Market Sipariş Uygulamaları: Hızlı ve Pratik Alışveriş

Market Sipariş Uygulamaları: Hızlı ve Pratik Alışveriş

Market sipariş uygulamaları insanlar arasında trend oluyor ve talep üzerine bu sektörün büyümeye devam edeceği öngörülüyor. Yerel mağazalara gitmek ve alışverişi kendileri yapmak istemeyen müşterilere sunduğu avantajlar ve kolaylıklar pandemi ile de birlikte market sipariş uygulaması projeleri popüler hale geldi. Birkaç yıl önce Türki’de insanların sadece yüzde 3'ünün çevrimiçi yiyecek siparişi verdiğini hayal edebiliyor musunuz? 

Mevcut koşullar ve talep üzerine teslimat girişimlerinin yükselişi nedeniyle daha fazla kullanıcı her zamankinden daha fazla çevrimiçi alışveriş yapmaya istekli. Ve sadece Türkiye’de değil, birçok Avrupa ülkesinde değil, aynı zamanda çevrimiçi süpermarket işletmeleri de müşteriler ve yerel mağazalar arasındaki boşluğu dolduran ve uygun bir market deneyimi sağlayan bir ivme kazanıyor. Son istatistik raporlarına göre, 2022 itibariyle Türkiye’de 20 Milyon yetişkin market uygulaması kullanıcısı va ve bu sayının 2024 yılına kadar 25-28 milyon olacağı öngörülüyor. 
Market sipariş uygulaması için hemen Kumsal Ajans ile iletişime geçebilirsiniz.

Market Sipariş Uygulaması Özellikleri Nelerdir?

Kumsal Ajans tarafından geliştirilen market sipariş uygulaması özellikleri genel olarak şöyledir;

Anında İletme Bildirimleri 

Müşterilerinize teslimatlarıyla ilgili en son güncellemeleri içeren bir anında iletme bildirimi göndermek artık bir norm haline geldi. SMS, e-posta veya uygulama içi açılır pencereler aracılığıyla gönderilen bu mesajlar, müşteriyi teslimat ayrıntıları hakkında bilgilendirir.

Ödeme Kolaylığı

Ödemeler, herhangi bir Teslimat Uygulamasının önemli bir parçasıdır. Bir ödeme başarıyla alınmadıkça teslimat tamamlanamaz. Teslimat Uygulaması, müşteriye iyi hizmet verilebilmesi için yaygın olarak kullanılan tüm ödeme seçenekleriyle entegre edilmelidir.

Ödül ve Sadakat Programları 

Özel teklifler, indirimler ve sadakat programları, yalnızca yeni müşterileri çekmek için değil, aynı zamanda uygulamanızı tekrar tekrar kullanmaları için onları ödüllendirmek için denenmiş ve güvenilir yöntemlerdir.

Uygulama İçi Mesajlar

Uygulama içi bildirimler, uygulama açıkken kullanıcının ekranında görünen uyarılardır. Renkli geçiş reklamları veya pop-up'lar olabilirler, ancak asıl amaçları müşterilerin teslimatlarının durumu hakkında güncellemeler ve bilgiler sağlamaktır. 

Gerçek Zamanlı İzleme

Bu özellik yalnızca Filo Yöneticilerinizin yanı sıra müşterilerinizin gerçek zamanlı GPS kullanarak teslimatlarının konumunu izlemelerini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sürücülerinizin müşteriye ulaşmak için en uygun rotayı belirlemelerine yardımcı olur. Böylece teslimat maliyetini en aza indirir. 

Müşteri Profili ve Geçmişi

Bir müşterinin profili önemli bir bilgi deposu haline gelir. Malların türü, tedarikçiler, konumlar, tercih edilen satıcılar, tercih edilen ödeme yöntemleri (vb.) gibi sipariş geçmişi, gelecekteki referanslar için kaydedilir. 

Kullanım Kolaylığı

Bir Teslimat Uygulamasının doğası, rahatsızlık verici olmasıdır. İnsanlar, hızlı ve kolay olduğu için Teslimat Uygulaması da dahil olmak üzere Uygulamaları kullanmayı tercih eder. 

Arama Seçenekleri

Müşterilere iyi düşünülmüş bir 'arama' özelliği sunmak, sipariş verme noktasından teslimatına kadar teslimatlarına girecek detaylar hakkında iyi bir fikir edinmelerini sağlayacaktır (örneğin, ETA, maliyetler, kırılgan kargo ayrıntıları, teslim alma noktaları, indirimler ve nakit iade, süper hızlı teslimat ayrıntıları, vb.)

Geri Bildirim ve İncelemeler 

Bu özellik, müşterilerinizin geri bildirim sağlamasına, hizmetlerinizi sıralamasına, anketlere katılmasına ve yorum ve önerilerde bulunmasına olanak tanır.

market sipariş uygulaması, market sipariş uygulaması nedir

Market Sipariş Uygulaması Müşteri Özellikleri Nelerdir?

Bu, market alışverişi teslimat uygulamasının müşteri ucudur. Kısacası, müşterilerinizin kullanacağı özellikleri içerir. Market alışveriş uygulamasına erişmelerine, yerel bir market satıcısı seçmelerine, siparişlerini vermelerine ve ödemeyi yapmalarına yardımcı olur.  

Bu özellikler şöyledir;


Profil Oluşturma ve Düzenleme

Uygulamanızı indirecek olan kullanıcılar için bu, bir profil oluşturmak için ilk adımları olacaktır. Bu önemlidir, çünkü kullanıcıların siparişlerini takip etmeleri, ödeme yapmaları ve daha fazlasını yapmaları gerekecektir. Bu nedenle, her şeyi kişiselleştirmek için kullanıcının bir profil oluşturması gerekecektir.

Market ve Ürün Arama

Bir kullanıcı uygulamaya giriş yaptıktan sonra, kullanıcı market ürünlerini ve hatta yakındaki yerel marketleri arayacak ve arayacaktır. Çevrimiçi sipariş vermesi gereken öğeleri aramak için, kolay bir arama seçeneği kullanışlı olacaktır.

Yerel Marketleri Kontrol Etmek

Kullanıcı yakındaki marketi bulduktan sonra, doğru yerden sipariş verdiklerinden emin olmak için satıcının profilini de kontrol etmek isteyecektir. Bu, müşterilerin siparişlerin zamanında teslim edilmesi, teslim edilen ürünlerin tüm doğru ürünlerle doğru olması veya varsa ödeme iadelerinin başlatılması gibi diğer kişilerin bakkal hakkındaki geri bildirimlerini bilmelerine yardımcı olur.

Sepete Ekle Seçeneği

Dahası, bazen müşteriler bir sepete ürün ekler, ancak siparişi ertesi gün veya başka bir saatte tamamlarlar. Bir sepet, seçilen ürünlerin tek bir yere kaydedilmesini ve müşteri bunu yapmaya hazır olduğunda siparişin tamamlanabilmesini sağlar. Bu özellik satışlarınızı arttırmada çok etkilidir.

Ödeme Ağ Geçidi

Sipariş kullanıcılar tarafından verildikten sonra, işlemi tamamlamak için ödeme yapma zamanı gelmiştir. Online ödeme önemli bir özelliktir. Kullanıcının çevrimiçi ödeme yapmasını kolaylaştırmak için, market uygulamanızı kredi kartlarıyla ödeme, banka kartıyla ödeme, sanal cüzdan hatta nakit teslimat seçeneği içeren birden fazla ödeme seçeneğiyle entegre edebilirsiniz.

Teslimat Görevlisinin İletişim Bilgilerine Erişim

Kullanıcılar sipariş teslim edildiğinde evde olmayabilir veya teslimat görevlisi trafikte sıkışıp kalabilir ya da çeşitli nedenlerle geç kalabilir. Bu gibi durumlarda kullanıcılar teslimat görevlisiyle iletişime geçebilirse her iki tarafın da harekete geçmesi daha kolay olacaktır.

Siparişleri Gerçek Zamanlı Olarak Takip Etme

Müşterinizin hizmetlerinize güvenmesini istiyorsanız bu çok önemlidir. Kullanıcılar siparişlerinin ilerlemesini gönderimden kapınıza gelene kadar izleyebiliyorlarsa, bu seçeneği seveceklerdir. Sadece kullanıcılara siparişlerinin zamanında ulaşmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda beklerken sakin kalmalarına yardımcı olacaktır.

İncelemeler ve Değerlendirme Seçeneği

 Bu özellik kayıtlı mağazaların iyi derecelendirmeler alarak listenin en üstüne çıkmak için mükemmel hizmetler sunmaları için bir teşvik olarak çalışacaktır.

Market Sipariş Uygulaması Yönetici Paneli Özellikleri

Müşteri uygulaması market teslimat platformunuzun yüzüyse, yönetici paneli beyindir. Yönetici paneli geliştirmek, uygulama geliştirmenizin ikinci aşamasıdır. Temel özellikler şöyle sıralanabilir;

Sipariş Atama

Bu özellik, marketlerin veya sizin (tek bir satıcı platformuysa) siparişleri atamanıza olanak tanır ve bu da onu market uygulamanızın kritik bir özelliği haline getirir.

 Kontrol Paneli

Kontrol paneli, mağazanızı kolayca yönetmenize yardımcı olur. Bu özellik, yöneticinin panodaki siparişler, ödemeler ve teslimatlar gibi tüm önemli işlevleri görüntülemesini sağlar.

İçerik Yönetimi

Bu özellik, özel uygulamanızın içeriğini optimize etmenize ve dolayısıyla kullanıcı deneyimini geliştirmenize yardımcı olur. Çok satıcılı bir modelde içerik birden çok mağaza sahibi tarafından güncellenir ve yönetilir.

Push Bildirimleri Gönderme

Yöneticilerin müşterilere ürünlerdeki indirimler ve diğer yaklaşan teklifler hakkında bildirim göndermesini sağlamak için bu özelliği kullanabilirsiniz. Sipariş geçmişini kullanarak kullanıcılara tercihlerine ve ilgi alanlarına göre özel bildirimler gönderilebilir.

Analytics

Analitiği kullanarak uygulamanızı kaç kullanıcının indirdiğini, her gün aldığınız sipariş sayısını öğrenebilirsiniz. Temel olarak işinizi ve verilerini izlemenize yardımcı olur.

market sipariş uygulaması, market sipariş uygulaması nedir

Market Sipariş Uygulaması Teslimat Personeli Özellikleri

Sipariş Yönetimi

'Siparişi yönet' özelliğini kullanarak, teslimat tarafı herhangi bir sipariş talebinin yapılıp yapılmadığını izleyebilir ve görebilir ve buna göre talepleri kabul etme veya reddetme seçeneğine sahip olur.

Navigasyon ve GPS

Navigasyon ve GPS izleme özelliği, teslimat görevlisinin teslimatın yerini bulmasına yardımcı olmak için çok önemlidir. Dahili bir navigasyon sistemi kullanarak optimize edilmiş rotayı bulabilir ve teslimatı zamanında yapabilirler.

Durum Güncellemesi

Bu özelliğin yardımıyla, teslimat elemanı seçtiği siparişin teslimat durumunu güncelleyebilir. Müşteriler durum güncelleştirmeleri hakkında bir bildirim veya ileti alabilir. Bu sayede müşteriler ve teslimat tarafı teslim mesajlarını kolayca iletebiliyor.

Teslimat Geçmişi

Teslimat tarafının teslimatlarını ve sipariş başına ödemenin nasıl alındığını takip etmesine yardımcı olur.

Size özel bir market sipariş uygulaması için hemen Kumsal Ajans ile iletişime geçebilirsiniz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım