Mobil Uygulama Yazılımı Nedir? | Nasıl Yapılır?

Mobil Uygulama Yazılımı Nedir? | Nasıl Yapılır?

Mobil uygulama yazılım; cep telefonu ve tabletlerde kullanılabilmesi için özel olarak geliştirilen yazılımlardır. Yani bir mobil cihazda çalışan tüm uygulamalar özel yazılımlar sayesinde geliştiriliyor. Bu cihazlarda mobil yazılımların işletim sistemine göre cihazlar geliştiriliyor.  En yaygın olarak kullanılan mobil yazılım seçenekleri IOS, Android ve Windows tabanlı işletim sistemleridir.  Bu yazılımlar ile aklınıza gelebilecek her türlü yazılım mobil cihazlarda çalışabilir.

İnternet kullanıcıları normal şartlarda bir web sitesine ya da işletmeye ulaşırken arama motorlarını aracı olarak kullanıyorlar. Arama motorları ile işletmelere erişim sağlamak mümkün oluyor. Ancak mobil uygulama yazılım ile web sitelerine arama motorları olmadan direkt olarak erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayede daha hızlı ve pratik bir şekilde işlem yapma fırsatı olur.

Mobil cihaz kullanımı her geçen gün artıyor. Bu yüzden işletmeler de mobil yazılımlara yönelik her türlü yatırımı yapmaya çalışıyorlar. Yazılımlar sayesinde işletmeler de hedef kitlesine çok daha kolay erişim sağlayabiliyor. Mobil uygulamaların erişilebilir hale gelmesi adına kaliteli ve kullanıcı odaklı bir uygulamaya sahip olmanız gerekiyor. Bunun için de doğru yazılım sistemi ile mobil uygulamaya sahip olmalısınız.

Mobil uygulama yazılım İstanbul konusunda bir ihtiyacınız varsa Kumsal Ajans her zaman size yardımcı olacaktır. Hemen ekibimizi arayarak detaylı bilgi alabilir ve randevu oluşturabilirsiniz.

mobil uygulama yazılımı, mobil uygulama

Neden Mobil Uygulama Yazılım?

İnsanlar gün içinde ortalama 2-3 saat mobil cihazlarda vakit geçiriyorlar. Yapılan araştırmalar Türkiye’de ortalama bir internet kullanıcısı 150-200 kez arasında cep telefonunu kontrol ediyorlar. Gün içinde cep telefonlarında mobil uygulamalara harcanan süre %65 civarında oluyor. Mobil cihaz kullanıcılarının %78’i ürün sipariş etmek adına mobil cihazlara başvuruyor. Bu durum dikkate alındığında mobil uygulama yazılım sistemlerinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

Yani mobil yazılım bir işletme için artık zorunluluk veya lüks olmaktan ziyade bir ihtiyaç haline geliyor. Mobil uygulamaya sahip bir işletme web sitesine göre müşterilerine daha yakın olabilir. Bu yüzden birçok işletme ister küçük ister büyük bir işletme olsun mobil uygulama yazılım alanında yatırım yapıyor.

Markalar potansiyel müşterilerine daha iyi hizmet sağlamak ve sektörde öne çıkmak için mobil uygulamalara yönelik destek alıyor. Mobil uygulamalar ile birlikte geniş bir kitleye hitap edebiliyorsunuz. Aynı zamanda mobil yazılım bildirimleri sayesinde web sitenize göre anlık bilgilendirmeleri daha etkin şekilde yapabiliyorsunuz.

Mobil uygulama yazılım konusunda her zaman Kumsal Ajans ekibi ile görüşebilirsiniz.

Mobil Uygulama Yazılım Önemi

Mobil uygulama teknolojileri her geçen gün gelişiyor. İnternet kullanıcılar mobil uygulamalar ile daha hızlı ve pratik şekilde aradıkları her detaya kolayca erişim sağlayabiliyorlar. Özellikle mobil uygulama yazılım uygulamaları insanlara zamandan tasarruf etmeyi sağlıyor. Mobil uygulamalar hem küçük hem de büyük ölçekli işletmelerin reklam, tanıtım, pazarlama gibi alanlardaki faaliyetlerini yürütmesinde çok verimli oluyor.

İnternet kullanıcıları kendi mobil uygulamaları ile firmalara çok daha kolay ulaşabiliyor. İnsanlar faydalı gördükleri ve ihtiyaçlarını karşılayan mobil uygulamaları aktif şekilde kullanabiliyorlar. Özellikle çok uzun süre girmediğimiz mobil uygulamaları dahi telefondan silmiyoruz. Bu yüzden mobil uygulama her zaman erişim için cihazlarda hazır bekliyor.

Mobil uygulama yazılım ile işletmeler kendi reklamlarını ve kampanyalarını hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirebiliyor. Markalar tüm kitlesine yüksek dönüşüm oranı ile mobil uygulama üzerinden ulaşabiliyor. Özetle reklam boyutunda mobil uygulamalar çok verimli yatırım alanlarıdır.

Mobil uygulama yazılım İstanbul konusunda bilgi almak için Kumsal Ajans’ı hemen ziyaret edin veya iletişim kanallarımız üzerinden bize ulaşın.

mobil uygulama yazılımı, mobil uygulama

Mobil Uygulama Yazılım Nasıl Yapılır?

Mobil uygulama yazılım ürünleri mobil cihazlarda problem olmadan çalışması adına tasarlanan uygulamalardır. Bu uygulamaları geliştirirken belirli adımlara dikkat etmek gerekiyor;

  • Fikir ve Hedeflerin Belirlenmesi: İlk olarak mobil uygulama yazılımı fikir olarak ortaya atılır. Daha sonra hedeflerin belirlenmesi adına ihtiyaçlarınıza bakmalısınız. İhtiyaç ve hedeflerinize göre mutlaka profesyonel destek alabilirsiniz.
  • Hedef Kitle Belirleme: Bu süreçte mobil uygulamanın hangi amaçla yapılacağına bakılıyor. Bu süreçte hedef kitlenin belirlenmesi gerekiyor. Hedef kitle belirlendikten sonra hedef kitlenin ne beklediğine bakılıyor. Burası mobil uygulama yazılım verimi için çok önemli oluyor.
  • Tasarım ve Yazılım Çalışmaları: Bu aşamada ihtiyaçlar, hedefler ve hedef kitleye göre belirli bir mobil uygulama tasarımı yapılıyor. Ekiplerimiz bu aşamada sade kodlama ve kaliteli yazılım çalışmalarına imza atıyor. Tasarım ve yazılım çalışmaları çok önemli oluyor.
  • Test ve Proje Teslimi: Son aşamada ise sizlerden onay geldikten sonra gerekli testler yapılıyor. Mobil uygulama yazılım kusursuz olarak onaylandığında proje teslimi yapılıyor.

Kumsal Ajans mobil uygulama yazılım geliştirmede her zaman profesyonel kadrosuyla sizlere kaliteli hizmet veriyor.

Mobil Uygulama Yazılım Kullanım Alanları Nelerdir?

Mobil uygulamalar hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Mesela bir televizyonu dahi kontrol etmek adına mobil uygulamaları kullanabiliyoruz. Bir ürün satın alma, haberlere erişim sağlama, egzersiz yapma, insanlarla iletişim kurma ya da oyun oynama gibi birçok konuda mobil uygulamalara ulaşabiliyorsunuz.

Mobil uygulama yazılım uygulamaları cep telefonlarının çok daha işlevsel şekilde kullanılmasını sağlıyor. Günümüzde cep telefonu ve tablet sayısının fazla olması ve ücretsiz olarak alınabilmesi sebebiyle mobil yazılımlara büyük bir yönelim var.

İşletmeler reklam, tanıtım, satış, pazarlama gibi birçok faaliyette mobil uygulamaları kullanabiliyorlar. Kumsal Ajans istediğiniz özelliklere sahip bir mobil uygulamayı size sunuyor.

Mobil Uygulama Yazılım Avantajları Nelerdir?

Mobil uygulama yazılım birçok işletmenin başvurduğu ve yatırım yaptığı genç bir alandır. Bu yüzden mobil uygulamaların hangi fırsatları sağladığını belirtmek istiyoruz.

Mobil uygulama yazılım avantajları şöyledir;

  • Mobil uygulama yazılım hizmet verdiğiniz sektörde rakiplerinizi geride bırakmanızı sağlıyor. Rakiplerinizi sosyal medya ve web sitesi yanında mobil uygulamalar ile de geride bırakabiliyorsunuz.
  • Mobil uygulama yazılım ile müşteri kitlenize direkt olarak ulaşabilir ve anlık bildirimlerle onlarla her zaman iletişim kurabilirsiniz.
  • Anlık bildirimler sayesinde düşük ve etkili reklamlar oluşturabiliyorsunuz. Böylece kaliteli bir reklam stratejisi geliştirebilirsiniz.
  • Mobil uygulamalarınızla ürün ve hizmetlerinizi ücret ödemeden insanlara ulaşabilirsiniz.
  • İşletmeler mobil uygulamalar sayesinde marka bilinirliğini de arttırabilir.
  • Ürün ve hizmetlerinizi mobil uygulamalar üzerinden direkt olarak pazarlayabilirsiniz.

mobil uygulama yazılımı, mobil uygulama

Mobil Uygulama Yazılım Ücretleri

Mobil uygulama yazılım ücretleri hakkında net bir tutar belirtmek yanlış olur. Çünkü mobil uygulamanızı türü, kullanım amacı ya da mobil uygulamanızda yer alan entegrasyonlar gibi birçok nokta fiyatlar açısından belirleyici oluyor. Yani mobil uygulamaların nelere yönelik geliştirileceğine bakmak gerekiyor.

Mobil uygulamaların ücret bilgisi için öncelikle bir ön görüşme yapmamız gerekiyor. Burada sizlerin ihtiyaçlarını anlıyoruz ve mobil uygulama yazılım projesinden neler beklediğinize bakıyoruz. Daha sonra sizlerin ihtiyaçlarını giderecek bir mobil uygulama yazılımına yönelik çalışıyoruz. Bu süreçte sizlere proje hakkında zaman ve fiyat bilgisi veriyoruz.

Mobil uygulamaya sahip olmak istiyorsanız öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra tek yapmanız gereken profesyonel bir destek almaktır. Bunun için belirlediğiniz bir bütçe olduğu için fiyat-performans açısından en uygun firmayı seçmeniz gerekiyor.

Mobil uygulamaya ihtiyacınız varsa hemen Mobil uygulama yazılım ücretleri hakkında bilgi almak ve detayları öğrenmek için Kumsal Ajans ile iletişime geçebilirsiniz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım