Coronavirüsün Dijital Pazarlamaya Etkileri Neler?

Coronavirüsün Dijital Pazarlamaya Etkileri Neler?

2020 yılı hafızalarımızda yaşanan birçok kötü olayla yer alacak. Özellikle 2020 Mart ayından itibaren tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgını hem ülkeleri hem de birçok sektörü derinden etkiledi.  Yapılan araştırmalar salgın sürecinin dünyada 2 trilyon Doların üzerinde maddi kayıp ortaya çıkardığını gösteriyor. Ülkemizde de özellikle kısıtlama dönemlerinde birçok yerel işletme kapalı kaldı ya da kapısına kilit vurdu.

 Özellikle küçük işletmelerin önemli bir bölümü Coronavirüs sonrası faaliyetlerine devam edecek ekonomik gücü bulamıyor.  Salgın dönemiyle birlikte sosyal mesafe konusu insanların birçok alışkanlığını da değiştirdi.  Küçük, orta ya da büyük ölçekli işletmeler bu dönemde sürece ayak uydurarak dijital pazarlamaya yöneldi.

Pandemi sürecinde dijital pazarlama alanına yönelen işletmeler ayakta kalmayı başardı.  Hatta bu süreçte birçok başarı hikayesi de ortaya çıktı. Dijital pazarlamaya yatırım yapmak isteyen işletmelere bazı yönlendirici bilgiler vereceğiz.

Beraber bakalım, dijital pazarlama yapabilmek için neye ihtiyacınız var?

intranet yazılımı nedir kullanım alanları ne i̇şe yarar

Profesyonel Web Tasarım Desteği Almalısınız

Birçok küçük ve orta ölçekli işletme ya da kişiler dijital pazarlama faaliyetlerine geçiş yaparak yeni gelirler elde etmeye çalışıyor.  Dijital pazarlama çalışmalarında rekabet ortamı giderek artıyor.   Pazarlama faaliyetlerini yürütebileceğiniz en etkili platform web sitesidir.

Faaliyet gösterdiğiniz sektörde öne çıkabilmek, kurumsal alt yapınızı oluşturabilmek, hedef kitlenize ulaşabilmek, web sitenize daha fazla ziyaretçi çekebilmek ve kullanıcı deneyimini geliştirerek satın alma davranışına yönlendirmek için profesyonel web tasarım desteği almalısınız.

Profesyonel Analiz Araçlarını Kullanan İş Ortakları Edinmelisiniz

Dijital dünyada tüm çalışmalar yapılan araştırmalar ve analizler üzerinden elde edilen verilere göre planlanır.   Pazar payınızı arttırmak istiyorsanız ve daha fazla kişiye ulaşabilmek istiyorsanız profesyonel analiz araçlarını kullanacak dijital ajanslardan destek almalısınız.

Web tasarım ajansı sizlere bu süreçte web sitesi tasarlama, arama motoru optimizasyonu, reklam kampanyaları, sosyal medya yönetimi gibi birçok konuda yaptığı analizler sonucunda veriler sunar. Böylece yatırımınızı dönüşüm oranı yüksek olacak şekilde yapabilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Desteğiniz Olmalı

Dijital pazarlama yapabilmek için bir web sitesine sahip olmanız yeterli değildir. Kurumsal web tasarım hizmeti alarak oluşturulan web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer alarak potansiyel müşterilerinize ulaşması gerekiyor.

Arama motorlarının sıralama kriterlerine göre site içi ve site dışı optimizasyon çalışmaları, içerik oluşturma stratejisi geliştirme, planlamalar ve analizler yapma konusunda profesyonel arama motoru optimizasyonu desteği almalısınız.  Sade, kaliteli ve profesyonel tasarlanan bir web sitesi başarılı bir optimizasyon çalışması ve profesyonel içeriklerle Google’da üst sıralarda yer alabilir.

Kurumsal Kimlik Oluşturmalısınız

Dijital pazarlamada internet kullanıcılarının çok fazla seçeneği var.  İnsanların sizden alışveriş yapabilmesi için size güvenmeleri gerekiyor. Bu yüzden de kurumsal bir kimlik oluşturmanız gerekiyor. Marka oluşturma çalışmaları ve marka itibarı yükseltme çalışmaları yürüterek potansiyel müşteri sayınızı arttırmalısınız.

Kurumsal kimlik oluşturabilmek için logo tasarımı, promosyon ürünler,  mobil uygulama, marka renkleri, marka sloganı gibi çalışmalar yürütülmelidir. Kurumsal kimlik oluşturabilmek için profesyonel ajanslardan destek alabilirsiniz.

Yazılım Teknolojilerini Kullanmalısınız

İşinizin kaynağı dijital ortam haline geldiyse yazılım teknolojilerini kullanmanız kaçınılmazdır. Tek başına bir web sitesi tasarlamak sizin için yeterli olmayacaktır. Profesyonel web yazılım desteği alabileceğiniz bir ekiple çalışmalısınız.

Size özel kod yapısı geliştirilmeli, size özel butik  web yazılım projeleri hayata geçirilmeli, mobil uygulama  yaptırmalı ve iş ortaklarınızla bilgi alışverişini sağlıklı hale getirecek entegrasyonlar kullanmalısınız.  

Dijital pazarlamada başarıyı yakalayabilmek için özel programlarla entegre çalışabilen size özel iş takip yazılımları oluşturmalısınız.  Güvenilir ödeme sistemleri, stok durumu yazılımları,   kargo takip süreci gibi yazılım teknolojileriyle kurumsal bir imaj oluşturabilir ve gelirlerinizi zamandan tasarruf ederek arttırabilirsiniz.

intranet yazılımı nedir kullanım alanları ne i̇şe yarar

Sosyal Medyayı Etkili Kullanmalısınız

Tüm web tasarım, web yazılım, arama motoru optimizasyonu çalışmalarına ek olarak kullanıcıları çekebilmek için sosyal medyayı da etkili olarak kullanmalısınız. Çalıştığınız web tasarım ajansı tarafından yapılan analizler sonucunda hedef kitlenizin sosyal medya alışkanlıklarını da analiz ederek doğru sosyal medya yatırımları yapmalısınız. Böylece ürünleriniz daha fazla kişiye ulaşabilir.

Dijital Reklam Stratejisi Oluşturmalısınız

Dijital pazarlama yapıyorsanız reklam bütçesi de oluşturmalısınız. Arama motoru reklamcılığı, sosyal medya reklamcılığı gibi alanlarda potansiyel müşterilerinizi müşterileriniz haline getirecek dijital bir reklam stratejisi geliştirmelisiniz.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım