Mobil Uygulama Yapım Aşamaları Nelerdir?

Mobil Uygulama Yapım Aşamaları Nelerdir?

Mobil uygulamalar, akıllı cihazların günlük hayattaki kullanımının artmasıyla birlikte çok önemli bir yere sahip olmuş ve ticari alanda da kullanılmaya başlanmıştır. İnsanların günlük işlemlerini gerçekleştirmek, oyun oynamak ve sevdiği markaların takibini sağlamak için kullandığı mobil uygulamalar markaların belirttiğimiz son sebepten bu sektöre yüksek bir eğilim göstermesine sebep olmuştur. Mobil uygulamaların tasarım aşamaları dört farklı aşama üzerinden gerçekleştirilmekte olup her aşamanın başarılı bir uygulama geliştirebilmek adına ayrı bir önemi bulunmaktadır.  Bu aşamalardan şu şekilde bahsedebiliriz;

mobil uygulama yapım aşamaları nelerdir

Mobil Uygulamada Proje Oluşturma Aşaması

Uygulama geliştirebilmek adına öncelikle yapılacak uygulamanın fikri ortaya çıkmalı ve bu doğrultuda yapılacak tüm işlemleri aşama aşama kayda geçmelisiniz. Proje oluşturmak konusunda dikkat edilmesi gereken en büyük iki sundur projenin ne kadar hayata geçirilebileceği ve özgün oluşu olmaktadır.  Bu gerekliliklerin yönetimi için freewriting yöntemini kullanabilir ve proje geliştirme aşamasını kontrol altına alabilirsiniz. Bu yöntemin gerçekleştirilebilmesi için ortamdaki dikkat dağıtacak tüm yöntemlerden kurtularak sadece projeye odaklanılması ve objektif fikirleri kağıda dökmelisiniz.

Mobil Uygulamada Araştırma Teknikleri

Proje taslağı oluşturulduktan sonraki en önemli aşama yapılacak işlemlerin finansal analizini ve piyasa araştırmasını gerçekleştirmek olmaktadır. Yapılan projeye benzer daha önce yapılmış uygulamaları finansal olarak incelemek size önemli fikirler sunacaktır ancak siz yine de özgünlük adına direkt olarak referansın maddi külfetini baz almamalısınız.

Mobil Uygulamada Prototip Bulma

Uygulamayı geliştirecek olan firma bu işlemler sırasında en çok kağıt ve kalem kullanmaktadır.  User Interface adı verilen ve en iyiye ulaşana kadar defalarca kez deneme yanılma yoluna gitme işlemiyle özgün tasarıma ulaşana kadar denemeler devam etmeli. En iyiye ulaşıldığı zaman ise hemen bir prototip oluşturulmalı ve işlemleri bu prototip üzerinden devam ettirmelisiniz.

Mobil Uygulama Kodlama Ve Yayınlama

Prototip üzerinden kodlama sağlanarak uygulamaya son hali verilmelidir.  Bu hizmeti bilişim firmaları ve freelancer geliştiriciler verebilmekte olup Kumsal Ajans olarak alan bilgimizi sizlere en iyi şekilde sunmak isteriz. Mobil uygulama geliştirme işlemi bitiminde sizler adına gerekli uygulama mağazalarında yayınlama işlemini gerçekleştirmekteyiz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım