Web Yazılımı Nedir? | Hangi Alanlarda Kullanılır?

Web Yazılımı Nedir? | Hangi Alanlarda Kullanılır?

Web Yazılımı Nedir?

Web yazılımı, tarayıcılar aracılığıyla görüntülenebilen dinamik ya da statik sayfalara verilen adlardır. Statik sayfalar artık pek kullanılmamakla beraber günümüzde daha çok dinamik web yazılımları kullanılmaktadır.  Web yazılımları pek çok dil temel alınarak geliştirilebilmekte olup amaca göre farklı dizaynlara da sahip olabilmektedirler. 

Günümüzde şirketler, kişiler ya da kamu kurumları kendilerini dijital alanda temsil ettirebilmek adına web yazılımları kullanmaktadır. Burada en çok web sitesi kendinden bahsettirmektedir çünkü web siteleri artık dijital dünyada yapımcısının yüzü konumundadır. Bir web sitesine sahip olmak için bir domain, bir sunucu ve bir web yazılımı gerekmektedir. Düz bir web sitesine sahip olmak kurumlar için çok iyi bir şey değildir; amatör bir görüntü sağlayacaktır ve müşterilerin gözündeki prestijinizin düşmesine neden olacaktır. 

Bunun yerine daha profesyonel bir web yazılımı kullanabilir, size özel bir web yazılımı tasarımı yaptırabilirsiniz. Kendinize özel bir web yazılımı tasarlatmak ise yukarıda bahsettiğimizin aksine sizi profesyonel bir görünüme sokacaktır. Bunun akabinde müşterilerinizin gözündeki prestijinizin üst düzey bir konuma yükselecek ve büyüme hızınıza ister istemez olumlu bir katkı sağlayacaktır.

web yazılımı nedir hangi alanlarda kullanılır

Web Yazılımı Hangi Alanlarda Kullanılır?

Web yazılımları; web sitelerinde, web tabanlı oyunlarda,  takip programlarında, işletme otomasyonlarında, uygulama panellerinde, e-ticaret sitelerinde kullanılabilmektedir.  Aslına bakarsanız sadece bu uygulamalarla kısıtlamak da web yazılımlarına hareket sayılabilecektir. Web yazılımları ihtiyaca yönelik her türlü konuda sizlere cevap oluşturabilmektedir. 

Web yazılımlarında bir kısıt bulunmamaktadır, aklınızda oluşturduğunuz her projeyi gerekli hazırlıkları sağlayarak somut bir hale getirebilirsiniz. Burada en temel etken web yazılımlarının tek bir dille oluşturulmamasından dolayıdır. Javascript, HTML, JSS, Python, PHP gibi pek çok dili kullanarak web yazılımları geliştirilmektedir. Burada önemli olan sizlerin ihtiyaçlarına hangi dilin en iyi cevabı vereceğidir. Bu seçimi de profesyoneller gerçekleştirmektedir ve planlamasını, kodlamasını yapmaktadırlar.

Siz sadece çalışmak istediğiniz ajansa ihtiyacınızın ne olduğunu anlatırsınız; onlar sizin isteklerinizi somut hale dönüştürürler. Hayalinizin ne kadar gerçekçi bir hale dönüşeceği burada çalıştığınız firmaya da bağlıdır. Firma işinde ne kadar iyi, ne kadar tecrübeli ise sizlerin isteğini o kadar ileri seviyeye taşıyacak ve somut verilere dönüştürecektir. Bu noktada çalışacağınız firmayı iyi araştırmalı ve ona göre bir seçim yapmalısınız.

Popüler Web Yazılım Dilleri Nelerdir?

PHP Nedir?

PHP, hem web tabanlı hem de nesneye yönelik bir programlama dilidir. PHP açılımı eskiden Personal Home Page olarak kabul edilirken yakın zamanda bu değişmiştir ve açılımı artık Hypertext Preprocessor olarak kabul edilmeye başlamıştır. PHP, dinamik bir web yazılım dilidir ve paneller aracılığıyla kontrol edilebilen sitelerin yapılmasını sağlamaktadır. Bugün baktığınızda Twitter, Facebook, Wordpress gibi büyük firmaların tamamı PHP altyapısından beslenmektedir.

Django Nedir?

Django, Python temelli bir web yazılım framework’üdür. Adını bir caz gitaristi olan Django Reinhardt’tan almaktadır. Django’nun ilk yayınlanma amacı ise komplike bir yapıda olan web uygulamalarının kullanımını ve geliştirilmesini kolaylaştırmak, sadeleştirmek olmuştur. Django, modüler yapıda kullanılabiliyor olmasından ötürü yazılım sürecinde çok kolay anlaşılabilmekte ve geliştirilen tasarımlar da kolayca okunarak yeniden yorumlanabilmektedir.

Laravel Nedir?

Object Oriented Programming ve PHP web yazılım dilinin bütün olanaklarını en verimli şekilde kullanan ve buradan bir web yazılımı geliştirilmesine olanak sağlayan açık kaynaklı bir framework’tur. En dikkat çeken özelliklerinden birisi de “Web Sanatçılarının Framework’ü” sloganıdır.  Burada bahsedilen şey laravel ile harikalar yaratılabileceğidir. Hayalinizde ne varsa laravel yardımıyla ona sahip olabilirsiniz. Söz dizimleri ve kod yapıları oldukça basittir, kolay anlaşılır ve istenilen şekilde esnetilebilirdir ve bu, onu popüler yapan en temel nedenlerden birisidir.

ASP.NET Nedir?

ASP.NET, sunucu tabanlı bir web yazılımı geliştirme platformu olarak tanımlanmaktadır. Microsoft’un popüler framework’ü olan .NET tabanını kullanmaktadır.  Burada sunucu tabanlı kelimesinden verilen kasıt ise çalışması için bir web server ihtiyacının bulunması demektir. HTML, JS, CSS gibi dillerden farkı da burada ortaya çıkmaktadır. ASP.NET web server tabanlı çalışırken onlar istemci tabanlı çalışmaktadır.

Web Yazılımı Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bir web yazılımı,  istenilen verimi alabilmesi için bazı kurallar çerçevesinde geliştirilmelidir. Bu kuralların dışına çıkıldığı takdirde web yazılımdan hedeflenilen verim alınamamakta çünkü belirli standartların altında kalmaktadır. Bunlardan yüzeysel olarak bahsetmek gerekirse;

  • Kendi zevklerinizden ziyade ziyaretçilerinizin sizin sitenizden beklentisi ne olabilir? Girdikleri zaman neler yapmak isteyeceklerdir? Nelerle zaman geçireceklerdir? Bunların analizini iyi yapmalı ve bunlara odaklanmalısınız. Unutulmamalıdır ki buradaki web sitesi sizin için değil ziyaretçiler için tasarlanmaktadır. Bu noktada kullanıcı deneyimi en üst seviyede tutulmalıdır.
  • Web sitenizdeki SEO çalışmalarını planlamalı ve tasarımları, içerik girişlerini bu yönde yapmalısınız. Siteniz arama motorları tarafından sevilmediği takdirde hedeflediğiniz kitlelere ulaşamazsınız.
  • Sitenizde mobil cihazlara uyumlu bir web yazılımı olmalıdır. Günümüzde ileri teknoloji mobil cihaz kullanımı oldukça yaygın bir durumdadır ve ziyaretçiler mobil uyumlu siteleri daha çok tercih etmektedirler.
  • Sitenizi kaliteli ve Premium seviyelerdeki sunucular tarafından host ettirmelisiniz. Bu sayede kullanıcılar sitenize çok daha kolay bir erişim sağlar ve ziyaretçi sayınız giderek artar.
  • İçerikleriniz konudan bağımsız değil, konuyla alakalı ve can sıkıcı olmayan bir biçimde olmalıdır.
  • Kullanacağınız araçlar için ödeme yapmaktan çekinmemelisiniz. Bu araçların analizi ve ödeme planını hazırlamalı, prestijinizin azalmaması ve güzel bir web yazılımına sahip olabilmek adına harcama yapmaktan çekinmemelisiniz.
  • İşinde iyi, tecrübesi yüksek ve alan bilgisi diğer firmalardan daha çok olan firmalarla çalışmalısınız. Bu sayede ajans, ihtiyaçlarınızı doğru analiz eder ve sizleri daha iyi bir şekilde yönlendirir.
Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım