Native Mobil Uygulama Nedir? | Kullanım Alanları

Native Mobil Uygulama Nedir? | Kullanım Alanları

Native mobil uygulama, belirli cihaz ya da yazılımlara göre tasarlanan uygulamadır. Yani bu uygulamalar sadece belirlenen işletim sistemleri tarafından kullanılabilmektedir. Bu uygulamalara “Yerel Uygulama” adı da verilmektedir. Geliştirilen ürünler sadece belirli yazılımsal ve donanımsal kaynaklara entegre edilir. Böylece bir tek istenen işletim sistemlerine sahip cihazlarda çalışabilir.

Mobil uygulamaları native ve hybrid olarak iki farklı başlıkta toplamak mümkün. Native mobil uygulamaların en önemli avantajlarından biri ise daha hızlı, daha dinamik olarak çalışabilmesidir. Sıklıkla kullandığımız sosyal medya uygulamaları native olarak tasarlanmaktadır. Özellikle ayrıntılı ve çeşitli özelliklere sahip bir uygulama ihtiyacı olan bireysel ve kurumsal müşteriler mutlaka native mobil uygulamayı denemelidir.

Uygulamanın nitelikleri, taşıyacağı özellikler ve maliyeti ihtiyaca göre değişiyor. Şirketler ve bireysel kullanıcılar için farklı özelliklere sahip native mobil uygulama geliştirilebilmesi mümkündür. Sosyal medya uygulamalarının yanında banka uygulamaları, büyük alışveriş sitelerine ait uygulamalar bu sınıfa girebilir. Sadece Android ya da sadece IOS uyumlu olarak çalışan mobil uygulamalar bu sınıfta değerlendirilebilir.

native mobil uygulama nedir kullanım alanları

Native Mobil Uygulama Ne İşe Yarar?

Mobil uygulama kullanım oranının artmasıyla birlikte işletmeler için bir mobil uygulamaya sahip olmak kaçınılmaz son haline geldi. Birçok işletme hangi mobil uygulama tipini tercih edeceği konusunda zorluklar yaşamaktadır. En çok tercih edilen mobil uygulama türleri arasında native mobil uygulama geliyor.

Native mobil uygulamanın temel işlevi verdiğiniz hizmetin ya da sattığınız ürünün bir cihaz üzerinden erişilebilmesini sağlamasıdır. Yani bu uygulama sayesinde potansiyel müşterilerinize bir işletim sistemine ait tüm cihazlardan ulaşabilirsiniz.

İlk etapta bakıldığında bu özellik bir kısıtlılık gibi gözükse de hızı, geliştirilebilir olması ve hemen müdahale edilebilmesi gibi birçok unsur bu uygulamalara olan talebi arttırıyor.

Native Mobil Uygulama Kullanım Alanları Nelerdir?

Native mobil uygulama geliştirme çalışmalarını hem bireysel hem de kurumsal müşteriler için gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamalara en çok ihtiyaç duyan işletmelerin başında haber siteleri geliyor. Haber siteleri kullanıcılara daha kolay ulaşabilmek adına native mobil uygulamayı tercih ediyor.

Bu uygulamalar e ticaret hizmeti veren her sektörden işletme için de işlevsel çözümler sunuyor. Ürün ve hizmetlerinizi satabilmek için mobil pazarlama stratejileri arıyorsanız native mobil uygulama geliştirme hizmeti de alabilirsiniz.

Kişisel ya da kurumsal web siteleri için de mobil uygulama geliştirebilirsiniz. Mobil uygulama her sektördeki işletme için ve her bireysel kullanıcı için geliştirilebilir. Pazarlama faaliyetleri ya da reklam gelirleri için bir mobil uygulama sahibi olabilirsiniz.

Native Mobil Uygulama Avantajları Nelerdir?

Bir mobil uygulamada Native yaklaşımını benimsemek işletmeler ve uygulama sahipleri için birçok avantaj barındırıyor. Native mobil uygulamaların en önemli özelliği kullanıcı deneyiminin çok hızlı olmasıdır. Bu sayede markanızın profesyonel bir düzleme oturmasını sağlayabilirsiniz.

Native mobil uygulama avantajları şu şekilde sıralanabilir;

Yüksek Performanslı Mobil Uygulama: Native mobil uygulamada uygulamalarınız belirli platformlar için geliştirilir. Sadece bir sisteme yönelik geliştirildiği için performans çok yüksektir. Yerel mobil uygulamalar kullanıcılar için hızlı deneyim sunar. Uygulamaya girilen cihazın işlem hızından yararlanma söz konusudur ve mobil uygulama cihazda depolanır. Kullanıcılar native mobil uygulamada gezerken içerikler ve görseller cihazın ön belleğinde depolandığı için yükleme süresi son derece hızlı olur.

Üst Düzey Güvenilirlik: Web uygulamalarına giriş için farklı tarayıcılar, JavaScript, HTML 5 ve CSS gibi unsurlar söz konusudur. Native mobil uygulama hizmeti aldığınızda hem işletmeniz hem de kullanıcılar için verilerin korunması daha güvenilir olur. Bu yüzden özellikle kurumsal firmalar mobil uygulama için yerel uygulamalar olan Native teknolojisini tercih ederler.

Kullanıcı Deneyimi En Üst Seviyededir: Native mobil uygulamaların en önemli avantajı kullanıcı deneyiminin en üst seviyeye çıkmasıdır. Bu uygulamalarda direkt bir işletim sistemine bağlı olarak geliştirildiği için kullanıcı sistemi spesifik olarak geliştirilebilir. Uygulama akışı mevcut sistemin akışına uyumlu olduğu için kullanıcı deneyimi de en üst seviyeye çıkacaktır. Belirli bir sistemde işlem yapan kullanıcılar o sistemin çalışma stiline aşinadır. Bu yüzden de native mobili uygulamalar her zaman kullanıcıların deneyimlerini üste taşır.

Mevcut Cihazın Tüm Özelliklerine Erişim Sağlanabilir: Native mobil uygulama geliştiricileri yazılım ve işletim sistemi özelliklerinin tamamından faydalanarak uygulama geliştirebilir. Bu uygulamalarda cihazın kamera, mikrofon ya da GPS gibi donanımlarına direkt erişim sağlanabilir. Bu yüzden işlem hızı daha yüksektir. Bu durum kullanıcı deneyimine de katkı sağlar. Ayrıca anında bildirim yollanabilir. Ekran bildirimleri ile marka kampanyaları direkt olarak kullanıcılara ulaştırılabilir.

Geliştirme Hataları Yok Denecek Kadar Azdır: Bir mobil uygulama ile iki kod tabanı oluşturarak farklı uygulamalara yönelik geliştirmek zorlu olacaktır. Bu uygulamalar bazı mobil sistemlerde kusursuz çalışırken bazı sistemlerde hatalar ortaya çıkabilir. Native mobil uygulamanın en güzel yanı geliştirme hataları yok denecek kadar az olmasıdır. Bu durum hibrit uygulamaların işlevselliğini ortadan kaldırır ve native mobil uygulamalara ciddi bir talep avantajı ortaya çıkarır.

Profesyonel Mobil Uygulamalarda Native Gerekliliği

Büyük markalar, markalaşma yolunda adım atan ve büyüme döneminde olan kavramlar için native mobil uygulama çok gerekli olacak bir seçimdir. Büyük markalarda kullanıcılar kusursuz bir deneyim bekler. Bu yüzdende yüksek kapasiteye sahip, geniş hacmi olan ve yüksek bir performans sağlayacak Native yapısı tercih edilmelidir.

Markalaşma sürecinde potansiyel müşteriler ya da yeni kullanıcılar için kusursuz bir deneyim yaşatmak ön plana çıkıyor. Bunun için de native mobil uygulama kusursuz kullanıcı deneyimi sağlamasıyla ön plana çıkıyor. Dijital alanda kurumsal bir imaj oluşturuyorsanız mobil kullanıcıya hitap etmede mobil uyumlu web sitesi tasarımı kadar native mobil uygulamalara da yatırım yapmanız gerekiyor.

Profesyonel Native Mobil Uygulama Geliştirme

Native mobil uygulamayı bir satış ihtiyacı için kullanabileceğiniz gibi kullanıcılara farklı şekillerde hitap etmek adına da kullanabilirsiniz. Büyük bir markaysanız ya da büyük bir marka olma yolunda ilerliyorsanız profesyonel native mobil uygulama geliştirme hizmeti almalısınız.

Öncelikle bu alanda hizmet veren yazılım şirketlerinin referanslarını inceleyin. Referanslar arasında güçlü isimleri görüyorsanız şirketle çalışmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca sizin sektörünüzde ve alanınızda da başarılı çalışmalara imza atılması önemlidir.

Profesyonel bir kadroyla çalışan, sizin taleplerinizi anlayan ve ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek bir firmayı seçmelisiniz. Native mobil uygulamaların en güzel yanı yeniliklere kolayca uyum sağlayabilmesidir. Bu yüzden uygulama geliştirildikten sonra sizlere profesyonel destek verecek bir firmayla çalışmanız geleceğe yönelik önemli bir yatırımdır.

Native Mobil Uygulama Fiyatları

Native mobil uygulama fiyatları taleplerinize göre değişir. Yerel mobil uygulamaları sektörünüze, ürün ve hizmet yapınıza, markanızın vizyonu ve misyonuna, taleplerinize ve potansiyel kullanıcı kitlenize göre yaptırabilirsiniz. Bu yüzden mobil uygulama geliştirme konusunda sabit bir fiyat belirtmek yanlış olacaktır.

Native mobil uygulama konusunda öncelikle ekibimizle bir toplantı yapabilirsiniz. Toplantı sırasında taleplerinizi dinleyelim ve sizin için bir sunum hazırlayalım. İhtiyaçlarınıza cevap veren, geliştirilebilir, yüksek performans sağlayacak, kusursuz kullanıcı deneyimi sunan bir native mobil uygulama için sizlere fiyat teklifimizi iletelim. Bütçenize uygun kaliteli bir mobil uygulama için bizlere ulaşabilirsiniz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım