaşabilmektesiniz. 

Kampanyalarınızı, indirimlerinizi ve etkinliklerinizi yine mobil uygulamanız aracılığıyla hedef kitlenize iletebilmektesiniz. Bu gibi avantajlar sizlere en çok dijital pazarlama noktasında büyük bir destek sağlamaktadır. Ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren e-ticaret sitelerinizin mobil uygulama sahibi olması hedef kitleniz ile aranızdaki bağı daha da güçlendirecek, daha çok kişiye ulaşabilme şansı sunacaktır.  

Günümüzde insanlar her şeye hızlı bir biçimde ulaşabilmektedir bu da onların zamanını değerli kılar buna istinaden yapılan bir ankete göre insanlar alışverişlerinin yüzde 80 gibi yüksek bir dilimi internet üzerinden gerçekleştirmektedir. Mobil uygulamaların popülaritesi her geçen gün artarken sizler de bu gemiyi kaçırmamak adına işletmeniz için derhal bir mobil uygulama hazırlatmalısınız.

Mobil Uygulama Geliştirme Adımları

Mobil uygulama her sektörde faaliyet gösteren işletmeler için zorunlu hale gelmeye başladı. Özellikle mobil kullanımdaki artışla birlikte küçük işletmeler dahi mobil uygulama geliştirmek için bütçe ayırmaya başladı.

Mobil uygulama geliştirme adımları şu şekildedir;

1. Mobil Uygulama Hedefleri Belirleme

Öncelikle bir mobil uygulamadan neler beklediğinizi belirlemelisiniz. İnsanların üye olacağı, alışveriş yapacağı, hizmet satın alacakları ya da eğlenceli vakit geçirecekleri bir mobil uygulama geliştirmek isteyebilirsiniz. Projenizin tamamı hedeflerinize yönelik oluşturulmalı.

2. Hedef Kitleyi Analiz Etme

Mobil uygulamalarda ziyaretçi çekebilmek için kullanıcı deneyiminin kusursuz olması çok önemlidir. Bunun için de hedef kitlenin beklentileri ve sosyo-ekonomik durumları çok yönlü olarak incelenmelidir. Tüm uygulama süreci hedef kitleye göre belirlenmelidir.

3. Mobil Uygulama Türüne Karar Verme ve Bütçe Oluşturma

Her mobil uygulamanın belirli bir bütçesi olacaktır. İşletmenizin ihtiyaçlarını en düşük bütçeyle en yüksek oranda karşılamanız için elimizden geleni yapıyoruz. Mobil uygulama bütçenize ve beklentilerinize göre hibrit, native gibi farklı mobil uygulama türlerinden birini seçerek yolunuza devam edebilirsiniz.

4. Mobil Uygulama Tasarımı

Hedeflerinizi belirledikten sonra hedef kitlenizin ihtiyaçlarını görerek mobil uygulama bütçesine vet türüne karar vermeniz gerekiyor. Artık sıra ekibimizde! Sizin için ihtiyaçlarınızı karşılayacak, kurumsal yapınıza uygun bir mobil uygulama tasarlıyoruz.

5. Sunum ve Analiz

Geliştirdiğimiz mobil uygulamayı tamamlanmış halde sizlere sunuyoruz. Daha sonra sizlerden gerekli dönütleri alıyoruz. Aynı zamanda mobil uygulamanızın kullanıcı deneyimi ile ilgili bazı analizler gerçekleştiriyoruz. Sonraki süreçte uygulamayı istediğiniz gibi optimize ediyoruz.

Mobil Uygulama Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dünyada dijital pazarlama alanında faaliyet gösteren her işletme mobil uygulamaya da sahip oluyor. Mobil uygulama işletmenin satış verimini arttırıyor ve müşteriler ile etkileşimi en üst seviyeye çekiyor. Bunun yanında coğrafi pazarlamada da mobil uygulamaların çok büyük faydası oluyor.

Mobil uygulama yaptırırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor;

  • Satın alacağınız mobil uygulama şirketinizin kazançlarını arttırmalı, potansiyel müşterilerinizle etkileşimi en üste çekmeli ve sizin için bir ekrandan çok daha fazlası olmalıdır.
  • İşlevsel bir mobil uygulamaya sahip olmaya çalışın. Birçok işletme sadece mobil uygulamaya sahip olmak adına bu yönde yatırım yapıyor. Ancak bu hem maddi olarak size ek tutarlar yaratır hem de kurumsal itibarınızı zedeler. Bu yüzden işlevsel olarak kullanabileceğiniz bir mobil uygulamaya yatırım yapın.
  • Mobil uygulamanız mutlaka müşteri ihtiyaçlarını karşılamalı ve onların taleplerine cevap vermelidir. Bir uygulama ne kadar etkileşim alırsa ve ne kadar müşteri sorununu çözerse o oranda başarılı olur.
  • Mobil uygulama başarısında kullanıcı deneyimi kilit noktadır. Kullanımı kolay ve sade tasarıma sahip uygulamalar her zaman başarılı olur. Her zaman kullanıcı deneyimini ölçün ve mobil uygulamanızın geliştirilmesini sağlayın.
  • Mobil uygulama öncesi mobil pazarlama konusunda bir strateji geliştirin. Kapsamlı bir pazarlama planınız olmazsa mobil uygulamanızdan verim alamazsınız.
  • Mobil uygulamanızda müşteriler ile etkileşim kurabileceğiniz bir plan yapın. Anlık bildirim, uygulama içi mesaj gibi birçok farklı şekilde müşteri ve işletme iletişimini her zaman sağlam tutabilirsiniz.
  • Mobil uygulamada performans ölçümleri en çok ihmal edilen konular oluyor. Süreç bir mobil uygulamaya sahip olmakla bitmiyor. Satın aldığınız mobil uygulamayı ölçerek gerekli optimizasyonları yapabilir ve mobil uygulamadan aldığınız verimi arttırabilirsiniz.

mobil uygulama nedir ne i̇çin kullanılır

Mobil Uygulama Avantajları Nelerdir?

Son yıllarda işletmeler bütçeleri ve faaliyet alanları ne olursa olsun bir mobil uygulamaya sahip olmanın önemini kavramaya başladılar. Bir mobil uygulama sayesinde rakiplerinizin önüne çıkabilir ve potansiyel müşterilerinizin aklında yer edinen bir marka olabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamalar anında bildirim özelliği sayesinde müşterilere ürün ve hizmetlerinizi sürekli tanıtma ve onlarla iletişim kurma şansı verir.

Pazarlama süreçlerinde temel amaç potansiyel müşterileri çekebilmek ve mevcut müşterileri daimi müşteriler haline getirmek olur. Mobil uygulamaya sahip olursanız müşterilerinizi internetin karışık ortamından kurtararak tek bir tıkla ürün ve hizmetlerinizi satın alma kolaylığına eriştirebilirsiniz.

Mobil uygulama avantajları genel olarak şöyledir;

  • Mobil uygulamanın en önemli avantajlarından biri sektörünüzde rekabette öne çıkmanızı sağlamasıdır. Rakipleriniz sadece web sitesi ve sosyal medyayı kullanırken sizler direkt müşterilerle etkileşime girebileceğiniz mobil uygulamaya da sahip olabilirsiniz.
  • Mobil uygulama sayesinde markanız müşteri kitlesi ile direkt ikili ilişki kurabilir. Böylece istediğiniz zaman müşteri kitlenize ulaşma şansı elde edebilirsiniz.
  • Mobil uygulamalar üzerinden müşterilerinize anlık bildirimler gönderebiliyorsunuz. Bu durum reklam maliyetlerini düşürür ve diğer taraftan etkili bir reklam stratejisine sahip olmanızı sağlar.
  • Mobil uygulama üzerinden müşterilerinize ürün ve hizmetleriniz hakkında pratik ve ücretsiz bir şekilde bilgi verebilirsiniz.
  • Bir işletme mobil uygulamaya sahip olduğunda marka bilinirliği de belirgin oranda artar.
  • Satış rakamlarınızı kolaylıkla yukarı çekebilirsiniz. Mobil uygulama ile kazançlarınızın arttığına şahit olabilirsiniz.

Küçük İşletmelere Mobil Uygulama Ne Kazandırır?

Küçük işletmeler genellikle mobil uygulamaya yatırım yapmaktan kaçınıyor. Ancak mobil cihazlar günümüzde pazarlama alanındaki payını her geçen gün arttırıyor. Büyük ve başarılı işletmelerin önemli bir bölümü hedef kitlesine mobil uygulama üzerinden ulaşıyor. Markaların müşterilerine özel olarak ulaşabilmesi mobil uygulamanın tercih edilmesinde öncelikli nedenler arasında yer alıyor.

İşini büyütmek isteyen küçük işletmeler için mobil uygulama hayati önem taşıyor. Ülkemizde henüz küçük işletmeler mobil uygulamanın gücünü kavramış değil. Oysa Amerika ve Avrupa’da büyüme hedefleri olan ve kazançlarını arttırmak isteyen birçok işletme mobil uygulamaya yatırım yapıyor.

Küçük işletmeler için mobil uygulama şu imkanları sağlar;

  • Mobil uygulama küçük bir işletme için her zaman ulaşılabilir olmak demektir. Dükkanınızın 7 gün 24 saat işlek bir caddede açık olduğunu düşünün.
  • Müşterilerinize mobil uygulama ile direkt olarak ulaşabiliyorsunuz. Araya başka bir aracı girmeden müşterilerinizi satın almaya ikna edebilirsiniz.
  • Mobil uygulamalar her zaman müşteri deneyimini arttırır. Böylece mobil uygulama daha küçük işletme olsanız dahi müşteri sadakatini arttırır.
  • Mobil uygulamalar işletmenizin marka bilinirliğini sağlamada çok işlevseldir. Doğru bir pazarlama stratejisi ile mağazalarda sektörünüzün en çok tercih edilen mobil uygulamasına sahip olabilirsiniz.
  • Türkiye’de birçok küçük işletme mobil uygulamaya yatırım yapmıyor. Bu yüzden mobil uygulama yatırımları yaparak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Mobil Uygulama İçin Ne Kadar Bütçe Ayırmak Gerekir?

İşletmeler mobil uygulamaları her zaman ekstra bir maliyet olarak görüyor. Mobil uygulamaların bir işletme için maliyeti kurumsal ihtiyaçlara göre değişiklik gösteriyor. İşletmenin büyüklüğü, mobil uygulama ile yapılacak faaliyetlerin entegrasyonları, uygulamadaki iletişim ağı genişliği, içerik güncelleme sıklığı gibi birçok durum mobil uygulama bütçesini etkiliyor.

Kumsal Ajans olarak bizler mobil uygulama bütçesi için sizlere ihtiyaçlarınıza göre bir analiz yapıyoruz ve bir fiyat teklifi sunuyoruz. Mobil uygulama fiyatları uygulama türü, uygulamanın kaliteli, içindeki entegrasyonlar ve özellikler gibi birçok unsura göre değişiyor.

Tüm müşterilerimiz için mobil uygulamaları kurumsal ihtiyaçlara göre hazırlıyoruz. Sahip olduğunuz mobil uygulama tamamen size ait oluyor. Bu yüzden mobil uygulama fiyatları için öncelikle bizlerle iletişime geçerek bir teklif almanız daha iyi olacaktır.

Kullanıcı dostu tasarıma sahip en kaliteli mobil uygulamayı markanız için sıfırdan en uygun fiyatlarla üretiyoruz. Satış sonrası mobil uygulama yönetimi ve geliştirme çalışmaları konusunda da sizlere rehberlik ediyoruz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım