Portal Yazılım Nedir? | Ne İşe Yarar? | Avantajları

Portal Yazılım Nedir? | Ne İşe Yarar? | Avantajları

Portal yazılım, bir işletmenin özel bilgilerini, haberlerini ve tüm çalışma sistemini tek bir kaynakta toplayan sistemlerdir. Özellikle çok geniş bir personel sayısı olan özel kurumlar ya da kamu kurumları kendilerine özel portal yazılımlar kullanabilir. Portaller üzerinde şirket bilgileri, çalışma gruplarına ait sistemler, şirketin kullandığı tüm araçlar yer alır.

Portal yazılımlar intranet yazılımlara benzetilebilir. Şirketler için özel olarak geliştirilen portallarda şirkete ait tüm veriler tek bir merkezden yönetilebilir ve portallar organizasyon, etkileşim, otomasyon gibi süreçler için çok verimlidir.

Özellikle kurumsal firmalarda verilerin düzenli ve toparlayıcı olmasını sağlar. Portala giriş yetkisi olan tüm personeller güncel duyuruları ve tüm bilgileri portallar üzerinden öğrenebilirler. Kurumlara özel olarak geliştirdiğimiz portallara sadece yetki verilen personeller giriş yapabilir. Ayrıca her personelin erişim sağlayabileceği yetki alanı belirlenebilir.

Kurumsal portalların intranet yazılımlarından farkı internet üzerinden erişime açık olmasıdır. Özellikle mekandan bağımsız olarak çalışma zorunluluğu olan ve iş ortakları bulunan işletmeler için portal yazılımlar çok verimli sistemler olur.

portal yazılım nedir ne i̇şe yarar avantajları

Portal Yazılım Kimler İçin Uygundur?

Portal yazılım çok sayıda işletme tarafından kullanılabilir. Farklı sektörlerdeki işletmeler tarafından tercih edilebileceği gibi kamu kurumları, yerel yönetimler ve vakıflar tarafından da tercih edilebilir.

Portal yazılımları kullanabilecek kurumları sıralayalım;

  • Bayilik sistemiyle çalışan markalar
  • Toptancı hizmeti veren işletmeler
  • E ticaret faaliyeti yürüten firmalar
  • Belediye kurumları
  • Devlet okulları ve özel okullar
  • Kaymakamlık ve valilik gibi kurumlar
  • Özel hastaneler, devlet hastaneleri ve üniversite hastaneleri
  • Kurumsal büyük firmalar
  • Orta ölçekli ve büyüme hedefleri olan işletmeler
  • Kargo şirketleri
  • Vakıf ve dernekler
  • Franschising veren markalar
  • Çok sayıda şubesi olan şirketler kullanabilir.

Kurum içi iletişimi ve bilgi paylaşımını nitelikli hale getirmek her türlü kurum portal yazılımları kullanabilir.

Portal Yazılım Avantajları Nelerdir?

Portal yazılımların müşteriler arasında güvenilir dosya paylaşımından personeller arasında etkin işbirliği sağlamaya kadar çok sayıda faydası bulunur.

Portal yazılım avantajları şöyle sıralanabilir;

  • Kurumda İşbirliğini Geliştirir: Kuruma özel portal yazılımlar çalışanlar ve iş ortakları arasında işbirliğini geliştirir. İşletmeler, ekip üyeleri ve müşteriler çok sayıda belgeyi güvenli bir şekilde paylaşabilir ve kolayca belgelere ulaşabilir. Önemli dosya ve klasörleri güvenli ve verimli şekilde saklayabilirsiniz. Maile dayalı zaman kaybını %80 oranında azaltır.
  • Çalışma Esnekliği Sağlar: Kurumsal portal ile personeller ve müşteriler 7 gün 24 saat mekana bağımlı olmadan istedikleri belgelere erişebilirler. İşletme hareketliliği artabilir ve şirket hakkında yaklaşan tüm önemli olaylar takip edilebilir. Çalışma esnekliği sağlaması çalışan verimliliğini de arttırır.
  • Bilgiye Kolayca Erişilebilir: Paydaşlara çalışma esnekliği sağlayan portal yazılımlar müşterilerin ve çalışanların istedikleri dosyalara ve bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlar. E posta trafiğine gerek kalmadan bilgiye ulaşılabilir. Şirket içi iletişim ve belge paylaşımı ciddi oranda güçlenir.
  • Kurumsal Yapıyı Güçlendirir: Portal yazılımlar kullanan şirketler hem çalışanlar hem de müşteriler gözünde kurumsal bir imaj çizer. Bu sayede tüm paydaşlarınızda güven oluşturabilirsiniz. Markalaşma sürecinde kurumsal kimlik oluşturmada büyük katkı sağlar.
  • Güvenli Dosya Paylaşımına Olanak Tanır: İşletmeler için belge paylaşımında en önemli kaygı dosyaların güvenliğidir. Kurumunuza özel geliştirilen portal yazılımlar ile güvenli dosya paylaşımı gerçekleştirebilirsiniz. Kurumunuz hakkında tüm veriler portallarda güvenli şekilde saklanır.

portal yazılım nedir ne i̇şe yarar avantajları

Portal Yazılım Nasıl Geliştirilir?

Portal yazılım sürecinde kurumsal ihtiyaçlarınız çok önemlidir. Kumsal Ajans ekibi olarak tüm çalışmalarımızda gösterdiğimiz hassasiyeti portal yazılım geliştirme sürecinde de gösteriyoruz.

Portal yazılım geliştirme süreci şöyledir;

1. Kurumsal İhtiyaçların Belirlenmesi

İlk olarak sizlerle bir tanışma toplantısı düzenliyoruz. Öncelikle hizmet verdiğiniz sektörü ve kurumunuzu tanımamız gerekiyor. Portal yazılım hakkında sizlere detaylı bir bilgilendirme yapıyoruz. Daha sonra sizlerin de beklentilerini öğreniyoruz. Tüm veriler ışığında kurumsal ihtiyaçlarınızı belirliyoruz.

2. Demo Portalın Tasarlanması

Ekibimiz sizlerin hedef ve ihtiyaçlarınızı öğrendikten sonra hemen çalışmalara başlıyor. Geliştirdiğimiz tüm portal yazılımlar kurumunuza özel olarak oluşturuluyor. Bu yüzden ihtiyaçlarınıza, kurumsal kimliğinize ve sektörünüze uygun bir demo portal geliştiriyoruz.

Geliştirdiğimiz portala demo dememizin amacı öncelikle sizlerin görüşlerinizi alarak gerekli düzenlemeleri yapacak olmamız oluyor.

3. Müşteriye Portalın Sunulması

Geliştirdiğimiz portalı öncelikle hemen sizlere sunuyoruz. Portalı kullanmanızı ve ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını görmenizi istiyoruz. Daha sonra da sizlerden bir değerlendirme yapmanızı istiyoruz. Gördüğünüz eksiklikleri ve önerilerinizi dinliyoruz ve daha sonra son dokunuşları yapıyoruz.

4. Son Düzenlemeler ve Projenin Tamamlanması

Sizden aldığımız dönüşler sonrasında ekibimiz hemen beyin fırtınası yapıyor. Daha sonra da talepleriniz ve yönlendirmeleriniz doğrultusunda son düzenlemeleri yapıyoruz. Son düzenlemeleri yaptıktan sonra da projeyi sizlere teslim ediyoruz.

Portal Yazılımlarda Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?

Portal yazılım geliştirirken sahip olması gereken bazı özellikler vardır.

Kaliteli ve verimli bir portal yazılım şu özellikleri barındırmalıdır;

  • Hiyerarşik Düzen: Portal yazılımlarda kurumla ilgili bilgilerin organize edilebilmesi adına hiyerarşik bir düzen oluşturuyoruz. Kurum kültürü, kurum terminolojisi ve çalışma süreçleri, kullanıcı gereksinimleri gibi farklı unsurlara göre esnek bir hiyerarşik düzen sunuyoruz.
  • İçerik Yönetimi: Portal yazılımlar kurumsal bilgi ve uygulamaları tek bir merkezden erişim hedefler. Bu yüzden içerik yönetimi için kullanıcı deneyimi yüksek bir ara yüz sunulmalıdır. Bilgi güncelleme, dosya yollama, bilgiyi yayınlama, bağlantılı verileri listeleme gibi tüm unsurları tek bir merkezden yönetebilmelisiniz.
  • Arama Bölümü: Kurumunuz için özel olarak geliştirilen bilgi portallarının verimliliğinde arama mekanizmaları çok önemlidir. Sistemdeki yapılandırılan ve yapılandırılmamış tüm verileri kolayca arayabilmeli ve arama sonuçlarına bütünleşik şekilde ulaşabilmelisiniz. Ayrıca sık aranan bilgilere daha az kaynakla çabuk erişme gibi işlevsellikler de yer almalıdır. Arama bölümünde tüm bilgilere pratik bir şekilde ulaşılabilmelidir.
  • Kişiselleştirme: Farklı seviye ve konumdaki çalışanların veya paydaşların durumuna göre kişiselleştirilmiş temalara sahip olmalıdır. Çalışanlar, iş ortakları, müşteriler ve yöneticiler kendi ortamlarında portalı kullanabilmelidir.
  • Güvenlik: Portal yazılımlarda en önemli detaylar arasında sistemin güvenliği geliyor. Her kurumsal portal yazılımı kendi güvenlik mekanizmasına dahil olmalıdır. Böylece firmanıza ait tüm veriler detayı bir şekilde saklanabilmelidir.

portal yazılım nedir ne i̇şe yarar avantajları

Kurumsal Portal Yazılım Hizmeti

Kurumsal portal yazılım hizmeti için Kumsal Ajans ekibine güvenebilirsiniz. İnternet teknolojisini yazılım teknolojisiyle birleştirmek isteyen ve kurumsal yapısını tamamlamak isteyen işletmeler mutlaka portal yazılım hizmetine başvurmalıdır.

Kurumsal yapıya uygun kendi süreçlerinizi, iş ortaklarınızı, müşterilerinizi ve tüm çalışanlarınızı portala entegre edebilirsiniz. Veri yoğunluğunu ortadan kaldırmanız ve kurum içinde bilgiyi işleme noktasında en yüksek verimi elde edebilmeniz için size özel portallar geliştirebiliriz.

Portal teknolojilerine yatırım yapan işletmeler kurum içi çalışma verimliliğini arttırabilir ve tek bir merkezden tüm veriyi yönetebilir.

Portal Yazılım Fiyatları

Portal yazılımlar taleplerinize ve kurumsal ihtiyaçlarınıza özel olarak geliştirilir. Portal yazılım fiyatları için net bir tutar belirtmek yanlış olacaktır. Ekibimiz tarafından size özel geliştirilecek portal yazılım için hemen bir tanışma toplantısı düzenleyelim ve sizlere fiyat teklifi sunalım.

Kumsal Ajans ekibi olarak her bütçeye ve her talebe uygun portal yazılım geliştirme hizmeti veriyoruz. Hazır yazılımlar kullanmaktan kaçınarak markanıza özel portal yazılımları oluşturuyoruz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım